صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۹ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۶

دستبندی که با عرق بدن سلامت را می‌سنجد

محققان دستبند فوق حساسی ابداع کرده‌اند که می‌تواند در تشخیص و درمان دیابت، فیبروز سیستیک (سفتی مخاط) و برخی دیگر از بیماری‌ها مؤثر واقع شود.
کد خبر : 173115

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلی‌میل، این دستبند که مانند حسگر هوشمند عمل می‌کند، برخلاف حسگرهای تعریق قبلی است و تنها به مقداری رطوبت برای بررسی وضعیت سلامت کاربر نیاز دارد و در آن، افراد نیازی به انتظار 30 دقیقه‌ای برای گرفتن نمونه عرق بدن نیست.


این دستبند هوشمند شامل حسگرهای قابل انعطاف و پردازشگرهای کوچکی است که به پوست می‌چسبند و غدد عرق را تحریک می‌کنند. محققان دانشگاه‌های کالیفرنیا این دستگاه هوشمند پوشیدنی را طراحی کرده‌اند که با بررسی تعریق بدن افراد، حضور مولکول‌ها و یون‌های مختلف را تشخیص می‌دهد.


به عنوان مثال، تعریقی که حاوی کلرید بیشتری باشد، ولتاژ الکتریکی بالاتری در سطح حسگر ایجاد می‌کند. میزان بالای یون کلرید نشانگر فیبروز سیستیک و بالا بودن میزان قند خون هم نشانه دیابت است.


این حسگر به طور الکتریکی، نتایج تجزیه و تحلیل تعریق بدن کاربر را به پزشک ارسال می‌کند. محققانی که امیدوارند این حسگر بتواند روزی به تولید دارو و ساخت داروی فردی برای فیبروز کیستیک کمک کند. فیبروز کیستیک نوعی بیماری ژنتیکی است که باعث تشکیل ماهیچه‌ها در بافت‌ ریه و پانکراس می‌شود.


محققان در تلاشند اطلاعاتی درباره بالا و پایین شدن یون‌های کلرید در واکنش به دارو به‌ دست آورند. محتویات عرق ممکن است برحسب رژیم‌غذایی و سایر عوامل به طور مداوم تغییر کند. محققان امیدوارند اطلاعات بیشتری را بتوانند از بررسی تعریق بدن کسب کنند.


مترجم: ندا اظهری



انتهای پیام/

ارسال نظر