صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۲ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۶
در گفت‌وگو با آنا

دانشجوی مخترع واحد دماوند: هدفم تجاری‌سازی محصولات است/ بسیاری از محصولات ثبت اختراع‌ شده‌ در گوشه‌ای خاک می‌خورند

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با انتقاد از وضعیت ثبت اختراع‌ها و کاربردی نبودن محصولات گفت: «بسیاری از محصولات در حوزه‌های مختلف فقط گواهی ثبت اختراع‌ دریافت کرده‌اند و در گوشه‌ای خاک می‌خورند. این اختراع‌ها هیچ کمکی به سطح علمی کشور و اقتصاد دانش‌بنیان نمی‌کند.»
کد خبر : 182625

گروه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خبرگزاری آنا- ارشیا بادی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش کنترل و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و از نخبگان علمی کشور است که تاکنون برنامه‌نویسی گوشی‌های هوشمند، انجام دو پروژه پژوهشی مصوب، ارائه 5 مقاله در حوزه برنامه‌نویسی و مخابرات و کنترل، کسب عنوان طرح برتر دانشجویی در سومین جشنواره ملی مدیریت بحران ثامن-شهرداری مشهد در سال 94 با ارائه طرح نرم‌افزار آژیر قرمز (اولین نرم‌افزار اندرویدی هوشمند جامع مدیریت بحران و پدافند کشور)، پژوهشگر برتر واحد دماوند در سال 95، ساخت 6 نرم‌افزار اندرویدی کاربردی را در کارنامه درخشان خود دارد.


رونمایی از نرم‌افزار موبایل که به معرفی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این واحد می‌پردازد، بهانه‌ای شد تا گفت‌وگویی با این دانشجوی پژوهشگر داشته باشیم.


ارشیا بادی متولد 71، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش کنترل دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند است که در حوزه برنامه‌نویسی گوشی‌های هوشمند و تحقیقات در حوزه مهندسی برق مخابرات و کنترل فعالیت دارد.



وی از سال 93 به‌طور تخصصی فعالیت‌های پژوهشی خود را با انجام پروژه مقطع کارشناسی آغاز کرد و به ساخت نرم‌افزار رمزنگاری بر اساس سیستم‌ عامل اندروید، علاقه‌مند و موفق به تولید نرم‌افزارهای کاربردی شد. بادی سال 93 نرم‌افزاری اندرویدی به‌منظور آموزش برند به سفارش یکی از استادان مربوط به علوم مدیریت را تولید کرد. سال 94 نیز گروهی سه نفره از دانشجو را تشکیل داد و توانست در مرکز رشد و فناوری شهید تهرانی مقدم در حوزه تولید نرم‌افزارهای نوین فعالیت کند.


حاصل تلاش این گروه تولید نرم‌افزار اندرویدی آژیر قرمز بود، نرم‌افزاری با امکانات بسیار ویژه که با حمایت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کل کشور در قالب طرح پژوهشی تصویب شد و کار ساخت آن با نظارت این سازمان به پایان رسید، طرح این نرم‌افزار در سومین جشنواره ملی مدیریت بحران ثامن که از سوی شهرداری مشهد برگزار شد، به‌ عنوان طرح برتر دانشجویی انتخاب و با حضور دکتر والتر آمان رئیس مجمع جهانی ریسک و مسئولان شهرداری مشهد در هفتمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت جامع بحران از آن قدردانی شد.


نرم‌افزار آژیر قرمز دارای ویژگی‌های بسیار زیادی است که قابلیت عرضه در سطح بین‌المللی را نیز داراست. یکی دیگر از محصولاتی که این دانشجوی واحد دماوند تولید کرده است نمونه تجاری حسگر بی‌سیم کاربردی باقابلیت اتصال به گوشی‌های هوشمند و نرم‌افزار مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید است که این پروژه پژوهشی مصوب هم سال 95 با نظارت بسیج علمی و پژوهشی تهران بزرگ به پایان رسید.



وی در سه سال اخیر چند مقاله را با کمک استادان خود در واحد دماوند منتشر کرد و در امسال نیز اولین نرم‌افزارم در راستای معرفی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند را طراحی کرد که به‌زودی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.


بادی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره مشکلات پژوهش و کارآفرینی می‌گوید: «مشکلات در حوزه‌های کارآفرینی به‌طورکلی زیاد است، به‌ویژه در حوزه فناوری اطلاعات که با توجه به جدید بودن و آسیب‌پذیر بودن باعث شده تا بسیاری از مسئولان و نهادها کمتر تأثیر آن را بپذیرند. البته در دو سال گذشته نسبت به سال‌های گذشته وضعیت بسیار بهتر شده است که دلیل آن آشنایی اشخاص جامعه با فناوری اطلاعات بوده است.»


این دانشجوی مخترع درباره میزان درآمدزایی خود از فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و تولید نرم‌افزار اظهار می‌کند: «تاکنون از این حوزه ریالی درآمد کسب نکرده‌ام و شاید تنها دلیلش این بود که بیشتر به حوزه کاربردی پرداختم که در بسیاری از کشورها درآمد بسیاری دارد اما در کشور ما برخلاف این روند است، امیدواریم نرم‌افزارهای تولیدشده در داخل بتواند ثبت مالکیت شده و با سرمایه‌گذاری دولت به‌طور مستقیم، هر چه سریع‌تر در دسترس عموم افراد قرار بگیرد تا استقبال از نرم‌افزارهای نامتعارف خارجی کمتر شود.»


وی درباره جایگاه و برنامه‌های آینده‌اش می‌گوید: «با توجه به گسترش روزافزون علم هر دانشجو یا دانش‌آموخته دانشگاهی باید سطح توانایی خود را به صورت ماهانه به‌روز کند، تا بتواند در وضعیت پیشرفت علمی حرفی برای گفتن داشته باشد، به این منظور جایگاه خاصی را برای خود در نظر نگرفته‌ام و همواره به دنبال کسب علم و ادامه تحصیل هستم. »



دانش‌آموخته نخبه واحد دماوند ادامه می‌دهد: «یکی از اهدافم این است که بتوانم محصولاتی را در حوزه مهندسی پزشکی به کمک دوستانم تجاری‌سازی کنم. متأسفانه در کشور ما و در بسیاری از حوزه‌ها، محصولات فقط ثبت اختراع‌ شده‌اند و در گوشه‌ای خاک می‌خورند. این اختراع‌ها کمکی به سطح علمی کشور و اقتصاد دانش‌بنیان که سرچشمه نوآوری علمی است نمی‌کند. به این دلیل بیشتر اهدافم تجاری‌سازی محصولات است.»


عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد دماوند درباره نقش تحصیلات عالی را در پژوهش می‌گوید: «پژوهش بسیار مهم است و بینش وسیع در حوزه پژوهش تنها در گرو کسب تحصیلات عالیه به دست می‌آید. یکی از مهم‌ترین دوران تحصیلی برای هر شخصی، دوره کارشناسی است، بسیاری از توانایی‌های علمی اشخاص در این مقطع تحصیلی بروز می‌کند. برای همین با توجه به تسهیل فرآیند ورود به دوره‌های دانشگاهی در کشور، استفاده از این فرصت بسیار مهم است.»


بادی از مسئولان خواست که نسبت به موضوع پژوهش و اشتغال جوانان اهتمام داشته باشند و از زحمات پدر و مادر، استادان و کارکنان واحد دماوند به‌ویژه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان قدردانی کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر