صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۳۹۵
عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران مطرح کرد

20 درصد خانواده‌های ایرانی برابر 80 درصد خانواده‌ها هزینه می‌کنند/ فقرای کشور در تله هزینه‌های ضروری گرفتار هستند

عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران گفت: 20 درصد خانوارهای ایرانی معادل 80 درصد خانواده‌های دهک‌های پایین خرج می‌کنند در حالی که دهک‌های پایین در تله هزینه‌های ضروری گرفتار هستند.
کد خبر : 141255

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، احمد بخارایی، عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران در همایش نشانه‌ها و پیامدهای فقر در ایران به بررسی پیامدهای سیاسی و اجتماعی فقر در ایران پرداخت و گفت:‌ فقر از مدیریت کلان جامعه نشأت می‌گیرد زیرا گسترش فقر، بحران اخلاقی، جنبش محرومان، انزوا، بی‌ثباتی و در نهایت گسست اجتماعی را در پی دارد.


وی افزود:‌ بیش از دو سوم مردم کشور در مناطق شهری سکونت دارند که اغلب آنان افراد طبقه متوسط و ضعیف جامعه هستند که در بروز تحولات و جنبش‌های اجتماعی نقش به‌سزایی ایفا می‌کنند.


بخارایی یادآور شد: خط فقر در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است به عنوان مثال در سال 1363 خط فقر به ازای هر یک نفر معادل هزار و 147 تومان در نظر گرفته شده است (در صورتی که یک فرد ماهانه 2300 کالری مصرف کند). در سال 67 به ازای هر نفر 21 هزار و 60 تومان و در سال 82، 300 هزار و 230 تومان برآورد شده است به طوری که در عرض 14 سال میانگین سرانه خوراک افراد 14 برابر شده است.


عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران ادامه داد: استان تهران با داشتن دو میلیون جمعیت حاشیه‌نشین و همچنین استان البرز از وضعیت بحرانی و حساسی برخوردار هستند زیرا یک پنجم جمعیت کشور در این منطقه سکونت دارند.


بخارایی ادامه داد: هر چه دهک‌های جامعه غنی‌تر می‌شود هزینه‌های بخش غیر خوراکی شامل مسکن، امور فرهنگی، تفریح و اوقات فراغت نیز از تحرک بیشتری برخوردار می‌شود، اما در دهک‌های پایین گویا افراد در تله‌ای گرفتار هستند که مجبورند بخش اعظمی از درآمد ماهانه خود را به خوراک و مایحتاج ضروری اختصاص دهند.


وی افزود: شکاف، فاصله طبقاتی و فقر بهداشتی در دهک‌های پایین نمود بیشتری دارد به طوری که 20 درصد خانواده‌های ایرانی برابر 80 درصد خانواده‌ها هزینه می‌کنند و دهک‌ دهم (غنی‌ترین گروه‌های جامعه) برابر 7 دهک را هزینه می‌کنند.


عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران افزود: بر اساس آمار سال 94 هزینه یک خانواده شهری 16 میلیون تومان است همچنین دهک‌های نهم و دهم جامعه ماهانه 24 میلیون تومان معادل هزینه‌های نیمی از جمعیت کشور را خرج می‌کنند.


وی افزود: ‌هزینه‌ها در استان البرز در سال 93 نسبت به 92، 38 درصد افزایش پیدا کرده است همچنین در استان تهران 16 درصد و استان قم 28 درصد رشد هزینه‌ها را شاهد بودیم.


انتهای پیام/

برچسب ها: فقر
ارسال نظر