صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۳۰ آذر ۱۳۹۵

یک راکتور نزدیک‌تر به پیوند هسته‌‌ای

محققان کره جنوبی موفق شدند با ساخت شکل تازه‌ای از توکامک (راکتورهای جوش هسته‌ای) استفاده از انرژی ستارگان را محتمل‌تر کنند.
کد خبر : 143983

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌نقل از World Nuclear News، از هم‌جوشی هسته‌ای با عنوان «انرژی هسته‌ای پاک» نیز نام برده می‌شود و آشنایی ما با این فرایند نزدیک به یک قرن قدمت دارد اما چرا تا امروز نتوانسته‌ایم مانند ستاره‌های آسمان از این فرایند بهره بگیریم؟


علت ناتوانی ما در استفاده از انرژی بی‌اندازه بزرگ و کاملا پاک هم‌جوشی هسته‌ای این است که این فرایند در دمایی به‌شدت بالا اتفاق می‌افتد و کنترل این دما و فرایند جوش دو هسته اتم، از توان تکنولوژی انسان خارج است.


اکنون محققان کره جنوبی در مرکز تحقیقات پیشرفته توکامک کره (KSTAR) به روشی دست‌یافته‌اند که توان توکامک‌ها را ارتقاء چشمگیری می‌دهد. در این روش آنها با استفاده از مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته موفق شدند هم‌زمان با بالابردن دمای مرکز پلاسما، سطح آن‌ را خنک‌تر کنند و پلاسما را در دمای افروخته تا 70 ثانیه حفظ کنند. اگرچه این زمان به‌نظر بسیار کوتاه می‌آید اما نسبت به آن چه قبل از آن امکان‌پذیر بود، یک جهش محسوب می‌شود.


روش کار کره‌ای‌ها به‌ این شکل بود که با یک پرتو غیر القایی به مرکز پلاسما حرارت دادند و با استفاده از میدان مغناطیسی سه‌بعدی دوار، سطح پلاسما را خنک نگه‌ داشتند. در کنار این تکنیک با دستاوردهای مراحل قبلی آنها موفق شدند دماهای بالاتری را در فشارهای پایین‌تر ایجاد کنند که این نیز یک جهش دیگر در دانش انرژی هسته‌ای پاک محسوب می‌شود. راکتوری که به این روش ساخته شد K-DEMO نامگذاری شده است اما هنوز تا استفاده تجاری از انرژی پیوند دو هسته اتم راه طولانی‌ای در پیش است.


هم‌جوشی هسته‌ای فرایندی‌ است که در آن دو هسته اتم سبک با یکدیگر پیوند می‌خورند و یک اتم سنگین‌تر تولید می‌کنند. در خورشید در هر ثانیه بی‌نهایت هم‌جوشی هسته‌ای اتفاق می‌افتد که طی آن اتم‌های هیدروژن با پیوند به یکدیگر، هلیوم تولید می‌کنند. هیچ یک از این دو عنصر به هیچ شکلی برای محیط زیست آلاینده محسوب نمی‌شوند و هر دو در طبیعت در دسترس هستند از این رو استفاده از چنین فرایندی یکی از آرزوهای بشر است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر