صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶

استفاده بیش از حد والدین از موبایل به خانواده لطمه می‌زند

مشغولیت بیش از حد پدر و مادرها با تلفن‌های همراهشان مخل زندگی خانوادگی است. این نتیجه یک نظرسنجی از دانش آموزان دوره متوسطه در بریتانیا است.
کد خبر : 174271

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، حدود 2000 دانش‌آموز بین ۱۱ تا ۱۸ سال در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند. بیش از یک سوم این افراد گفته‌اند که مجبور شده‌اند از والدینشان بخواهند استفاده از ابزارهای دیجیتالشان را متوقف کنند.


۱۴ درصد از این افراد گفته‌اند که پدر و مادرشان موقع غذا خوردن هم با تلفنشان مشغول بوده‌اند. از آن طرف نتیجه نظرسنجی از سه هزار نفر از والدین می‌گوید که ۹۵ درصدشان چنین کاری را کتمان کرده‌اند.


در میان دانش آموزان:


۸۲ درصد معتقدند که در وقت غذا نباید از ابزارهای دیجیتال استفاده کرد.


۲۲ درصد می‌گویند استفاده از تلفن همراه باعث می‌شود اعضای خانواده از حضور یکدیگر لذت نبرند.


۳۶ درصد از والدینشان خواسته‌اند تلفنشان را کنار بگذارند.


۳۷ درصد گفته‌اند که در روزهای تعطیل بین سه تا پنج ساعت در اینترنت بوده‌اند.


۵ درصد هم گفته‌اند که در آخر هفته‌ها تا 15 ساعت در اینترنت بوده‌اند.


در میان دانش‌آموزانی که از پدر و مادرهایشان خواسته‌اند تلفن را کنار بگذارند، ۴۶ درصد می‌گویند والدینشان به آنها بی‌توجهی کرده‌اند. ۴۴ درصد هم احساس کرده‌اند که به آنها بی‌محلی شده است و ناراحتند.


با همه این احوال، فقط ۱۰ درصد از پدر و مادرها معتقدند که استفاده از تلفن همراه ممکن است دغدغه فرزندشان باشد با اینکه نیمی از والدین (۴۳ درصدشان) معتقدند وقت زیادی را در اینترنت می‌گذرانند.


تحقیق دیگری که حدود شش ماه پیش انجام شده، نشان می‌دهد تقریبا نیمی از دانش آموزان دوره متوسطه بعد از آنکه به تخت‌خواب می‌روند هم به تلفن‌هایشان سر می‌‌زنند. نتایج آن تحقیق در گرماگرم هشدارهایی منتشر شد که دانش‌آموزان خسته به مدرسه می‌آیند و تمرکز ندارند.


تحقیق جدید می گوید که تقریبا سه چهارم از دانش آموزان (۷۲ درصدشان) می‌گویند روزانه بین سه تا ۱۰ ساعت آنلاین بوده‌اند. ۱۱ درصد می‌گویند که در روزهای تعطیل تا ۱۵ ساعت هم سرشان به اینترنت گرم است. سه درصد هم می‌گویند تا ۲۰ ساعت آنلاین هستند.


مهم‌ترین نگرانی دانش‌آموزان این است که وقت‌گذراندن در اینترنت باعث کمبود خواب شود. ۴۷ درصد می‌گویند مهمترین دغدغه‌شان همین است، اما بر عکس، تنها ۱۰ درصد والدین می‌گویند نگران کم‌خوابی فرزندانشان هستند.


مایک باکانان، مدیر مدرسه، می‌گوید وقت آن رسیده که والدین، معلمان و دانش آموزان مقررات ابزارهای ارتباطی را از نو بنویسند.


وی می‌افزاید: «نظرسنجی‌های ما نشان می‌دهد که دانش‌آموزان از مضرات استفاده بیش از حد از تکنولوژی آگاهند اما بزرگترها باید برایشان خط و مرزها را مشخص کنند و خود الگوی رفتار عاقلانه باشند».


باکانان می‌گوید برای رسیدن به این هدف خانه و مدرسه باید با هم کار کنند و پیام یکسانی بفرستند.


اما رابرتسون، یکی از مدیران «دیجیتال اورن یو کی»، می‌گوید والدین کمی می‌دانند که فرزندانشان چه مدت آنلاین بوده‌اند و دقیقا چه می‌کرده‌اند.


او امیدوار است که یافته‌های این تحقیقات زنگ خطر را برای خانواده ها به صدا در آورده باشد تا درباره استفاده ایمن و سالم از تکنولوژی با هم جدی گفت‌وگو کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر