صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۷ - ۰۸ آبان ۱۳۹۵

دریای «راس» بزرگ‌ترین زیستگاه حفاظت‌شده حیات دریایی دنیا اعلام شد

نمایندگان اتحادیه اروپا و ٢٤ کشور دیگر دریای راس در قاره جنوبگان را به عنوان زیستگاه حفاظت‌شده حیات دریایی اعلام کردند.
کد خبر : 129675

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، ماری مک‌کالی، وزیر خارجه نیوزیلند، اعلام کرد کمیسیون حفظ منابع زنده دریایی قاره جنوبگان، در جلسه خود که در هوبارت استرالیا برگزار شد به اتفاق آرا دریای راس را منطقه محافظت‌شده اعلام کرد.


طرفداران حفظ محیط زیست از این تصمیم برای محافظت از دست‌نخورده‌ترین زیست‌بوم دریایی دنیا استقبال و اظهار امیدواری کردند که تصمیم مشابهی در دیگر آبهای بین‌المللی اتخاذ شود.


دریای راس خلیج عمیقی در اقیانوس منجمد جنوبی است و 1/5 میلیون مترمربع از این دریا در ٣٥ سال آینده از صید و ماهیگیری تجاری محافظت خواهد شد.


این دریا فقط دو درصد اقیانوس منجمد جنوبی را تشکیل می‌دهد اما زیستگاه ٣٨ درصد پنگوئن‌های آدلی، 30 درصد مرغان باران و شش درصد نهنگ‌های مینک قطب جنوب است.


این منطقه از نظر تامین مواد مغذی اعماق اقیانوس که با جریان‌های آبی به دیگر نقاط جهان برده می‌شود اهمیت اساسی در حیات در کره زمین دارد.


دریای راس همچنین محل زندگی شمار عظیمی کریل (سخت‌پوستی کوچک شبیه میگو) است که غذای اصلی نهنگ‌ها و فک‌ها را تشکیل می‌دهد. صید بیش از حد و تغییرات آب وهوایی تاثیر قابل توجهی بر جمعیت کریل‌ها گذاشته و باعث نگرانی شده است.


این تصمیم برای محققان و دانشمندان هم خبر خوبی است چون با توجه به این که دریای راس تقریبا از دست‌اندازی‌های بشر در امان مانده، به مثابه یک آزمایشگاه طبیعی است.


این طرح که آمریکا و نیوزیلند آن را ارائه کرده بودند پس از سال‌ها مذاکره به تصویب رسیده است و بر اساس آن دریای راس منطقه «بهره‌برداری ممنوع» اعلام شده است؛ به این معنی که در ٣٥ سال آینده ذخایر معدنی و منایع جانوری و گیاهی آن نباید مورد استفاده تجاری و صنعتی قرار گیرند. اما در مناطقی خاصی از این دریا صید کریل و دندان‌ماهی برای مقاصد تحقیقاتی مجاز خواهد بود.


لوییس پیو، نگهبان اقیانوس‌های سازمان ملل، با ابراز خوشحالی از این تصمیم گفت این بزرگ‌ترین منطقه محافظت شده دنیا، چه آبی و چه خاکی، خواهد بود.


پیو سال‌ها برای محافظت از این منطقه تلاش و با شنا در آب‌های سرد دریای راس سعی در جلب توجه جهانی به این منطقه دنیا کرد و سرانجام موفق شد روسیه را متقاعد کند که به این توافق رضایت دهد.


در مذاکرات سال گذشته روسیه تنها کشوری بود که که به اجماع دیگر کشورها ملحق نشد اما روسیه امسال با کشورهای دیگر هم‌صدا بود.


ولادیمیر پوتین سال ٢٠١٧ را سال اکولوژی و همچنین مجمع‌الجزایر فرانتس یوزف در اقیانوس منجمد شمالی را نیز منطقه محافظت شده اعلام کرده است.


یکی از نکات مورد بحث طول مدت محافظت از دریای راس بود. چین پیشنهاد کرده بود مدت این محافظت 20 سال باشد اما کشورهای دیگر با در نظر گرفتن طول عمر جانداران این منطقه 20 سال را بسیار کوتاه دانستند و سرانجام بر سر 35 سال به توافق رسیدند.


انتهای پیام/

برچسب ها: زیستگاه
ارسال نظر