روش تعیین جنسیت با رژیم غذایی، احتمال ناباروری را افزایش میدهد
دکتر مرضیه شیوا در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره اینکه تعیین جنسیت جنین چه جایگاهی در اجتماع و جامعه دارد، گفت: برخی خانوادهها که دارای دو فرزند با یک جنسیت (دختر یا پسر) هستند، تمایل دارند که فرزند سوم خود را با جنسیتی متفاوت متولد کنند و در برخی خانوادههای دیگر به دلیل مسائل فرهنگی و تعصبهایی که دارند ممکن است به داشتن فرزندی با جنسیت خاص (دختر یا پسر) اصرار وجود داشته باشد که در این صورت بر مادر خانواده فشار بسیاری وارد میکنند، در این صورت خانوادهها تمایل به تعیین جنسیت فرزندشان قبل از تولد هستند که در این خصوص برخی متخصصان به ارائه توصیههای تغذیهای میپردازند زیرا این پزشکان معتقد هستند که اسپرم مرد اگر در یک زمینهای بهتر حرکت کند میتواند دختر یا پسر زا باشد بنابراین میتوان با ارائه رژیمهایی غذایی این زمینه را به دلخواه افراد مناسب کرد.
وی افزود: متاسفانه رژیمهای غذایی ارائه شده بسیار سخت است و پزشکان این رژیمها را به مدت طولانی تجویز میکنند و برای ارتباط جنسی محدودیتهایی را برای آنها ایجاد میکنند تا به خواسته مورد نظر دست پیدا کنند اما باید گفت استفاده از این روش علاوه بر اینکه میتواند زوجین را دچار برخی کمبودهایی غذایی کند تنها درصد اندکی بیش از حد طبیعی آنها را به خواستههایشان نزدیک میکند.
این جراح زنان و زایمان در پاسخ به این سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا پیروی از این روش میتواند عوارضی از قبیل ناباروری را برای زوجین ایجاد کند، گفت: استفاده از روشهای تغذیهای دارای پشتوانه علمی است اما نتیجه حاصل از آن بسیار بارز نیست و از طرفی ممکن است زوجین دارای یک ناباروری خفته باشند که این محدودیتها موجب تلف شدن وقت درمان و ناباروری آنها شود به گونهای که شاید نتوان با درمانهای رایج قدرت باروری را به آنها برگرداند.
شیوا با بیان اینکه به کمک دارو و تغذیه نمیتوان به صورت قطعی به نتیجه مورد نظر دست یافت، عنوان کرد: در تعیین جنسیت جنین در محیط آزمایشگاه که اکثرا برای زنان سالم به کار گرفته میشود باید مقدار بسیار زیادی هورمون به بدن مادر تزریق کرد که این مساله میتواند احتمال بروز انواع سرطانها از قبیل سرطان تخمدان، پستان و رحم را برای خانمها در پی داشته باشد.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان، افزود: مصرف حتی 2 عدد قرص هورمونی در زنان با ممنوعیتهایی روبرو است اما در این روش ما ناچار به تزریق روزانه 4 آمپول هورمونی با دوز بسیار بالا هستیم تا بتوانیم جنین کافی از این افراد دریافت کنیم زیرا وقتی بحث انتخاب جنین مطرح است ما باید حداقل 4 عدد جنین داشته باشیم تا بتوانیم جنسیت مورد نظر والدین را انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه تعیین جنسیت قبل از تولد در محیط آزمایشگاه به صورت قطعی صورت میگیرد، گفت: در انجام این روش تنها احتمال یک درصد خطا وجود دارد و 99 درصد افراد به نتیجه مطلوب خود دست پیدا میکنند.
شیوا در ادامه افزود: اما باید توجه داشت انجام این روش علاوه بر در برگرفتن هزینههای بسیار زیاد از میزان باروری زنان میکاهد. بنابراین انجام این دسته از روشهای تهاجمی به هیچ عنوان مگر در مواردی که خانوادهها تحت فشار قومی هستند یا احتمال از هم پاشیده شدن بنیان خانواده وجود دارد، توصیه نمیشود.
این جراح زنان و زایمان درباره روشهای دیگری از قبیل IUI (آی یو آی) که برای تعیین جنسیت استفاده میشود، گفت: اینگونه روشها نیز هیچ گونه پشتوانه علمی ندارد.
وی افزود: در این روش متخصصان با تکنیکهای خاصی اسپرمهای، دخترساز را از اسپرمهای پسرساز جدا میکنند و اسپرمی که جنسیت مورد نظر را تولید میکند به روش IUI داخل رحم مادر تزریق میکنند.
انتهای پیام/