فانی: تربیت دانشآموزان تراز جمهوری اسلامی معلم بدون دغدغه معیشت میخواهد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیاصغر فانی در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران سخنان خود را با گرامیداشت سالروز شهادت استاد مطهری و 500 معلم و سه هزار و 600 دانشآموز شهید آغاز کرد و گفت: هفته معلم را به فرهنگیان کشور تبریک میگویم. معلمان اثرگذارترین عنصر در آموزش کشور هستند و حضور همیشگی آنها در صحنههای مختلف انقلاب نشانگر پیروی آنها از ولایت فقیه است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب نسبت به حمایت همه جانبه از آموزش و پرورش، خواستار کمک، تداوم همکاری و حمایت تمامی آحاد جامعه از سیستم آموزشی کشور شد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در حال حاضر یک میلیون همکار فرهنگی در 105 هزار واحد آموزشی و در قالب 752 منطقه آموزشی، بزرگترین دستگاه کشور را تشکیل دادهاند که این نهاد بزرگ، بزرگترین فصل مشترک حاکمیت و ملت است.
وی تاکید کرد: انتقال فرهنگ به نسل آینده و جامعهپذیری فرزندان همراه با اخلاقمداری، فرزندان را آماده پذیرش مسئولیتهای آینده میکند و زیرساختهای آموزش منابع انسانی کشور را تشکیل میدهد.
حضور حداکثری همه نهادهای تاثیرگذار در امر تعلیم و تربیت است
فانی با اشاره به بسترهای لازم برای موفقیت آموزش و پرورش ادامه داد: یکی از این بسترها حضور حداکثری همه نهادهای تاثیرگذار و آحاد مردم در امر تعلیم و تربیت است، چرا که دولت به تنهایی قادر به اداره تعلیم و تربیت نیست.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب مخاطبان آموزش و پرورش را 40 میلیون دانشآموز و اولیا آنها دانستند و از این رو اولیای دانشآموزان، دولت و سایر نهادها و دستگاهها باید آموزش و پرورش را در این امیر خطیر یاری دهند.
وزیر آموزش و پرورش درباره ویژگیهای دانشآموز مطلوب در تراز جمهوری اسلامی ایران گفت: دانش آموزی آگاه، دینباور، بانشاط، با اراده، امیدوار، متفکر، خلاق و مصمم در حفظ هویت ملی و دینی است که میتواند آیندهای روشن را برای کشورمان تداعی کند.
فانی خاطر نشان کرد: تربیت دانشآموزان تراز جمهوری اسلامی نیازمند معلمانی است که ضمن پایبندی به اصول و ارزشهای ملی و دینی، دغدغه معیشت و نگرانی امروز و فردا را نداشته باشند و از همه آموزههای جهانی بهرهمند و دارای انگیزههای روحی لازم باشند.
وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای 20 ماهه اخیر وزارت آموزش و پرورش با رویکرد کیفیتبخشی بوده است، افزود: برای تحقق این امر، سیاستهایی از جمله ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی، توسعه مشارکتهای مردمی، مدرسه محوری و تمرکز زدایی در دستور کار قرار گرفته است.
نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش تهیه شده است
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش در سال گذشته تهیه و تمهیدات لازم برای سالهای 1394 تا 1399 پیشبینی شده است که امیدواریم به عنوان پایه توسعه ششم کشور در بخش آموزش و پرورش لحاظ شود.
فانی با اعلام اینکه وزارت آموزش و پرورش در صدد است تا با مدیریت منابع انسانی در چابکسازی این وزارتخانه گام بردارد، گفت: این امر وزارت آموزش و پرورش را در تشخیص منابع مالی بیشتر به کارکنان یاری خواهد داد.
وی خاطر نشان کرد: در اسفند سال 93 دولت موضوع رتبهبندی معلمان را تصویب کرد و برای سال 94 علاوه بر بودجه مصوب، 1350 میلیارد تومان و برای سال 95 سه هزار و 500 میلیارد تومان را به این امر اختصاص داده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: فعالشدن شوراهای آموزش و پرورش و جذب بیشتر خیران مدرسهساز از برنامههای این وزارتخانه است.
به گفته او، بیش از 20 درصد کلاسهای آموزشی توسط خیرین مدرسهساز آماده شده و بنیاد برکت نیز 900 واحد آموزشی را به منظور کمکرسانی به موضوع آموزش و پرورش در کشور احداث کرده است.
فانی به توجه ویژه وزارت آموزش و پرورش در معیارهای اسلامی برای جذب استادان و دانشجویان توانمند در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و افزود: بیش از 50 هزار دانشجو - معلم در 100 پردیس آموزشی مشغول به تحصیل هستند که نخستین فارغالتحصیلان این بخش از مهر 95 وارد چرخه آموزش خواهند شد.
انتهای پیام/