صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۱ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۶
مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش خبر داد:

پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی بدون دریافت شهریه مجاز است/ ابلاغ شهریه‌ها حداکثر ۲ هفته دیگر

مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش گفت: پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی مجاز است، اما نباید در قالب دریافت شهریه باشد.
کد خبر : 170590

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از خبرگزاری فارس، حسن مسعودی مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران در خصوص بحث پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی، با بیان اینکه پیش‌ثبت‌نام را به صورت مطلق نمی‌توانیم تایید یا رد کنیم، اظهار کرد: تمام کارهای ما حول 3 محور انجام می‌شود اول اینکه از حقوق مردم در تمام موضوعات دفاع کنیم و تصمیمات و بخشنامه‌هایمان در جهت حقوق و منافع مردم باشد.


وی ادامه داد: دومین محور در خصوص مسئولان مدارس غیردولتی است و وظیفه داریم تلاش کنیم که به آنها لطمه نخورد و انگیزه برای ادامه کار آنها فراهم شود؛ سومین محور نیز این است که باید فعالیت‌ها در چارچوب قوانین و مقررات باشد.


مسعودی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل الگوی تعیین شهریه مدارس غیردولتی، اضافه کرد: شهریه مدارس بر اساس شاخص‌های مشخصی تعیین می‌شود و در کمیته تعیین شهریه منطقه مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ شورای نظارت در استان، نظر کمیته تعیین شهریه را بررسی و تصویب می‌کند و سپس شهریه‌ها به شورای نظارت مرکزی ارائه می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه قاطبه مدارس غیردولتی بر اساس قوانین و مقررات فعالیت می‌کنند، گفت: همانطور که عنوان شد شهریه مدارس غیردولتی بر اساس الگوی تعیین شهریه محاسبه می‌شود و مراحل مختلفی داد؛ این درست نیست که بیان کنیم قاطبه مدارس غیردولتی قید و بند ندارند و بی‌حساب و کتاب از مردم پول می‌گیرند.


مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه هر پولی که اولیای دانش‌آموزان مدارس غیردولتی پرداخت می‌کنند، شهریه عنوان می‌شود، عنوان کرد: اینکه خانواده‌ای پول ایاب و ذهاب می‌دهند، شهریه محسوب نمی‌شود یا پول لباس و غذا شهریه نیست اما در اعلام شهریه توسط خانواده‌ها، تمام مبالغی که پرداخت می‌کنند را شهریه می‌گویند.


وی در خصوص شهریه اضافه مدارس گفت: اینکه بگوییم مدرسه‌ای شهریه اضافی دریافت کرده است یعنی از شهریه مصوب، بیشتر دریافت کرده است که البته ممکن است تخلفاتی در برخی مدارس اتفاق بیافتد اما نمی‌توان منکر شد که قاطبه مدارس در چارچوب حرکت می‌کنند.


مسعودی با تاکید بر اینکه تلاش می‌کنیم روزنه‌ای برای کارهای خلاف نباشد، ادامه داد: امید است برای سال تحصیلی آینده، کمترین انحرافات را داشته باشیم و البته باید بگویم شهریه برنامه‌های آموزشی و برنامه‌های فوق برنامه بر اساس چارچوب‌ها مشخص شده و در معرض دید اولیا در مدرسه قرار می‌گیرد.


وی با اشاره به اثرات مثبت مدارس غیردولتی گفت: مدارس غیردولتی، بار مالی دولت را کاهش داده و تصدی‌گری دولت را کم می‌کنند؛ مدارس غیردولتی با جذب 200 هزار نفر، تصدی‌گری دولت را کم کرده است.


با حذف مدارس غیردولتی، برخی مدارس تهران 3 نوبته می‌شوند


مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یک میلیون و 500 هزار دانش‌آموز در مدارس غیردولتی درس می‌خوانند، افزود: سرانه مستقیم دانش‌آموزان بدون فضا و تجهیزات در مدارس غیردولتی 3 میلیون تومان است.


وی با اشاره به اهمیت مدارس غیردولتی تصریح کرد: اگر مدارس غیردولتی در تهران نباشند، در تعدادی از مناطق، مدارس 3 نوبته می‌شوند.


مسعودی در پاسخ به پرسش که «اگر خانواده‌ای، فرزندش را در مدرسه‌ای ثبت‌نام کرده و شهریه او را پرداخت کرده باشد اما بخواهد در تابستان مدرسه فرزندش را تغییر دهد، تکلیف شهریه چه می‌شود؟» گفت: در صورتی که والدین تا 31 شهریور ماه به هردلیلی بخواهند فرزندشان را از مدرسه‌ای که ثبت‌نام کرده‌اند، جابه‌جا کنند، مشکلی وجود ندارد و عین شهریه به آنها مسترد می‌شود.


وی با بیان اینکه تنگاهای زیادی برای موسسان مدارس غیردولتی وجود دارد، ادامه داد: اکنون آزمون‌های متعددی در کشور برای ورود دانش‌آموزان به مدارس مختلف مانند استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، ماندگار، شاهد و ایثارگران وجود دارد و پس از آن، خانواده به سمت مدارس غیردولتی می‌آیند.


مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش افزود: به عبارتی معتقدیم تنوع مدارس به نظام آموزشی هم لطمه می‌زند و باید تنها مدارس دولتی و غیردولتی داشته باشیم.


وی اضافه کرد: اکنون مدرسه‌ای داریم که امسال فقط یک کلاس 20 نفره می‌توانست تشکیل دهد و برای آن، 900 نفر ثبت‌نام کردند؛‌اگر در این موسس ایجاد انگیزه کنیم می‌تواند مدرسه دیگری ایجاد کند اما انگیزه برای موسسان نیست.


مسعودی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش راهی جز این ندارد که مدارس غیردولتی را تقویت کرده و توسعه دهد، گفت:در مناطق یک تا 12، تمام رتبه‌های یک امتحانات نهایی به مدارس غیردولتی اختصاص دارد.


وی با بیان اینکه قانون مدارس غیردولتی امسال نهایی و دائمی شد، اظها کرد: اگر مفاد قانون مدارس غیردولتی محقق شود، خیلی از مشکلات حل می‌شود.


مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در قانون قبل یعنی قبل از تصویب قانون جدید، شورای نظارت استان می‌توانست رای به انحلال مدارس متخلف بدهد، ولی نمی‌توانست اجرا شود زیرا این رای باید در شورای نظارت مرکزی بررسی و تحلیل می‌شد و رأی داده می‌شد.


وی افزود: اما یک مشکل وجود نداشت و اینکه چون مدت ۵ سال آزمایشی قانون مدارس غیردولتی و مهلت تمدیدش تمام شده بود و تقریبا ۲ سال بود که اعتبار نداشت، رای نهایی انحلال در شورای نظارت مرکزی، ارزش نداشت ولی در قانون جدید نام شورای نظارت به شورای سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی تبدیل شده است.


مسعودی، زمان ثبت‌نام در مدارس غیردولتی را پس از ابلاغ شهریه اعلام کرد و گفت: ظرف یک یا دو هفته آینده شهریه‌ها، ابلاغ می‌شود.


وی در خصوص پیش‌ثبت‌نام ادامه داد: پیش‌ثبت‌نام مجاز است اما نباید در قالب دریافت شهریه باشد.


تعزیرات حکومتی حق ورود به مدارس غیردولتی را ندارد


مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در حصوص ورود تعزیرات حکومتی به مدارس غیردولتی اظهار کرد: تعزیرات حکومتی حق ورود به مدارس غیردولتی را ندارد مگر اینکه شاکی خصوصی داشته باشد که آن هم نمی‌تواند حکم دهد بلکه باید موارد به شورای نظارت سازمان مدارس غیردولتی ارجاع شود.


وی افزود: کار سازمان تعزیرات حکومتی ناظر به امور اقتصادی است در حالی فعالیت مدارس غیردولتی، امور فرهنگی و آموزشی است.


مسعودی تصریح کرد: ما از طریق شورای سیاست‌گذاری، برنامه ریزی و نظارت مرکزی، پرونده موسس متخلف را به هیات تخلفات اداری می‌فرستیم و امکان استرداد شهریه در قانون در گذشته نبود که در قانون جدید وجود دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر