صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۳ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴
یک متخصص مغز و اعصاب:

پارکینسون دومین بیماری شایع مغز و اعصاب است

متخصص مغز و اعصاب، پارکینسون را دومین بیماری شایع مغز و اعصاب دانست و گفت: مهمترین علامت بیماری پارکینسون کندی حرکات، لرزش در حالت استراحت، ، سفتی عضلات و اختلال در راه رفتن است.
کد خبر : 17584

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد روحانی، متخصص مغز و اعصاب در افتتاحیه بیست و دومین کنگره بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه پارکینسون دومین بیماری شایع نورو دژنراتیو (بیماری تخریبی سیستم عصبی) بعد از بیماری آلزایمر است، گفت: شیوع بیماری پارکینسون بین 100 تا 300 مورد در هر 100 هزار نفر جمعیت است.


وی افزود: این بیماری حدود 200 سال پیش، اولین بار توسط یک دانشمند انگلیسی به نام «جیمز پارکینسون» معرفی شد. بیماری پارکینسون در همه جوامع شیوع دارد و بیشتر مختص سنین بالاست و در دهه 5 و 6 زندگی بیشتر دیده می‌شود اما در هر سنی می‌تواند بروز کند.


این متخصص مغز و اعصاب با توجه به اینکه مهمترین علامت بیماری پارکینسون کندی حرکات است، دیگر علائم این بیماری را لرزش در حالت استراحت، سفتی عضلات و اختلال راه رفتن ذکر کرد.


روحانی تصریح کرد: در هر قسمتی از بدن کندی حرکت ممکن است به شکلی خودش را نشان دهد. به عنوان مثال کند شدن حرکات صورت که باعث ماسکه شدن(تغییر فرم صورت) و از بین رفتن حس و حالت صورت می‌شود و چهره فرد شبیه مجسمه می‌شود.


وی ادامه داد: کند شدن بلع باعث می‌شود گاهی بزاق از گوشه دهان این بیماران بیرون بریزد و کند شدن در حرکات دست‌ها نیز منجر می‌شود که این بیماران در انجام حرکات ظریف دچار مشکل شوند. به عنوان مثال یکی از اولین علائم این بیماران بد شدن دست خط است که دچار ریز نویسی و بدخطی می‌شوند.


این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه در راه رفتن، این کندی به صورت قدم‌های کوتاه و چسبیده به زمین و خم شدن تنه به سمت جلو بروز می‌کند، اظهار کرد: گاهی این کند شدن در راه رفتن به حدی زیاد است که فرد دچار ایست حرکتی و به اصطلاح دچار فریز و قفل شدن می‌شود. ممکن است بعضی مواقع نیز باعث افتادن فرد به زمین شود.


روحانی درباره تاثیر پارکینسون روی تکلم توضیح داد:بروز این بیماری منجر می‌شود تن صدای فرد کاسته شود و صدایش حالت یک نواخت یا مونوتون هم پیدا کند.


وی از دیگر علائم شایع پارکینسون به لرزش در حالت استراحت اشاره کرده و گفت: لرزش در حالت استراحت معمولا از یک دست شروع می‌شود و اندام‌های دیگر را درگیر کند. به عنوان مثال در دست مقابل، پاها، چانه و زبان هم ممکن است لرزش مشاهده شود.


این متخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: سفتی و خشکی در حرکات نیز، در مبتلایان به پارکینسون دیده می‌شود، یعنی اگر ما بخواهیم اندام‌های بیمار را حرکت بدهیم، یک مقاومت قابل توجه در زیر دستمان احساس می‌کنیم.


روحانی افزود: رفلکس‌ها و حرکاتی که باعث می‌شود وضعیت خودمان را به طور طبیعی حفظ کنیم، در این بیماران از بین می‌رود که می‌تواند باعث زمین خوردن این بیماران شود.


وی با بیان اینکه لرزش‌هایی که به دلیل کهولت سن در دست، سر یا صدای افراد مسن دیده می‌شود، اغلب علتی غیر از بیماری پارکینسون دارد، خاطر نشان کرد: گاهی افراد برداشتشان از بیماری پارکینسون فقط همان لرزش است و بسیاری از افرادی که دچار لرزش می‌شوند با نگرانی به سمت این بیماری می‌رود.


این متخصص مغز و اعصاب افزود: هر لرزشی تشخیص پارکینسون را مطرح نمی‌کند و اغلب لرزشی که در چند عضو خانواده و افراد مسن دیده می‌شود مطرح کننده پارکینسون نیست، بلکه این لرزش وابسته به سن و یا لرزش فامیلی است که خوش‌خیم بوده و ارتباطی با بیماری پارکینسون ندارد.


بر اساس گزارش خبرگزاری آنا، بیست و دومین کنگره بیماری‌های مغز و اعصاب ایران از 22 تا 25 اردیبهشت ماه در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر