صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در هشتمین همایش سالانه آرمان سبز مطرح شد؛

 وضعیت آفت‌کش‌ها در کشور نامطلوب است

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ازدولت ومسئولان تقاضا دارم که هرچه سریعتر نرخ‌های تضمینی محصولات کشاورزی را اعلام کنند چرا که این امر تاثیر بسزایی در رفتار کشاورزان دارد.
کد خبر : 154119

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، عباس کشاورز معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی در هشتمین همایش بین‌المللی آرمان سبز که با هدف تولید معیشتی و اقتصاد پایدار در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد اظهار داشت: با توجه به تنوع، کیفیت و خصوصیت کاربری تولیدات و مصرف امکان انتقال دانش به غیر از صاحبان کالا و متخصصین برای کس دیگری مقدور نیست.


وی با اشاره به اینکه بیش از 4 هزار و 600 برند کود در کشور به ثبت رسیده است افزود: البته طی رخدادهای اخیر انتظار می‌رود که بر تنوع آن اضافه شود.


کشاورز با اشاره به اینکه بیش از 870 بذر سبزی و سیفی عرضه می‌شود گفت: وضعیت کشاورزی نسبت به چند سال قبل مطلوب‌تر شده اما با انتظارات ما فاصله دارد.


معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه‌داد: طی سالهای اخیر تولیدات کشاورزی افزایش چشم‌گیری داشته به طوری که در شرایط فعلی برای بیش از یک سال ذخیره گندم موجود است و صنعت تولید شکر رکود تاریخی زده است.


معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از نظر امنیت غذایی و درآمد کشاورزان اتفاقات خوبی صورت گرفته بیان کرد: تمامی این موارد حاصل افزایش بهره‌وری است چرا که به سبب محدودیت خرید آب ظرفیت توسعه کشاورزی وجود ندارد.


به گفته وی تحقق اهداف بخش کشاورزی تنها با کمک به پایداری منابع، افزایش درآمدی کشاورزی و اصلاح رفتارهای ما اتفاق خواهد افتاد.


معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی در ادامه یادآور شد: کشاورزان و مدیران اجرایی بخش باید نسبت به رویکرد و اصلاح رفتارهای خود وفادار باشند به گونه ای که اگر در برخی مناطق شاهد لطف الهی و بارش باران خواهیم بود تصوراتی مبنی بر بهبود اوضاع نشود چرا که بیش از ظرفیت طبیعت از آب استفاده کرده‌ایم.


کشاورز با بیان اینکه خشکی و کم‌آبی باید مورد توجه مستمر همگان قرار گیرد افزود: در یک پکیج همگانی توجه به آب، ارتقای بهره‌وری و کنار آمدن با خشکی و کم‌آبی باید مورد توجه بخش خصوصی دولتی و کشاورزان قرار گیرد چرا که این امر یک الزام اجتناب‌ناپذیر و تلخ است.


وی با اشاره به انتظارات خود از بخش خصوصی بیان داشت: اولین خواسته دولتی‌ها از شرکت‌های خصوصی آن است که به سمت و سوی ورود تکنولوژی در جهت کاهش مصرف آب با معرفی گیاهان و روش‌های جدید روند تا نگرانی در حیث تولید به حداقل برسد.


وضعیت آفت‌کش‌ها در کشور نامطلوب است


معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در زمینه آفت‌کشان در وضعیت مطلوبی به سر نمی‌بریم گفت: وضعیت نامطلوب آفت‌کش‌ها حاصل بی‌توجهی افراد در این بخش نیست و تنها تغییرات اقلیم و کشاورزی متنوع چنین وضعیتی را به وجود آورده است.


کشاورز در ادامه افزود: طی یک سال و نیم گذشته وزارتخانه با سازمان حفظ نباتات بحث‌هایی در این زمینه مطرح کردند چرا که سبد آفت‌کش‌ها بسیار فقیر و قدیمی است به گونه‌ای که در شرایط کنونی آفت‌کش‌های مربوط به دهه چهل و پنجاه به ثبت رسیده مصرف می‌نمایند.


وی با اشاره به عوامل موثر دیگر در پایداری بخش گفت: در شرایط کنونی مواد آلی خاک به شدت کاهش یافته که این عامل منوط به مصرف کودهای شیمیایی است چرا که در کلان مصرف کننده بالا نیستیم و تنها کشاورزان و دامداران تصوراتی دارند که هر آنچه که در زمین می‌روید سهم خودشان می‌دانند این در حالی است که خاک به عنوان یک موجود زنده باید مورد توجه قرار گیرد. چرا که تا حد زیادی مواد آلی خاک می‌تواند به حفظ رطوبت کمک کند.


کشاورز با بیان اینکه کاهش هزینه‌های تمام شده محصول باید مورد توجه کشاورزان قرار گیرد گفت: این امر تنها با افزایش عملکرد و کاهش ضایعات در بخش اتفاق می‌افتد.


معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آمار بالای ضایعات بخش کشاورزی گفت: طبق برآوردهای اولیه ضایعات این بخش رقم بالایی است به گونه‌ای که با این مقدار مواد غذایی از دست رفته می‌توان غذای بین 16 تا 18 میلیون نفر را تامین کرد ضمن آنکه این میزان ضایعات منجر به هدررفتن 9.3 میلیارد متر مکعب منابع آبی می‌شود که این میزان اهمیت بالایی برای ادامه حیات انسان‌ها و سایر موجودات زنده دارد.


بذر باید به بخش خصوصی واگذار شود


معاون امور زارعت وزارت کشاورزی در ادامه بیان داشت: طی سال‌های گذشته رویکرد جدیدی در رابطه با بذر آغاز شده که به اعتقاد بنده باید به بخش خصوصی واگذار گردد و مداخله دولت تنها به سه امر خاص معطوف شود.


وی در ادامه افزود: مداخله دولت در بذر تنها باید به رعایت مسائل قرنطینه‌ای، کیفیت بذور، و نبود نگرانی از میزان بذر موجود در کشور اختصاص یابد تا نگرانی از این حیث وجود نداشته باشد. کیفیت بذر امری بسیار مهم است که با وجود تسهیل مقررات انتظار می‌رود این کیفیت افزایش یابد ضمن آنکه کشاورزان را باید با دانش و تکنولوژی آشنا کنیم.


از تاخیر در اعلام نرخ تضمینی محصولات نگران هستیم


کشاورز همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به تاخیر دولت در اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال زراعی جاری اظهار داشت: با توجه به آنکه در اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی کوتاهی شده بسیار نگران هستیم.


وی افزود: به طور قطع ابزارهای اقتصادی که یکی از آنها قیمت تضمینی است در مراقبت کشاورزان از محصولاتشان بسیار موثر خواهد بود که بنده طی سفرهایی که هفته های اخیر داشته ام بسیار نسبت به این موضوع نگران شدم.


کشاورز ادامه داد: کشاورزان در مراقبات از محصولاتی که دولت برای آنها باید خرید تضمینی دچارتردید شده‌اند از این رواز دولتمردان و مسئولان تقاضا دارم نسبت به قیمت تضمینی اقدام نمایند چرا که این در رفتار کشاورزان بسیار تاثیر گذار است.


وی درباره نرخ تعیین شده فعلی برای گندم اظهار داشت: افزایش 2 درصد خرید تضمینی نسبت به سال گذشته بسیار ناچیز است و از دولتمردان انتظار می‌رود که در حد قانون معادل نرخ تورم این نرخ را افزایش دهد تا نگرانی کشاورزان از این حیث به حداقل کاهش یابد .


کشاورز با اشاره به آخرین وضعیت واگذاری بذر گفت: طی سه سال اخیر سیاست برآن بوده که در هر منطقه ای که بخش خصوصی آماده نیست،دولت موقتا نسبت به تولید بذر اقدام نماید.


وی ادامه داد: بخش خصوصی هوشمندانه وارد کار اصلاح نباتی شده به طوریکه بذرهای جدیدی طی سه سال اخیر به ثبت رسیده است.


کشاورز با اشاره به اینکه درخواست هایی مبنی بر کاهش کارمزد تسهیلات بذر صورت گرفته گفت: طی سال های اخیر تلاش هایی برای کاهش تسهیلات بذر و کود به کار گرفته شده که این امر تاثیر بسزایی در کمک به این بخش دارد.


معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه آزاد سازی به معنای رهاسازی نیست،بیان کرد: طی سه سال اخیر با انجمن بذر توافقی صورت گرفته که دو طرف به این امر وفدار هستند و در رابطه با بذر باید سیاستی به کار گرفته شود تا نگرانی از حیث کمبود بذر میان کشاورزان وجود نداشته باشد.


عدم تخصیص ارز مبادله ای به واردات نهاده ها چالش پیش روی تولیدکنندگان


عضو هیات مدیره انجمن کود وسم از عدم تخصیص ارز مبادله ای به واردات نهاده های کشاورزی و ایجاد مشکلات عدیده، گلایه مند است.


محمدرضا شریفی عضو هیات مدیره انجمن کود و سم نیز در هشتمین همایش بین المللی آرمان سبز با هدف تولید معیشتی واقتصاد پایدار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با وجود بخش ناچیز کودهای دولتی که به بهانه سوبسید به دست کشاورزان نمی رسد انتظار می رود که تولید به بخش خصوصی واگذار شود.


وی با اشاره به اینکه بازار دست واسطه ها نیست افزود: میزان واردات کودهای سوبسیدی نسبت به اراضی و باغات بسیار ناچیز است که تاثیری در روند قیمت تمام شده کشاورزی ندارد که انتظار می رود دولت روشی پیدا نماید تا تولید کود به بخش خصوصی واگذار شود.


شریفی با اشاره به دلایل عدم استفاده سموم با کیفیت در بخش گفت: بوروکراسی و نبود قدرت خرید کشاورزان چنین شرایطی را رقم زده که از دولتمردان انتظار می رود همانند سایر کشورها از کشاورزان حمایت شود.


به گفته وی استفاده سموم با کیفیت نیازمند حمایت مالی همه جانبه از کشاورزان است.


عضو هیات مدیره انجمن کود وسم با انتقاد از عدم تخصیص ارز مبادله ای به واردات نهاده های کشاورزی تصریح کرد:علی رغم سایر بخش ها به نهاده های کشاورزی ارز مبادله ای اختصاص نمی یابد که همین امر کشاورزان را با چالش های متعددی روبرو کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر