فناوری فضایی بوی غذا را از بین میبرد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، مطالعات پیشین نشان داده است که پلاسمای سرد و خواص باکتریایی آن را میتوان برای میکروبزدایی پوست و زخمهای انسان به کار برد. همچنین قابلیت کشتن باکتریهای مقاوم در برابر دارو، شپش، قارچ و ویروس را دارد.
اکنون یک شرکت تولیدکننده غذاهای سرخ شده در آلمان به نام Blümchen با همکاری موسسه مکس پلانک روشی ثبت شده برای ایجاد فناوری پلاسمای سرد جهت از بین بردن بو خلق کردهاند. در این فناوری از الکترونها استفاده میشود. فناوری که برای از بین بردن بو در فیلترهای پلاسمای سرد استفاده میشود، در حقیقت در ایستگاه فضایی بین الملی به کار برده میشود.
برای از بین بردن بو پلاسما از تخلیه الکتریکی هوا بین دو الکترود کوچک که در یک الکترود بزرگتر سیلندری قرار دارند، استفاده میشود. الکتریسیته تخلیه شده در مجاورت میدان مغناطیسی از دیسک پلاسما جدا میشود.
از سوی دیگر بوی غذا از دو فیلتر معمولی هوا گذر میکند و ذرات گرد و غبار و رطوبت از آنها گرفته میشود. به این ترتیب فقط مولکولهای باکتری، دود آبی و غذا باقی میمانند. فیلتر سوم دودی آبی را جذب میکند و همزمان فیلتر پلاسما جرمها را خنثی و مولکولهای بو از آن گذر میکنند.
صفحه نازک پلاسما مولکولهای باقیمانده را به بخشهایی بیآزار تبدیل میکند که هیچ بویی ندارند. این روش هزار مرتبه سریعتر از روش شیمیایی معمول است. به طوری که طی چند صدم ثانیه بوها رفع میشوند. نمونه اولیه این فیلتر در سال ۲۰۱۷ رونمایی میشود و اگر همه چیز موفقیتآمیز باشد نخستین دستگاههای پلاسمای سرد به طور تجاری در ۲۰۱۸ وارد بازار میشود.
انتهای پیام/