صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶

ترکیب نانوذرات طلا و پروتئین برای شناسایی ویروس

پژوهشگران هنگ‌کنگی موفق شدند با استفاده از نانوذرات طلا و پروتئین، نانوزیست‌ حسگری بسازند که با استفاده از آن می‌توان ویروس آنفلوانزا و ایبولا را به راحتی شناسایی کرد. آنها معتقدند که این حسگر تا دو تا سه سال آینده قابل تجاری‌سازی است.
کد خبر : 179058

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، یک سامانه متشکل از دو نوع نانوذرات ساخته شده است که می‌توان از آن برای شناسایی سریع و دقیق ویروس‌ها استفاده کرد؛ این روش حساسیت بالایی دارد.
تشخیص زودهنگام ویروس‌ها اهمیت زیادی در مسیر درمان دارد. در حال حاضر روش‌های مورد استفاده برای این کار که بتوان با دقت بالا شناسایی را انجام دهد نیازمند زمان و تخصص بالاست که در همه جا وجود ندارد.
برای حل این مشکل محققان دانشگاه پلی‌تکنیک هنگ‌کنگ اقدام به ساخت زیست‌حسگری کردند که می‌تواند ایبولا و ویروس آنفلوانزا را شناسایی کند.
در این حسگر از نانوذرات طلا به‌عنوان پیمایشگر استفاده شده‌است. زمانی که در معرض لیزر مادون قرمز قرار گیرند، این نانوذرات امکان نشر نور سبز را دارند. این نانوذرات برچسب ویژه‌ای از ویروس آنفلوانزا یا ایبولا را با خود حمل می‌کنند. اگر یکی از این دو ویروس در محیط بود، دو نانوذره با هم برهم‌کنش می‌دهند و موجب نشر نور سبز می‌شوند. این فرآیند در زمان بسیار کوتاهی اتفاق می‌افتد به طوری که برای آزمایش ویروس آنفلوانزا دو ساعت زمان نیاز است.
این سامانه بسیار ویژه است: دو نوع نانوذره در آن به کار رفته است که یکی نانوذرات طلای دست نخورده بوده و دیگری نانوذرات برچسب‌دار است. این نانوذارات روی سطح آلومینای دارای نانوحفره قرار داده شده‌اند.
حساسیت این فناوری به‌گونه‌ای است که می‌توان مقادیر بسیار کم از ویروس در حد فمتومولار را به راحتی شناسایی کرد.
این گروه تحقیقاتی در حال برنامه‌ریزی برای آزمایش این دستگاه روی انواع مختلف آنفلوانزا هستند تا اقدام به ساخت پلات‌فرمی کنند که می‌تواند چندین ویروس را شناسایی کند. این پروژه هنوز در مرحله تحقیق و توسعه است اما محققان تصور می‌کنند که تا دو یا سه سال آینده بتوان آن را به‌ صورت تجاری عرضه کرد.


انتهای پیام/

برچسب ها: پروتئین نانوذرات
ارسال نظر