روحانی: مبارزه با تروریسم در جهان ضروری است/ ایران خواهان توسعه روابط با شمال غرب آفریقاست
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوار نامه سفیر جدید آلمان در تهران گفت: آلمان همواره برای ما کشوری با روابط خوب سنتی در اروپا تعریف شده است و تهران از گسترش و تعمیق بیش از پیش روابط با برلین، استقبال می کند.
رئیسجمهوری با اشاره به نقش مثبت آلمان در مذاکرات هسته ای و تاکید بر ضرورت تداوم این نقش در اجرای دقیق و کامل برجام ، گفت: سطح همکاری های ایران و آلمان بعد از برجام و حذف موانع، رو به گسترش بوده و برای ایجاد شتاب در این همکاری ها و برداشتن گامهای بلندتر تا رسیدن به نقطه آیدهآل، باید روابط در بخش های بیمهای و بانکی تسریع و تسهیل شود.
روحانی سپس به سابقه همکاری شرکت های بزرگ آلمانی با شرکای تجاری خود در ایران اشاره کرد و گفت: دو کشور می توانند در حوزه های فنی - مهندسی و از جمله ساخت نیروگاه ها و راه آهن همکاری های خود را بیش از پیش توسعه دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، توسعه همکاریهای فرهنگی و دانشگاهی دو کشور را نیز ضروری برشمرد و گفت: ایران و آلمان همواره روابط فرهنگی مستحکمی با یکدیگر داشته اند و این همکاری ها و روابط فرهنگی را می توانیم در زمینه های دانشگاهی ، تحقیقاتی و هنری گسترش دهیم.
روحانی در ادامه به موضوع تروریسم و خطرات آن برای همه کشورهای جهان اشاره کرد و افزود: حفظ ثبات و امنیت منطقه و مبارزه با تروریسم برای نه تنها کشورهای منطقه بلکه برای همه جهان مهم است و باید در این عرصه همه کشورها با یکدیگر همکاری کنند.
میکائیل کلور برشتولد سفیر جدید آلمان در تهران نیز با تقدیم استوارنامه خود به دکتر روحانی ، تاکید کرد که برلین مصمم است سطح همکاری ها خود را با تهران در همه حوزه ها بویژه در حوزه فناوری های نوین ، ارتقاء دهد.
سفیر جدید آلمان ، گسترش و تعمیق همکاری های فرهنگی و علمی دو کشور را نیز در کنار همکاریهای اقتصادی و سیاسی ضروری خواند و گفت: ما آماده تعمیق همکاری های علمی ، دانشگاهی و هنری میان دو کشور هستیم.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت و نقش توافق هسته ای در توسعه همکاریهای مشترک تصریح کرد: آلمان قویا متعهد به اجرای کامل و دقیق برجام است و از همه توان خود برای اجرای کامل این توافق از سوی سایر کشورها، استفاده خواهد کرد.
برشتولد آماده شدن نخستین ایرباس ساخت اتحادیه اروپا در هامبورگ برای تحویل به ایران را پیامی قوی برای اجرای برجام برشمرد و گفت: ما از هیچ تلاشی برای اجرای کامل برجام دریغ نخواهیم کرد و این به نفع روابط دو کشور ، منطقه و جهان است.
سفیر آلمان در تهران سپس به مسایل منطقه ای و ضرورت تقویت همکاری های مشترک در این عرصه اشاره کرد و افزود: آلمان در خصوص مسائل منطقه ای ، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان بازیگری بسیار مهم می داند که دستیابی به هیچ راه حلی بدون حضور این کشور امکان پذیر نیست.
توسعه روابط ایران و مغرب در زمینه امنیت در کشورهای مسلمان
روحانی در بخش دیگری از دیدارهای خود، هنگام دریافت استوار نامه حسن حامی سفیر جدید مغرب در تهران، گفت: روابط تهران – رباط رو به گسترش و در مسیر توسعه قرار دارد.
رئیسجمهوری توسعه روابط تجاری، اقتصادی و سیاسی ایران و مغرب را به نفع دو ملت و منطقه دانست و یادآور شد: باید از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در راستای توسعه و تقویت مناسبات و همکاریهای فیمابین استفاده کنیم.
وی افزود: ایران و مغرب علاوه بر روابط تجاری و اقتصادی میتوانند در دیگر بخشها از جمله مناسبات فرهنگی و علمی روابط خوبی با هم داشته باشند.
روحانی با اشاره به ضرورت توسعه رایزنیها و مشارکت بیشتر ایران و مغرب برای حل و فصل مسائل علیالخصوص موضوعات مربوط به منطقه شمال آفریقا اظهار امیدواری کرد با کمک و همکاری همه کشورهای منطقه به ویژه ایران و مغرب، شاهد ثبات و امنیت در کشورهای مسلمان باشیم.
حسن حامی سفیر جدید مغرب نیز در این دیدار، ضمن تقدیم استوارنامه خود به روحانی، روابط ایران و مغرب را دوستانه و برادرانه دانست و گفت: ما همواره مواضع جمهوری اسلامی ایران را در مورد اعتقاد به حل و فصل مسائل و مشکلات بینالمللی از طریق دیپلماسی و گفتوگو ارج مینهیم.
سفیر جدید مغرب با بیان اینکه امروز اهتمام و تمایل مشترک و صادقانهای برای توسعه مناسبات و همکاریها میان مسئولان دو کشور وجود دارد، بر تلاش در راستای گسترش و تقویت روابط همه جانبه تهران – رباط تأکید کرد.
وی اراده سیاسی و نظرات جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل مسائل و مشکلات منطقهای و کشورهای مسلمان به ویژه در شمال آفریقا را بسیار دوستانه و صادقانه دانست.
توسعه روابط ایران و آمریکای لاتین از استراتژی های خارجی جمهوری اسلامی ایران
روحانی هنگام دریافت استوارنامه "خرمن اورتگا آلمیدا" سفیر جدید اکوادور در تهران، با اشاره به اینکه ایران و اکوادور نقطه نظرات مشترکی در بسیاری از مسایل منطقهای و بینالمللی با هم داشته و دیدگاه دو کشور در زمینه ریشه معضلات و مشکلات جهانی مشابه است، گفت: مداخله قدرتهای بزرگ و رویکرد یکجانبهگرایی از عوامل اصلی بیثباتی در مناطق مختلف جهان است.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه روابط جنوب – جنوب و فعالتر کردن سازمانهای بزرگی مانند جنبش عدم تعهد، یادآور شد: ایران و اکوادور باید در راستای توسعه تقویت و تحکیم روابط و همکاریهای تجاری، اقتصادی، فرهنگی و علمی فی ما بین، تلاش کنند.
رئیسجمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی در توسعه روابط خود با اکوادور قایل نیست، افزود: امروز بخش خصوصی و شرکتهای توانمند ایرانی آماده ارایه خدمات فنی – مهندسی در اکوادور در زمینه ساخت جاده و نیروگاه هستند و میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای موجود، همکاریهای دو کشور را در بخشهای مختلف صنعتی و انرژی گسترش دهیم.
«خرمن اورتگا آلمیدا» سفیر جدید اکوادور نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیسجمهوری کشورمان، گفت: روابط ایران و اکوادور همواره روابطی دوستانه و رو به گسترش بوده و خواهد بود.
سفیر جدید اکوادور با اشاره به اشتراکات گسترده دو کشور در بخشهای مختلف، بر تلاش در راستای گسترش و تحکیم مناسبات همه جانبه تهران – کیتو تأکید کرد.
انتهای پیام/