صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رابرت رودریگز، کریستوفر نولان و ریچارد لینک‌لیتر فیلم‌های اول خود را چگونه با کمترین بودجه ساختند؟

سیاه و سفید فیلم بگیرید/ اسلحه ممنوع!

هنگام ساخت فیلم، وقتی بودجه‌ چندانی در اختیار ندارید، محدودیت‌های شما راهنما و چراغ مسیر هستند. ساخت فیلم، آن‌هم بدون منابع مالیِ مناسب، چالش سختی است اما می‌توان گاهی از محدودیت‌ها در جهت به کار بردن خلاقیت استفاده کرد.
کد خبر : 150707

به گزارش گروه فرهنگی آنا از مدرسه ملی سینمای ایران، فیلم‌سازان بزرگی نظیر کریستوفر نولان، ریچارد لینک‌لیتر و رابرت رودریگز نیز فیلم‌های اول خود را با بودجه‌ای بسیار محدود ساخته‌اند و از برخی امکانات اولیه نیز بی‌بهره بوده‌اند.



با نگاهی به فیلم‌های اول این سه کارگردان، می‌توان نکات زیر را برای دور زدن محدودیت‌های مالی حین فیلم‌سازی، استخراج کرد:



۱- سیاه و سفید فیلم‌برداری کنید: از این راه، بسیاری از کارهای هزینه‌بر مانند اصلاح رنگ و غیره را نخواهید داشت و راحت‌تر، پروسه فیلم‌برداری و تدوین را طی می‌کنید.


۲- سعی کنید از اسلحه استفاده نکنید: گذشته از اینکه به دردسر می‌افتید و هزینه‌های گزافی متحمل می‌شوید، کریستوفر نولان می‌گوید «جلوه‌گریِ قلابی بودن اسلحه‌ها، از واقعی بودن‌شان بیشتر است». به جای اسلحه از چکش یا چیز دیگری استفاده کنید.


۳- انباری از چیزهایی که دارید جمع‌آوری کنید و در مورد آن‌ها فیلم بسازید: دور اتاق، دفتر محل کار، و گاراژ خانه خود را بگردید. حتماً وسایلی را پیدا می‌کنید که می‌شود در فیلم از آن‌ها استفاده کرد؛ و حتی مکان‌هایی که بتوان نماهای اینسرت یا نماهای بسته را در آن گرفت. مثلا اگر طناب کلفت، یا دستبند آهنی کهنه‌ای به همراه یک دوربین عکاسی دارید، فیلمی در مورد یک قاتل زنجیره‌ای بسازید که به قربانی‌هایش دست‌بند می‌زند و در گاراژ منزل‌اش، قبل از قتل از آن‌ها عکاسی می‌کند.


۴- چیزی را جلوی دوربین ببرید که قبلاً دیده نشده است: منظور از این جمله، اتفاق یا منظره‌ای عجیب یا چشم‌نواز نیست. محله خود شما، یک فروشگاهِ کم‌نظیر و صاحبش، یا ترن هوایی در شهربازی، می‌تواند به اندازه کافی بکر باشد.


۵- نظم داشته باشید: فیلم‌برداری دیجیتال، منظم بودن را کمی مشکل می‌کند اما همیشه آماده و با فکر قبلی سر صحنه بروید. سعی کنید تا حد ممکن، پیش‌آمدی غافلگیرتان نکند.


۶- بیش از حد همه چیز را جدی نگیرید: با تمام اهمیتی که ساخت یک فیلم سینمایی دارد، اما باید پذیرفت که با جراحی قلب طرف نیستیم؛ داریم فیلم می‌سازیم. اگر تا اندازه‌ای خشک و جدی هستید که از فرآیند کار لذت نمی‌برید، احتمالاً تماشاچی هم از نتیجه کار شما لذتی نمی‌برد.


البته در خیلی از موارد، گریزی از هزینه‌ها نیست اما استفاده از داشته‌ها، مانند تیمی متشکل از اعضای خانواده پشت یا جلوی دوربین، استفاده از دوربین اسمارت‌فون، و نور طبیعیِ خورشید، و البته تدوینی که نیاز به جلوه‌های ویژه نداشته باشد و از سیستم خطیِ ساده استفاده کند، هزینه‌ها را سبک می‌کند.



انتهای پیام/

ارسال نظر