صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۹ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۶

اعلام اسامی هفت فیلم از منطقه بالتیک در جشنواره جهانی فجر

اسامی هفت فیلم بخش مروری بر سینمای منطقه بالتیک سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر اعلام شد.
کد خبر : 169420

به گزارش گروه فرهنگی انا از ستاد خبری جشنواره جهانی فیلم فجر، برگزارکنندگان جشنواره جهانی فیلم فجر امسال یک بخش را به مرور سینمای منطقه بالتیک اختصاص داده‌اند که با نمایش هفت فیلم همراه است.


«تبعیدی» (Exiled) به کارگردانی داویس سیمانیس از لتونی، «سرگذشت ملانی» (The Chronicles of Melanie) ساخته ویستور کایریس تولید مشترک لتونی، جمهوری چک و فنلاند، «تیم رؤیایی ۱۹۳۵» (Dream Team 1935) به کارگردانی آیگارس گروبا از لتونی، «شیفت پادشاه» (Kings’ Shift) ساخته ایگناس میسکینیس تولید مشترک لیتوانی و لتونی، «سیاح» (The Excursionist) به کارگردانی اودریوس یوژناس از لتونی، «جاسوس و شاعر» (The Spy and the Poet) ساخته توماس هوسار از استونی و «در معرض باد مخالف» (In the Crosswind) به کارگردانی مارتی هِلدِه از استونی، فیلم‌هایی هستند که در این بخش روی پرده می‌روند.


بین این فیلم‌ها، «تبعیدی» در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره فجر هم حضور دارد. این فیلم درباره اولریش جراح ارتش آلمان است که در آخرین سال جنگ جهانی اول برای بازدید به آسایشگاهی دورافتاده در لتونی فرستاده می‌شود؛ آسایشگاهی که در آن از مجروحان جنگی نگهداری می‌شود و هدفش بهبودی وضعیت روانی سربازانی است که مدت طولانی را در میدان جنگ گذرانده و دچار آسیب‌های روحی شده‌اند. در این میان، اولریش با پسری جنگلی روبه‌رو می‌شود و می‌کوشد او را هم درمان کند، اما شرایط سخت‌تر از آن چیزی است که در ابتدا به نظر می‌رسد.


«تبعیدی» اولین فیلم داستانی داویس سیمانیس و با بودجه‌ای چهارصد هزار یورویی تولید شده است.


فیلم سیاه‌وسفید «سرگذشت ملانی» سومین فیلم بلند داستانی ویستور کایریس است که از اواسط دهه‌ ۱۹۹۰ با ساختن فیلم‌های کوتاه، کارگردانی را آغاز کرد و اولین اثر داستانی‌اش را در سال ۲۰۰۲۲ ساخت. او پس از آن به طور متناوب مستندسازی را هم تجربه کرده است.


در خلاصه داستان «سرگذشت ملانی» آمده است: اول صبح روز چهاردهم ژوئن سال ۱۹۴۱ به فرمان استالین، بیش از چهل هزار نفر از مردمان لتونی، استونی و لیتوانی بازداشت و با کامیون‌های حمل احشام برای همیشه به سیبری تبعید شدند. این فیلم با بودجه ۷۰۵ هزار یورویی تولید شده است. «سرگذشت ملانی» سال ۲۰۱۶ در جشنواره فیلم شب‌های سیاه تالین برنده جایزه بهترین فیلمبردار شد.


«تیم رؤیایی ۱۹۳۵» داستانی درباره تیم بسکتبال لتونی و سرمربی پرشورش، والدِمارس بومانیس است که در سال ۱۹۳۵ برنده اولین مسابقه‌های قهرمانی اروپا شدند. این چهارمین فیلم آیگارس گروبا ۵۲ ساله است که اولین فیلمش را در سال ۱۹۹۳ ساخت. «تیم رؤیایی ۱۹۳۵» در جشنواره ملی فیلم لتونی سال ۲۰۱۴۴ در رشته‌های بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمنامه نامزد شد و تندیس بهترین بازیگر مرد را برای یانیس آمانیس به ارمغان آورد.


«شیفت پادشاه» درباره پلیسی تازه‌کار است که در یک کلینیک خصوصی مأمور محافظت از مظنونی می‌شود که در کما است و خیلی‌ها او را جنایتکاری از جنگ جهانی دوم می‌دانند و با نهایت تنفر خواهان مرگش هستند. شیفت پلیس جوان طولانی می‌شود و کسی برای جای‌گزینی‌اش فرستاده نمی‌شود.


چهارمین فیلم بلند کارنامه‌ ایگناس میسکینیس، سال گذشته در جشنواره فیلم لیتوانی در رشته‌ بهترین فیلم نامزد شد و دست‌آخر جوایز «کرِین نقره‌ای» بهترین بازیگر مرد مکمل و بهترین موسیقی متن را برنده شد.


داستان «سیاح» در دهه ۱۹۵۰ و در دوران استالین روی می‌دهد، زمانی که صدها هزار لیتواسنیایی به گولاگ‌ها در شوروی فرستاده می‌شوند. در این بین، دختری ۱۱۱ ساله‌ از قطار مخصوص «اخراجی‌ها» می‌گریزد و عازم سفری طولانی و شش هزار کیلومتری به زادگاهش می‌شود.


سومین فیلم داستانی اودریوس یوژناس (که در سال ۱۹۹۹ مستندی با نام «خط مقدم» را هم ساخته است) در جوایز فیلم لیتوانی سال ۲۰۱۴ در شش رشته از جمله بهترین فیلم و کارگردانی نامزد دریافت جایزه «کرِین نقره‌ای» شد و تندیس‌های بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر زن را به دست آورد.


«جاسوس و شاعر» درباره گوستاو یک مأمور تنهای سرویس مخفی است که با یک زن کولی مرموز آشنا می‌شود. خیلی زود مشخص می‌شود این تله‌ سرویس جاسوسی روس‌هاست. گوستاو هم مأمور می‌شود این رابطه را به منظور درک بهتر برنامه‌های دشمن ادامه دهد، اما اوضاع از دست او خارج می‌شود.


توماس هوسار که علاوه بر نویسندگی و کارگردانی، بازیگر هم هست، سال گذشته با فیلم در بخش «شرقِ غرب» جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری حضور داشت.


«در معرض باد مخالف» داستان ارنا یکی از آدم‌های بی‌شماری است که در چهاردهم ژوئن ۱۹۴۱ دسته‌جمعی به سیبری تبعید شدند؛ مردمان بی‌گناهی که با بچه‌های‌شان به ایستگاه‌های قطار برده و از آن‌جا با واگن‌های مخصوص حمل حیوانات به سیبری فرستاده شدند.


اولین فیلم بلند کارنامه‌ فیلمسازی مارتی هِلدِه در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به جشنواره‌های متعدد از جمله تسالونیکی، ملبورن، ورشو، مانهایم-هایدلبرگ، گوته‌بورگ، زاگرب و بژینگ راه پیدا کرد و جوایزی را هم برای سازندگانش به ارمغان آورد. «در معرض باد مخالف» با بودجه‌ای ۶۵۰ هزار یورویی تولید شده است.


سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۱ تا ۸ اردیبهشت (۲۱ تا ۲۸ آوریل) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود. آدرس سایت رسمی جشنوارهFajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Film@Fajriff.com است.


انتهای پیام/

ارسال نظر