صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۱ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
گزارش آنا از یک جلسه؛

حادثه پلاسکو درس عبرت شد؛ دیروز بازاری‌‌ها پای میز مذاکره ایمن‌سازی آمدند

صبح روز سی‌ام دی ماه که ساختمان پلاسکو فروریخت، عده‌ای شهرداری را مقصر می‌دانستند و گروهی دیگر معتقد بودند متهم ردیف اول این اتفاق، کسبه پلاسکو و صاحب ملک هستند چون به آنها بارها اعلام شده بود که پلاسکو ناایمن است و باید برای روزهای بحرانی چاره‌ای اندیشیده شود. اما گوش کسبه و صاحب ملک به این حرف‌ها بدهکار نبود و فاجعه به بدترین شکل ممکن رخ داد. بعد از این اتفاق بود که شورای شهر و شهرداری تهران تصمیم گرفتند تا به صورت جدی‌تر به بحث ایمنی ساختمان‌های تجاری وارد شوند.
کد خبر : 174305

الهه خانی، گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- در اولین قدم اعضای شورای شهر تهران به بازار رفتند و پس از بازدید‌های میدانی، از وضعیت بسیار ناایمن قدیمی‌ترین مرکز تجاری پایتخت خبر دادند. این موضوع باعث شد تا شهرداری منطقه 12 برای پیشگیری از وقوع چنین اتفاقاتی دست به کار شود و با ارسال نامه‌ای‌ به کسبه منطقه 12 از جمله بازار، آنها را برای تامین ایمنی مراکز تجاری‌شان به پای مذاکره بکشاند.


روز گذشته سومین جلسه از سری جلسه‌های مدیریت پیشگیری و بحران منطقه 12 میزبان اعضای هیات رئیسه یا روسای هیات‌های تجاری بازار تهران بود.


ساعت سه بعدازظهر را نشان می‌داد که اعضای هیات رئیسه پاساژهای خطرناک با نامه‌‌ای در دست که در آن نام عابد ملکی، شهردار منطقه 12 به چشم می‌خورد، وارد ساختمان ستاد بحران منطقه 12 می‌شدند. در حالی که گمان ‌می‌رفت تا از این جلسه استقبالی صورت نگیرد اما تمام افرادی که دعوت شده بودند در جلسه حاضر شدند و ظرفیت سالن جلسه تکمیل شده بود.



یکی از آنها در پاسخ به علت حضورش به خبرنگار آنا گفت: باید می‌آمدیم تا مشکلاتمان حل و فصل شود و شب‌ها راحت بخوابیم. از روزی که پلاسکو دچار آن حادثه شد شب‌ها خواب راحت نداریم.


با شروع جلسه، علیرضا ملک، مدیر ستاد پیشگیری و بحران ناحیه 3 منطقه 12 با بیان اینکه بعد از حادثه پلاسکو در منطقه 12 کارگروهی برای شناسایی ساختمان‌های ناایمن تجاری تشکیل شد، اظهار کرد: در این راستا با توجه به اینکه حجم بالایی از املاک و بافت‌های منطقه 12 فرسوده و خطرساز هستند، سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران برای شناسایی این ساختمان‌ها پیش‌قدم شد.


شناسایی 1998 ساختمان ناایمن در منطقه 12


وی با بیان اینکه سازمان آتش‌نشانی 1998 پلاک ناایمن را به صورت رسمی و قانونی شناسایی کرده است، افزود: شهرداری منطقه 12 این ساختمان‌ها را بر اساس نوع خطرزا بودن اولویت‌بندی کرده است که در همین راستا 85 تا 90‌ درصد پلاک‌ها در اولویت خطرزا بودن در منطقه بازار شناسایی شدند.


مدیر ستاد پیشگیری و مدیریت بحران ناحیه 3 منطقه 12 در نحوه توضیح اینکه کسبه چگونه می‌توانند برای رفع خطر ساختمان‌های خود اقدام کنند، گفت: هیات امنا باید نامه‌ای را بر اساس پاساژ یا پلاک ثبتی خود به سازمان آتش‌نشانی ارسال کرده و از آنها بخواهند که برای بازدید اقدام کنند. در همین راستا دستورالعملی برای سهولت کار مدنظر قرار گرفته شده که باید بر اساس آن و پس از کارشناسی کارشناسان سازمان آتش‌نشانی اجرایی شود.


ملک با بیان اینکه بافت بازار بسیار قدیمی است و از زیرساخت‌های کافی هم برخوردار نیست، تصریح کرد: نمی‌توانیم به یکباره تمام بافت‌های بازار را ایمن‌سازی کنیم، به همین منظور برای بازار سه مرحله ایمن‌سازی موقت، دائم و صدور گواهینامه ایمنی را در نظر گرفتیم.


الزام صدور گوهینامه ایمنی برای ساختمان‌های پر خطر


وی با بیان اینکه صدور این گواهینامه‌ها باعث می‌شود تا حادثه‌ای همانند پلاسکو نداشته باشیم، عنوان کرد: این دستورالعمل در جلسه‌ای با همفکری و همکاری دادستانی صورت گرفته است. اگر اقدامات لازم از سوی کسبه یا هیات امنای مراکز تجاری انجام نشود، در مرحله بعدی با مکاتبات جدی حکم پلمپ واحدهای ناایمن از سوی دادستانی صادر می‌شود.


به طور حتم وجود خاموش‌کننده‌ها در مراکز تجاری می‌تواند در کنترل حریق موثر باشد تا حوادثی همانند پلاسکو اتفاق نیفتد.


بنا به توضیحات مدیر ستاد پیشگیری و بحران ناحیه 3 منطقه 12، یکی از قسمت‌های دستورالعمل صادره برای ساختمان‌های ناایمن به‌روزرسانی سیستم برق‌رسانی است که شاید هزینه زیادی ببرد، اما تا سال‌ها مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.


گلایه اعضای هیات رئیسه پاساژهای پرخطر چه بود؟


در این جلسه البته اعضای هیات رئیسه پاساژهای پرخطر هم گلایه‌هایی داشتند؛ یکی از آنها با گلایه خطاب به مدیران حاضر توضیح داد که سرای ما نگهبان دارد، اما هیچ‌کس نیست که به او آموزش‌های لازم را بدهد، بنابراین اگر خدای نکرده آتش‌سوزی اتفاق بیفتد، او نمی‌تواند اقدام موثری انجام دهد.


یکی دیگر از گلایه‌مندی‌های کسبه شارژ نشدن کپسول‌های حریق آتش آنها در مجتمع‌های تجاری‌شان بود که کارشناس آتش‌نشانی حاضر در جلسه خطاب به آنها توضیح داد: آتش‌نشانی وظیفه‌ای برای شارژ کردن کپسول‌های حریق آتش ندارد، مگر اینکه آن کپسول‌ها اهدایی خود سازمان آتش‌نشانی باشند که در آن صورت هم باید شما آن کپسول‌ها را به نزدیک‌ترین ایستگاه آتش‌نشانی ببرید تا مورد شارژ قرار گیرند.


نامه به ساختمان‌های پرخطر سه منطقه


اقبال شاکری، عضو شورای شهر تهران درخصوص نامه‌هایی که با همین محتوا برای صاحبان سایر ساختمان‌های ناایمن ارسال شده است، به خبرنگار آنا گفت: بعد از حادثه پلاسکو و با توجه به خلأهای قانونی که در این‌باره وجود داشت، دادستانی، آتش‌نشانی، شهرداری تهران و نظام صنفی برای ایمن‌سازی مناطق 10، 11 و 12 دست به کار شدند.


وی ادامه داد: براساس نشست‌های انجام شده قرار شد تا زیرنظر دادستانی تهران و براساس ابلاغیه‌های آتش‌نشانی، طی فرصت مقتضی ساختمان‌های ناایمن، ایمن‌سازی شوند.


به گفته رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران، در همین راستا با رؤسای هیات امنای ساختمان آلومینیوم و پاساژ علاء‌الدین هم جلساتی گذاشته شده و موارد خطری را که آتش‌نشانی اعلام کرده، رسما به آنها ابلاغ کرده‌ایم.


شاکری تاکید کرد که در این‌باره باید سخت‌گیری‌های لازم صورت گیرد، یعنی اگر دستورالعمل لازم از سوی صاحبان و رؤسای هیات مدیره ساختمان‌های پرخطر مورد توجه قرار نگرفت، دادستانی در اسرع وقت حکم پلمپ آن ساختمان را صادر کند و در نهایت اگر قرار نبود چنین سخت‌گیری صورت گیرد، دادستانی باید به عنوان مدعی‌العموم به شهرداری اجازه دهد تا ایمن‌سازی‌های لازم را انجام دهد و پس از آن هزینه‌ انجام شده را از کسبه بازپس‌گیرد و تا موقعی که هزینه‌ها پرداخت نشد، کسبه حق کسب‌وکار نداشته باشند.


بنا به اعلام مدیران شهری این روند متوقف نخواهد شد و همه کسبه باید برای ایمن‌سازی مراکز تجاری ناایمن خود اقدام کنند تا شاهد حادثه ناگوار دیگری همانند پلاسکو نباشیم. البته این مهم در حالی میسر می‌شود که مدیران شهری به یک‌باره پا پس نکشند و این روند به بازدهی برسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر