صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۳ - ۲۹ آذر ۱۳۹۵

تشخیص علائم سرطان دهان با رادیوگرافی امکانپذیر است

دبیر علمی بخش رادیولوژی دهان، فک و صورت یازدهمین کنگره سالانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: اولین علائم بیماری‌های بدخیم و سرطان‌های ناحیه دهان می‌تواند با رادیوگرافی قابل تشخیص باشد.
کد خبر : 143603

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مهرداد پنج نوش، دبیر علمی بخش رادیولوژی دهان، فک و صورت یازدهمین کنگره سالانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، گفت: اولین علائم بیماری‌های بدخیم و سرطان‌های ناحیه دهان می‌تواند با رادیوگرافی قابل تشخیص باشد.


وی اظهار کرد: در برخی مواقع مخاط روی ضایعه، می‌تواند نرمال و طبیعی باشد اما منشا سرطانی در بخش‌های دیگر به ویژه در ناحیه بافت سخت وجود داشته باشد و یا حتی منشا آن در قسمت دیگری از بدن که به صورت متاستاز (انتقال سلولهای سرطانی به مناطق دور از تومور اولیه) در داخل فک بروز کرده باشد و این متاستاز می‌تواند به صورت ضایعات فکی در رادیولوژی دیده شود.


پنج‌نوش در خصوص اینکه بیماران اگر به علائمی از سرطان در ناحیه دهان خود مشکوک باشند باید به کدام تخصص پزشکی مراجعه کنند، یادآور شد: بیماران با دیدن علائمی در داخل دهان ابتدا باید به دندانپزشکان عمومی مراجعه کنند، زیرا گاهی ممکن است افرادی فوبیای سرطان داشته باشند و با دیدن یک آفت ساده یا تبخال داخل دهان دچار ترس ناشی از ابتلا به سرطان شوند که در این مواقع دندانپزشک عمومی می‌تواند این اطمینان را بدهد که نیاز به درمان پیچیده‌ای وجود ندارد.


دبیر علمی بخش رادیولوژی دهان، فک و صورت یازدهمین کنگره سالانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: اما اگر دندانپزشک شک کند که این بیماری می‌تواند جدی‌تر باشد، بیمار را به متخصصان بیماری‌های دهان یا متخصصان جراحی فک و صورت ارجاع می‌دهد و آنها با بررسی‌هایی که انجام می‌دهند اگر شک کنند که بیماری از بافت نرم این ضایعه به داخل استخوان نیز سرایت کرده، بیمار را به رادیولوژیست معرفی می‌کنند و رادیوگرافی از او به عمل می‌آید تا حدود ضایعه به لحاظ بافت سخت و نرم مورد بررسی قرار گیرد، سپس به جراح گزارش می‌شود تا بیمار در نهایت تحت درمان قرار گیرد.


وی به برگزاری یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی اشاره کرد و گفت: در این کنگره رادیولوژیست‌ها نقش فعالی خواهند داشت و در خصوص روش‌های تصویربرداری سه بعدی و اثرات آن به بحث و گفت‌و‌گو خواهند پرداخت.


بر اساس این گزارش، یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران از 21 تا 24 دی در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: رادیولوژی
ارسال نظر