صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۵
معاون آب و آبفای وزیر نیرو:

خشکسالی همچنان ادامه دارد/ وضعیت نامناسب در فلات مرکزی

معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: با وجود بارش‌های پاییز و زمستان گذشته، وضعیت خشکسالی در پهنه وسیعی از کشور همچنان ادامه دارد.
کد خبر : 166039

به‌گزارش گروه اقتصادی آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، "رحیم میدانی" با اشاره به آمار بارش‌های کشور، از ابتدای سال آبی جاری تاکنون اظهار کرد: 150 میلی‌متر بارش در کشور رخ داده است که در مقایسه با دوره بلندمدت 6 درصد کاهش و در قیاس با مدت مشابه پارسال 4 درصد کاهش یافته است.


وی ادامه داد: از شش حوضه اصلی کشور چهار حوضه در مقایسه با دوره درازمدت با کاهش بارش‌ها روبرو بوده و تنها دو حوضه بارش‌هایی بیشتر از متوسط بلندمدت را تجربه کرده‌اند.


میدانی با اشاره به وضعیت حوضه‌های آبریز اصلی کشور گفت: حوضه خزر پنج درصد، حوضه خلیج فارس و دریای عمان شش درصد، حوضه دریاچه ارومیه 17 درصد و حوضه مرزی شرق 27 درصد کاهش در مقایسه با دوره درازمدت داشته‌اند. همچنین دو حوضه مرکزی با چهار درصد و حوضه قرقون با 11 درصد تنها حوضه‌های با افزایش بارش بوده‌اند.


وی ادامه داد: بررسی آمار بارش استان‌های کشور نشان می‌دهد که از 31 استان کشور 21 استان بارش‌هایی منفی در مقایسه با درازمدت را تجربه کرده‌اند و استان‌های مهمی مانند خوزستان، ایلام، اصفهان و کردستان به ترتیب با 50، 37، 18 و 25 درصد کاهش روبرو هستند. همچنین استان کرمانشاه با 37 درصد کاهش بارش و کهگیلویه و بویر احمد با 37 درصد کاهش بارش در قیاس با دوره بلندمدت در وضعیت مناسبی به لحاظ بارش‌ها قرار ندارند.


معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به افت شدید بارش در استان‌های مرکزی ایران یادآور شد: به دلیل کاهش بارش‌ها در فلات مرکزی ورودی آب به سدهای کشور نیز دچار افت محسوسی شده و ورودی آب به سدی مانند سد درودزن شیراز که تأمین کننده آب شرب شهر شیراز است نسبت به سال گذشته 44 درصد کاهش و سد سفیدرود 52 درصد کاهش داشته است.


وی ادامه داد: با وجود کاهش شدید ورودی به سدهای کشور به دلیل مدیریت آب خروجی از سدها، آب پشت سدها 25.9 میلیارد مترمکعب بوده و در وضعیتی مشابه سال گذشته قرار دارد و تلاش شده تا آبی که از سال گذشته ذخیره شده بود، از دست نرود.


میدانی با اشاره به وضعیت سدهای تهران گفت: ورودی آب به پنج سد لار، طالقان، کرج، لتیان و ماملو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 28 درصد کاهش یافته است اما با وجود مدیریت‌های صورت گرفته در زمان کنونی بیش از 50 میلیون مترمکعب بیشتر از سال‌های گذشته آب پشت سدهای تهران وجود دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر