لزوم افزایش سهم اکو در درآمد جهانی
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از گمرک، ابراهیم خلیل آکچای که در جمع رؤسای گمرکات کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در تهران سخن میگفت، افزود: با وجود آنکه منطقه اکو از اهمیت فراوانی برخوردار است، اما پایینتر از ظرفیت خود کار میکند و به همین دلیل نیازمند انجام اقدامات مؤثری برای افزایش سطح کارآمدی به ویژه در عرصه مبادلات تجاری و بازرگانی است که یکی از ابزارهای مهم در این زمینه تسهیل تجارت است.
به گفته وی، در گمرکات همه کشورها زمانی که قوانین به صورت پیچیده تدوین میشود تجارت را زمانبر میکند و باعث کاهش درآمد و راندمان گمرکی آن کشور میشود اما اکو طی تصمیمی قصد کوتاه کردن و کاهش زمان را در تجارت دارد.
وی تأکید کرد: روشهای تسهیل و خروج کالا در فضای تبادل اطلاعات و الکترونیک انجام میشود و حتماً در یک اقدام بیسابقه همه فرمهای ارزشیابی کشورهای عضو اکو یکپارچه خواهد شد تا بهترین نتیجه را از آمایش انجام شده کسب کنیم.
وی با اشاره به اینکه اکو همواره بر موضوع تسهیل تجارت تأکید کرده است، اظهارداشت: تبادل اطلاعات الکترونیکی از دستاوردهای مهم گمرک الکترونیکی بهشمار میرود که باید بین کشورهای عضو اکو ایجاد و گسترش یابد.
دبیرکل سازمان اکو با بیان اینکه حجم تجارت اعضای اکو بالغ بر 600 میلیارد دلار است و 6 درصد جمعیت جهان در منطقه اکو به سر میبرند، گفت: با این حال سهم اکو از درآمد جهانی از 2 درصد تجاوز نمیکند.
آکچا افزود: توافقنامه مقابله با تخلفات گمرکی و قاچاق کالا توسط 6 کشور عضو اکو امضا شد و اگر یک کشور دیگر به این توافقنامه بپیوندند، آماده اجرا خواهد شد و قطعاً تأثیر زیادی در کاهش قاچاق در منطقه خواهد داشت.
وی گفت: من از همه کشورهای عضو اکو که تاکنون این توافقنامه را امضا کردهاند، میخواهم تا برای مبارزه با قاچاق در تسریع در افزایش بازده گمرکی آن را تصویب کند.
دبیرکل سازمان اکو همچنین با اشاره به توافقنامه همکاریهای اداری (اکو تا) خواستار همکاری و مشارکت جدیتری کشورهای عضو برای اثربخشی این توافقنامه شد.
وی همچنین، توسعه تجارت بدون کاغذ را از برنامههای مهم اکو نام برد و با ابراز ناخرسندی از ایجاد فاصله 9 ساله در برگزاری جلسات گمرکی اکو خواهان تسریع در این امر شد.
انتهای پیام/