صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۲۱ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۶

چطور یک سفره افطارِ ساده، مفید و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

یکی از زیباترین تصویرهای ذهنی همه ما از روزهای ماه مبارک رمضان، سفره‌های ساده و خوشمزه افطار است.
کد خبر : 182548

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از خراسان، سفره‌های خانه مادری‌مان، سفره‌های خانه مادربزرگ و پدربزرگ‌هایمان. سفره‌هایی که اگر چه در تعداد و تنوع خوردنی‌ها، رنگارنگ و گران‌قیمت به حساب نمی‌آمدند اما در آشپزی و دستپخت و انتخاب و چینش، هنرمندانه و منحصر به فرد بودند و عطر و طعم و رنگ معنوی و جادویی‌شان از یادمان نمی‌رود. مخصوصا که این عطر و طعم، پیوند می‌خورد به نغمه‌ها و مناجات‌های خاطره‌انگیز و تاثیرگذار وقتِ افطار. اگرچه آن روزها و آن سفره‌ها برایمان خاطره شده، اما خودمان می‌توانیم بار دیگر برای بچه‌ها و اطرافیانمان از افطارهای ماه مبارک رمضان، خاطره‌های زیبا، خوشمزه و رنگارنگ بسازیم.


انواع آش و سوپ


کمتر پیش می‌آید ایرانی‌ها سر سفره افطارشان، آش و سوپ نداشته باشند. این که فرد روزه دار، روزه اش را با خرما باز کند و بعد به سراغ خوردن یک خوراکی مایع برود، قطعا برای التیام معده بعد از ساعات طولانی روزه داری مفید است. در میان اقوام و ملل مختلف، ایرانی‌ها به لحاظ داشتن آش‌ها و سوپ‌های متنوع در فهرست خوراکی‌های سنتی‌شان، رکورددارند. شما هم می‌توانید در روزهای ماه مبارک رمضان، آش‌ها و سوپ‌های محلی دیگر نقاط کشور را بر سر سفره خود بیاورید و پخت و طعمشان را امتحان کنید. کافی است دستور پخت آن‌ها را که معمولا از یک فرمولِ ساده و سرراست پیروی می‌کنند، در فضای مجازی یا گروه‌های آشپزی تلگرامی جست و جو کنید، مواد اولیه را فراهم کنید و مشغول شوید. به غیر از آش رشته مشهور و سوپ جو مرسوم و سوپ شیر پرطرفدار، آش کارده و آش انار شیرازی‌ها ، آش شورباسی آذربایجان شرقی و اوماج آشی آذربایجان غربی، آش شولی یزدی، آش دوغ شمالی‌ها و آش شله قلمکار تهران، از آش‌های معروف ایرانی است که این ماه رمضان می‌توانید پایشان را به سفره و ذائقه خانواده تان باز کنید.



لبنیات، میـوه، سبزیجات

کمتر پیش می‌آید به افطاری دعوت شوید و نان و پنیر و سبزی تازه که احتمالا با خیار و گوجه‌فرنگی تازه و گردوی اعلا دورچین شده است، بر سر سفره نباشد. آن وقت می‌ماند نان سنگک اعلا که داغ داغ بیاید سر سفره. همه این‌ها با هم در کنار یکی دو رقم میـوه مثل سیب و مـوز یا قاچ‌های هندوانه و خربزه، یعنی یک افطاری کامل، مفید، خوشمزه و بی دردسر برای بانوی خانه. همانطور که می‌دانید خوردن سبزیجات، کاهو، خیار و گوجه‌فرنگی و میوه، باعث می‌شود آبِ از دست رفته بدنتان به واسطه روزه، تا حد زیادی تامین شود. خوردن این مدل خوراکی‌ها برای افطار، در میان بیشتر ایرانیان رواج دارد و متعلق به نقطه جغرافیایی خاصی نیست؛ پرطرفدار است و خیلی‌ها ترجیح می‌دهند به جای خوردن غذاهای چرب و سنگین، روزه شان را با این خوردنی‌ها باز کنند.



نوشیدنی و شربت‌های خنک

افطار ماه رمضان، آن هم وقتی با فصل تابستان و هوای گرم هم زمان شده باشد، نوشیدنی‌ها و شربت‌های خنک می‌طلبد تا روزه داران به محض افطار کردن، عطش شان را فرو بنشانند. اگر چه در ابتدای باز کردن روزه باید از نوشیدن مایعات زیاد و و خنک پرهیز کرد اما شربت‌هایی مثل خاکشیر آلو، تخم شربتی، شربت زعفران آبلیمو و شربت عسل، مفیدترین شربت‌ها برای سفره‌های افطار است. شاید از خواص باورنکردنی تخم شربتی روی قلب، عروق، معده، روده و دیگر اندام‌ها بی خبر باشید اما حتما درباره مفید بودن ترکیب خاکشیر و آلو برای رفع عطش و تنظیم مزاج مطلعید. آلوی خیسانده شده در آب به همراه خاکشیر، باعث می‌شود معده شما شرایط ایده آلی بعد از تحمل فشارهای گرسنگی تجربه کند. برای همین در عموم سفره‌های افطاری، شربت خاکشیر را می‌بینید. شربت گلاب و عرق بیدمشک هم پیشنهادهای دیگر ماست برای رفع عطش بعد از افطار. اگر چه توصیه می‌کنیم شیر عسل را هم با وجود اینکه جزو دسته لبنیات است، در این گروه بگنجانید چون شربتِ بسیار کاملی است.



غذا و دسرهای رنگارنگ


سر سفره‌های افطار نقاط مختلف ایران، می‌توان غذاهای متنوعی دید؛ از انواع پلوها، شامی‌ها ، خورشت‌های ترش و شیرین تا انواع کوکوها و کتلت‌ها . فارغ از این که چه می‌خورید و در کجای ایران روزه تان را باز می‌کنید، شاید بد نباشد سر سفره، یک دسر محلی سالم و مفید بگذارید. بیشتر این دسرها را که معمولا همه‌شان شیرین و خوشمزه هستند، می‌توانید به راحتی و با ساده ترین مواد در منزل تهیه کنید. از جمله رنگینک، که ماده اصلی آن خرماست و معمولا در مناطق جنوبی ایران بر سر سفره‌های افطار دیده می‌شود. شله زرد دوست داشتنی هم که عموم ایرانی‌ها ، هم در ماه رمضان و هم در روزهای ماه محرم آن را می‌پزند و به همسایه‌ها پیشکش می‌کنند، معرف حضور هست. فرنی، ماقوت و شیر برنج، حلواهای سنتی و خوراکی‌ها و دسرهایی از این قبیل، طرفداران زیادی دارد. البته این روزها دسرهای متنوع و به روزتری هم پایشان به سفره‌های ایرانی باز شده و رنگ و تنوع بیشتری به افطاری‌ها بخشیده. یادتان باشد روزه اولی‌ها عاشق دسرهای سر سفره هستند.



انتهای پیام/

ارسال نظر