تولید فست فود بدون سوسیس و کالباس نیاز به فرهنگسازی دارد
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد رسول مظاهری اصل، فوق تخصص تغذیه اظهار کرد: غذای سالم از تولید مواد اولیه تا شیوه پخت و مخلفات آن را شامل میشود. اینکه فردی یک غذای سالم میپزد اما کنار آن از نوشابه و سسهای پر چرب صنعتی یا برای دسر هم چند نوع مواد قندی استفاده میکند، سلامت غذای اصلی را از بین برده و خود باعث چاقی و به خطر افتادن سلامت بدن میشود.
وی در ادامه به غذاهای فست فودی اشاره کرده و گفت: در تمامی دنیا غذای فست فود با چاقی و به خطر افتادن سلامت مساوی است. حال اگر بتوانیم در تهیه همین فست فودها موادی را به کار ببریم که مضرات فست فودهای کنونی را نداشته باشد و شیوه تهیه آن هم سالم باشد، دیگر سلامت انسان به خطر نمیافتد.
این متخصص تغذیه در ادامه تصریح کرد: به عونان مثال فلافل که غذای پرطرفداری در ایران است از نظر تغذیهای غذای خوبی نیست چرا که مواد آن کالری کافی را به بدن نمیرساند و شیوه پخت آن هم مشکل دارد. هم چنین فلافلی ها در بسیاری موارد بهداشت را رعایت نکرده و روغنی که مورد استفاده قرار میگیرد، در برخی موارد تا 15 روز هم تعویض نمیشود.
دکتر مظاهری با تاکید بر اینکه فست فودهایی در اروپا وجود دارد که از انواع ماهیها و پرندگان استفاده میکند، گفت: اگر بتوان جایگزینی برای سوسیس و کالباس پیدا کرد و گوشتهای سالم مانند ماهی و گوشت پرندگان را جایگزین این نوع مواد کرد، بخش زیادی از زیان فست فودها کاسته میشود. در حقیقت باید در فست فودها به جای مواد پروتئینی صنعتی به سراغ استفاده از گوشتهای طبیعی برویم.
این استاد تغذیه با اشاره به اینکه نظارت بیشتر وزارت بهداشت در فست فودها از بروز مشکلاتی مانند چاقی و بیماریهای ناشی از آن جلوگیری میکند، اظهار کرد: همچنین فرهنگ سازی درباره ایجاد و توسعه فست فودهای بدون سوسیس و کالباس باید انجام شود تا به این وسیله فرهنگ سالم خواری در ایران نهادینه شود. چرا که اروپا هم اکنون به جای تبلیغات منفی درباره فست فودها، آنها را به سمت استفاده از مواد پروتئینی طبیعی مانند گوشت ماهی و پرندگان سوق میدهد.
انتهای پیام/