آیین پایانی دومین جشنواره تئاتر فجر استان یزد برگزار شد
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، علی غیاثی ندوشن مدیرکل فرهنگ و ارشاد یزد با اشاره به همت هنرمندان نمایش یزد در تاسیس بلک باکس، از توجه مدیر کل هنرهای نمایشی به توزیع امکانات و تخصیص تجهیزات به اماکن تئاتری استانها قدردانی کرد و اظهار امیدواری کرد تلاش و انگیزه هنرمندان استان یزد با تکمیل این سالن بیش از گذشته باشد.
غیاثی با اثرگذار خواندن برگزاری دو دوره فجر استانی در یزد، از آمادگی و تمایل مجموعه فرهنگ و هنر یزد در برگزاری تورهای تئاتر و تبادل تئاتری با دیگر استانها خبر داد.
در این مراسم از محمود دهقان هراتی رئیس سابق انجمن هنرهای نمایشی استان و دیگر همکاراناش تقدیر شد.
مدیر کل هنرهای نمایشی نیز با ابراز خرسندی از تلاش بی دریغ محمود دهقان هراتی، توجه به تولید و اجرای عمومی، به کارگیری حداکثری ظرفیت تئاتر استان و تقویت پورتال خبری انجمن هنرهای نمایشی یزد را از نقاط قوت مدیریت ایشان دانست و خواستار بهرهمندی از تجربیات و دانش تئاتری دهقان هراتی در دوره ی جدید انجمن شد.
اجرای موسیقی توسط گروه راز به سرپرستی علی امیدی از دیگر برنامههای این مراسم بود.
مهدی شفیعی: موفقیت تئاتر در دیده بانی آسیبهای اجتماعی است
مهدی شفیعی در نشست پرسش و پاسخ هنرمندان با مدیران تئاتر و دبیر جشنواره فجر، موفقیت تئاتر به عنوان نهادی تحول آفرین را، دیدهبانی آسیبهای اجتماعی دانست. وی رسالت هنرمند را نقد منصفانه و مشارکت علمی و عملی در کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرده و از تئاتر به عنوان یک درمان دائم در مواجهه با آسیبهای اجتماعی یاد کرد.
مدیر کل هنرهای نمایشی با غنیمت دانستن تاسیس پلاتوی تالار هنر، از تجهیز این سالن تا پایان سال خبر داد و اظهار امیدواری کرد این توسعه و تجهیز با مضاعفشدن تولیدات کیفی تئاتر در استان یزد همراه شود.
شفیعی با اشاره به ظرفیت اجرایی تالار هنر با دارا بودن یک سالن و یک بلکباکس پیشنهاد داد، با نامگذاری این سالن به نام تاتر شهر یزد زمینه اعتلای هویت تئاتری و فعالیت مستمر گروه های نمایشی فراهم شود.
شفیعی از پویایی و به روز بودن پرتال انجمن نمایش یزد با مدیریت علیرضا خورشیدنام تقدیر کرد و گفت: امیدوارم گیشه بلیتفروشی اینترنتی در یزد به زودی راه اندازی شود.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی هم چنین از زحمات علی غیاثی ندوشن مدیرکل فرهنگ و ارشاد یزد سپاسگزاری کرد و گفت: برای تبادل فرهنگی و تئاتری گروههای نمایشی تهران و دیگر استان ها با یزد آمادگی داریم.
بازگشت به تورهای اجرای تئاتر
سعید اسدی دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر دیگر سخنران این نشست بود. وی نیز با قدردانی از زحمات برگزارکنندگان جشنواره فجر استان یزد گفت: این درونگرایی و ژرف نگری باید تجلی بهتری در دنیای ما پیدا کند. میدانید که این جشنواره یکی از هفتگانه فجر استانی است که در دی ماه برگزار شد . خیلی خوشحالم که فجر استانی را نه به عنوان یک رویداد که به معنای یک نماد مطرح میکنیم و تاکید من بر فلسفه برگزاری این رویداد است. این وفاق و این حس خوب ایجاد شده میتواند نتیجه کوششی باشد که همه ما داریم برای تئاتر انجام می دهیم.
وی ادامه داد: فلسفه فجر استانی از سال گذشته برای من به عنوان دبیر جشنواره و مهدی شفیعی به عنوان مدیر ارشد تئاتر این است که تولید تئاتر را رونق بدهیم ، باید زمینههایی پیدا کند و به یک تجربه تاریخی برگردد و آن تور اجراهای تئاتر است. پیشنهادغیاثی و اینکه یزد میتواند میزبان تور اجراها باشد را باید به فال نیک گرفت.
سعید اسدی در خصوص منابع اقتصادی بخش فرهنگ نیز گفت: منابع اقتصادی تئاتر حتی در دولت در یک جا متمرکز نیست. نهادهایی که میتوانند بودجه فرهنگی داشته باشند متعدد هستند و اتفاقا بودجهها در استانها پخش شده و البته هر استانی بودجه خودش را دارد. شهرداری ها بودجه های فرهنگی خودشان را دارند. به اعتقاد من باید اعتلافی با محوریت کابینه استانداری شکل بگیرد تا امکان استفاده از این منابع ایجاد شود. امیدوارم میراث خوبی باشد برای آیندگان
وی با ابراز امیدواری از این که در آینده یک نظام در گردش تئاتر داشته باشیم تصریح کرد: امیدوارم این مسئله به شهر هایی که در آن تئاتر نیست نیز تسری پیدا کند. هر جا یک سخنرانی کوچک بگذارید جامعه را می سازید. تئاتر مهمترین امکان بشری برای ساختن شهروند بوده است.
اسدی ادامه داد: سمیناری داشتیم به عنوان شهر و شهروندی و تئاتر و صحبت اش همین بود که تئاتر از زمانی که ایجاد شده هدف اش بنیانگذاری شهر و شهروندی بوده است. جهان امروز به شهروند آگاه و مسئول بیشتر احتیاج دارد. چون اگر نهاد های اجتماعی بر اساس کنش گران شهروندی که مسئولیت دیگران را هم بر عهده بگیرند باشد، بسیاری از مسائل جهان امروز و این کشتار و تروریسم و زیادهخواهی و غیره رفع خواهد شد.
وی با اشاره به گروهی از اروپا که عنوان دیوار ریخته دارد گفت: این گروه با این ایده نامگذاری شده که یک دیوار کامل هیچ وقت شما را به مشارکت دعوت نمیکند اما یک دیوار نیمه ساخته شما را به مشارکت دعوت میکند. بنابر این کارها را آغاز کنید تا مشارکت دیگر نهادها به سوی شما بیاید.
دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر در پایان گفت: یاد این جمله میلان کوندرا افتادم که می گوید؛ دوست داشتن چیست و چه وقت میفهمیم چیزی را دوست داریم، جواب ساده است. وقتی برایش نگرانیم. چون برای بشر، برای فرهنگ و برای تئاتر نگرانیم حتما دوستش داریم. من هم همه شما عزیزان را دوست دارم.
انتهای پیام/