صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۱۷ آبان ۱۳۹۵
معاون وزیر نیرو در پاسخ به آنا:

صنعت آب نیازی به واردات از خارج از کشور ندارد/ فاینانس‌دهنده خارجی انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری ندارد

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه صنعت آب نیازی به واردات از خارج از کشور ندارد اعلام کرد که اکنون این صنعت به خودکفایی 95 درصدی رسیده و واردات برخی قطعات آبی نیز به علت نبود توجیه اقتصادی برای ساخت داخلی است.
کد خبر : 132315

رحیم میدانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با تاکید بر اینکه بر اساس قانون حداکثر استفاده از توان ساخت داخل نمی‌توان در برخی پروژه‌ها از تجهیزات خارجی استفاده کرد، افزود: تولید برخی تجهیزات و لوازم آن مانند ممبرین آب شیرین‌کن‌ها در داخل کشور توجیه اقتصادی ندارد و از این رو برخی از قطعات از خارج از کشور وارد می‌شوند اما از امتیازات صنعت آب و فاضلاب این است که بیش از تولید 95 درصد داخلی است.


وی تصریح کرد: انواع پمپ، لوله، اتصالات، شیرآلات و... در کشور تولید می‌شوند. در بخش اجرای این صنعت نیز مشکلی نداریم و در طراحی هم صد در صد به پیمانکاران داخلی متکی هستیم.


میدانی در عین حال گفت که یکی از مشکلات صنعت آب کمبود منابع و سرمایه است و در برخی پروژه‌ها سازنده و طراح و پیمانکار داریم اما سرمایه کافی وجود ندارد.


وی عنوان کرد: بانک‌ها و صندوق توسعه ملی نمی‌توانند منابع مورد نیاز صنعت را در اختیار قرار دهند، بنابراین گاهی ناچار هستیم در تامین منابع مالی از پیمانکاران و سازندگان خارجی استفاده کنیم.


معاون وزیر نیرو ادامه داد: برخی کشورها خط اعتباری را به شرط خرید بخشی از لوازم و تجهیزات در اختیار ما قرار می‌دهند؛ این در حالی است که صنعت آب ما نیازی به واردات ندارد. اگر بتوانیم در تامین سرمایه کمک کنیم هم پروژه ها راه می‌افتد و هم اقتصاد کشور به حرکت در می‌آید.


وی تاکید کرد: به طور مثال در استان خوزستان هم در آب شرب و هم در بازسازی شبکه‌های توزیع و فاضلاب مشکل داریم. اکنون برای رفع این مشکلات با تعرفه‌های سال 95 معادل 9 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. حالا اگر تصور شود که این 9 هزار میلیارد تومان صد در صد در اقتصاد کشور تزریق شود، یقینا صنایع وابسته به آب دچار تحرک چشمگیر خواهند شد.


میدانی با تاکید بر اینکه فاینانس‌دهنده‌های خارجی برای پروژه‌های آبی انگیزه ندارند، بیان کرد: این سرمایه‌گذاران اعتقاد دارند که ساخت یک سد کاملا ایرانی عوایدی را نصیب آنها نخواهد کرد بنابراین اگر این مسئله را بانک ها و صندوق توسعه ملی حل کنند، هم مشکلات صنعت آب حل می‌شود و هم اینکه این صنعت راه می‌افتد. البته بانک‌ها باید منابع کافی را در اختیار داشته باشند.


وی اضافه کرد: سرمایه‌گذار انتظار دارد پس از سرمایه‌گذاری بتواند اصل پول خود را برداشت کند اما اصل سرمایه از محل فروش آب باز نمی‌گردد بنابراین باید باز به سمت اعتبارات دولتی برویم که در اینجا هم محدودیت داریم.


معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: اگر بتوانیم همزمان با تامین منابع مالی، ساختار اقتصاد آب را اصلاح کنیم، منابع سرمایه‌گذاری باز به جیب مردم باز می‌گردد. صنعت آب و فاضلاب باید بسیار بیش از این مورد توجه قرار گیرد.


وی خاطر نشان کرد: صرف نظر از این موارد ما ناگزیر به تامین آب برای مردم هستیم. امسال اعلام کردیم که نزدیک به 300 شهر کشور در تنش آبی قرار دارد که برای حل این مشکلات نیاز به سرمایه‌گذاری جدید است.


انتهای پیام/

ارسال نظر