صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۳ - ۱۹ دی ۱۳۹۵
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران:

دیابت احتمال بروز بیماری‌ قلبی را افزایش می‌دهد

رئیس انجمن آترواسکلروز با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و نارسایی مزمن کلیه از عوارض دیابت است، گفت: دیابت به همراه فشار خون بالا احتمال بروز بیماری قلبی را دو برابر می‌کند.
کد خبر : 149172

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی انجمن آترواسکلروز ایران، دکتر مسعود قاسمی در آستانه برگزاری ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، اعصاب و غدد در ارتباط با دیابت، اظهار کرد: دیابت یا بیماری قند که در واقع بیماری ناشی از اختلال متابولیسم یا عملکرد بدن است به یک معضل جهانی در زمینه بیماری‌های بشر تبدیل شده است.


وی در ارتباط با علائم رایج و متداول در دیابت گفت: احساس تشنگی غیر معمول، دفع ادرار بیش از اندازه و غیر عادی همچنین افزایش اشتها و احساس گرسنگی غیر متناسب با فعالیت از علائم رایج و متداول در دیابت است که افراد باید این نشانه‌ها را جدی بگیرند.


رئیس انجمن آترواسکلروز ایران با اشاره به عوارض طولانی مدت دیابت افزود: انواع بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، نارسایی مزمن کلیه، زخم‌های مقاوم به درمان به‌ویژه در پا‌ها، آسیب در دید و بینایی از عوارض دیابت است.


رئیس ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، اعصاب و غدد یادآور شد: در فرد سالم که دچار بیماری دیابت نیست، قند مواد غذایی پس از ورود به بدن به‌واسطه ماده‌ای بنام انسولین قادر به ورود به سلول‌های بدن برای تولید انرژی است.


قاسمی افزود: کم شدن ترشح انسولین از لوزالمعده و یا ناتوانایی سلول‌های بدن برای استفاده از انسولین به منظور جذب قند وارده به بدن از دلایل بروز دیابت است و گاهی هم هر دو عارضه با هم برای فرد دیابتی پیش می‌آید.


رئیس ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، اعصاب و غدد خاطر نشان کرد: کاهش وزن، رژیم غذایی کم شیرین، خودداری از استعمال سیگار، کنترل فشار خون، مراقبت از بهداشت پا‌ها اقدامات مناسب برای پیشگیری از دیابت است.


وی با اعلام اینکه آمار مبتلایان به دیابت در جهان ۴٢٠ میلیون نفر است، گفت: ٩٠ درصد این گروه مبتلا به نوع دوم یا‌‌ همان دیابت بزرگسالان هستند. همچنین آمار نشان می‌دهد که حدود کمی کمتر از ۱۰درصد مردم ساکن در کره زمین دچار دیابت می‌شوند.


رئیس انجمن آترواسکلروز ایران ادامه داد: ۲۰ درصد مرگ در بیماران دیابتی به دلیل سکته مغزی بوده و علت فوت با منشا قلبی در نزد دیابتی‌ها ٢ تا ۴ برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی است همچنین دیابت به همراه فشار خون بالاریسک بروز بیماری قلبی را دو برابر می‌کند.


وی عنوان کرد: در بیماران دیابتی افزایش کلسترول شیوع بیشتری دارد و در صورت افزایش کلسترول خون خطر بیماری قلبی بسیار بیشتر می‌شود؛ البته کاهش وزن و ورزش موجب اثرات بسیار مفید در فرد مبتلا به دیابت همچون کاهش قند و فشار خون، کاهش خطر آنفارکتوس قلبی، کاهش خطر سکته مغزی می‌شود.


بر اساس گزارش آنا، ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، اعصاب و غدد ۱۴ و ۱۵ بهمن در پژوهشگاه نیرو برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر