مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: سما از پشتوانه نظری و عملی قدرتمند برخوردار است
به گزارش خبرنگار آنا، علیرضا کاظمی در یازدهمین نشست شورای نظارت و هماهنگی سما استان خراسان رضوی، توسعه مشارکت ها بویژه در حوزه مدارس غیرانتفاعی را یکی از رویکردهای اصلی آموزش و پرورش یاد کرد و با اشاره به فعالیت های ماندگار مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: این رویکرد در زمان مرحوم آیت الله هاشمی شکل گرفت و یکی از ماندگارترین کارهای آیت الله تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی بود.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد به عنوان یکی از رقبای سرسخت دانشگاه های دولتی ، باعث شد تا موج امید و رویکرد علمی به دل روستاها و شهرها برود و فضای علم و دانش و تحرک و پویایی را ایجاد کرد و از افتخارات این نظام است و باید قدردان این تلاشها باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه مجموعه سما از دو پشتوانه نظری و عملی قدرتمند برخوردار است افزود: سما چه در حوزه تامین منابع انسانی و چه در برخورداری از پشتوانه دانشگاه به عنوان یک بستر سخت افزاری و نرم افزاری موثر، از جایگاه خیلی خوبی برخوردار و سرمایه گذاری های خیلی خوبی هم شده است.
وی رویکرد توجه به مناطق محروم و محرومیت زدایی در سما را بسیار ارزشمند توصیف و اظهار کرد: نگاه ما به سما متفاوت با سایر مدارس آموزش و پرورش است به خاطر اینکه مجموعه عام المنفعه است و درآمد آن در جیب هیچ کسی نمی رود و این مسائل و رویکردها، زمینه های همکاری بیشتر آموزش و پرورش با سما را فراهم می کند.
سما 8 درصد مدارس غیرانتفاعی استان را تشکیل می دهد
کاظمی با بیان اینکه سما 8 درصد مدارس غیرانتفاعی استان را تشکیل می دهد، حذف فعالیت های موازی سما با آموزش و پرورش را به عنوان یکی دیگر از رویکردهای سازمان سما، مثبت ارزیابی کرد و افزود: فعالیت های موازی در سما قطعا بار مالی، روانی و انرژی زیادی را از دانشگاه می گیرد و ما آمادگی داریم دانشگاه آزاد در فرآیند تحقق این رویکرد مشارکت داشته باشد و کارگروه مشترکی تشکیل شود تا فعالیت های موازی که سما با آموزش و پرورش دارد در سما حذف شود تا سما بتواند به کارهای مهم تر و اساسی تر بپردازد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از توسعه پیش دبستانی و ابتدایی و توسعه مراکز فنی به عنوان دو سیاست مهم آموزش و پرورش استان یاد کرد و با بیان اینکه امروز یکی از نیازهای آموزش و پرورش، توسعه رشته های فنی و کار دانش است، افزود: مهارت آموزی از مقطع ابتدایی شروع می شود و توسعه کارآفرینی در دبیرستان شکل می گیرد و رویکرد توسعه کارآفرینی در سما در این خصوص برای ما بسیار ارزشمند است.
از این که دانشگاه آزاد در کنار ماست احساس آرامش می کنیم
کاظمی با اشاره به دستاوردهای دولت تدبیر و امید، در کنارهم بودن دستگاه های اجرایی را یکی از بهترین دستاوردهای این دولت دانست و با بیان اینکه امروز خنثی سازی و رقابت های منفی وجود ندارد، گفت: از این که می بینیم دانشگاه آزاد در کنار ماست احساس آرامش می کنیم و شبکه دانشگاه های استان ظرفیت خوبی را برای این موضوع ایجاد کرده و آموزش و پرورش استان هم با تمام وجود در خدمت دانشگاه آزاد اسلامی است.
رئیس شورای نظارت و هماهنگی سما خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به نحوه شکل گیری دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط حاکم در کشور در سال 1360 ، تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی را یکی از کارهای بزرگ مرحوم آیت الله هاشمی عنوان کرد و با بیان اینکه در سال 70 دانشگاه آزاد با تاسیس سما به کمک آموزش و پرورش آمد، اظهار کرد: آموزش و پرورش، سما و دانشگاه را از بدنه خود بداند و توسعه این دو یک ظرفیت برای استان خراسان رضوی است.
دکتر عباس شیخ الاسلامی با بیان اینکه از ابتدا فلسفه تاسیس دانشگاه آزاد ، توسعه در مناطق محروم بود افزود: طبق تحقیقات انجام شده در برخی کشورها مثل انگلستان سیاست جدید بر این است که آموزش را از مرکز به حاشیه ببرند. در سما هم سیاست بر این است که در مناطق محروم مدرسه تاسیس کند و سیاست دانشگاه هم همین است و اینکه دانشگاه یک نهاد عام المنفعه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، برخورداری مدارس سما از پشتوانه علمی خیلی قوی به نام دانشگاه آزاد را به عنوان یکی از تفاوت های این مدارس با سایر مدارس عنوان کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی مشهد اکنون 600 هیات علمی قوی و 1200 کارمند دارد و در حوزه پزشکی صاحب دو بیمارستان است.
آمادگی دانشگاه برای تاسیس مدارس کارآفرین و طبیعت
وی از اعلام آمادگی دانشگاه برای تاسیس مدارس کارآفرین و مدارس طبیعت خبر داد و گفت: اگر قرار است نوآوری و تحول در آموزش و پرورش داشته باشیم باید متفاوت باشیم و آمادگی داریم تا از طریق سما که بازوی فکری دانشگاه هست در ایده های آموزشی جدید با آموزش و پرورش همکاری کنیم.
به گزارش آنــا در ابتدای این نشست دبیر شورای نظارت و هماهنگی استان، پیشاپیش فرارسیدن سال 96 را به اعضای شورا تبریک گفت و با قرائت فاتحه ای یاد و خاطره مرحوم آیت الله هاشمی بنیانگذار و رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی را گرامی داشت.
دکتر محمدرضا ناصری دبیر شورای نظارت و هماهنگی سما خراسان رضوی هم تاکید رئیس سازمان سما بر حذف فعالیت های موازی سما با آموزش و پرورش، اعلام آمادگی سما برای تاسیس مدارس در مناطق محروم، فعالیت های کاربنیان، راه اندازی مدارس تخصصی ورزش و تاسیس پژوهشسرا و مراکز مشاوره را از مصوبات کمیسیون سما در هفتاد و یکمین اجلاس سراسری دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد.
مدعی بزرگترین مجموعه غیرانتفاعی در کشور هستیم
ناصری با بیان اینکه ما مدعی بزرگترین مجموعه غیرانتفاعی در کشور هستیم، گفت: سازمان سما اکنون 677 مدرسه در سطح کشور با بیش از 72 هزار دانش آموز دارد و در سطح استان خراسان رضوی دارای 50 مدرسه با 7428 دانش آموز و در مشهد این تعداد معادل 14 مدرسه و 3030 دانش آموز است که توزیع مدارس سما در سطح استان عمدتا در مناطق محروم و کم برخوردار است.
وی امکانات بالقوه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و آموزشکده سما را به عنوان یک ظرفیت و نقطه قوت برای مدارس سما بیان کرد و افزود: ما از امکانات بالقوه دانشگاه آزاد در مدارس سما استفاده می کنیم و همچنین آموزشکده سما که در فضایی به مساحت6400 مترمربع زیربنا در منطقه الهیه واقع است دارای ظرفیت های بسیار خوبی برای مدارس سماست.
ناصری برنامه های راهبردی مراکز سمای استان را برشمرد و با اشاره به ویژگیهای مدارس سما، نظارت چندجانبه بر مدارس سما را به عنوان یکی از این ویژگی ها و نقطه قوت مدارس سما دانست و افزود: پشتیبانی و حمایت نیروی انسانی و تجهیزاتی از سوی دانشگاه، آزمونهای هماهنگ تشریحی با نگاه آموزش های مفهومی ، طرح قرآن در سما(قدس) ، طرح مفاخر ادبی ، خلاقیت و تفکر خلاق ، توجه جدی به پژوهش و طرح الکترونیکی جامع سلامت و مدارس تخصصی ورزش از دیگر ویژگیهای مدارس سما در سطح کشور است.
انتهای پیام/