صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۹ - ۰۶ مهر ۱۳۹۵
رئیس مرکز جامع خدمات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

خدمات ژنتیک در کشور هنوز تعرفه گذاری نشده است

رئیس مرکز جامع خدمات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: خدمات ژنتیک در کشور هنوز تعرفه گذاری نشده و بسیاری از نمونه‌ها برای انجام آزمایش‌های استاندارد به خارج از کشور ارسال می شود.
کد خبر : 121375

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر وحید یاسایی با اشاره به افتتاح مرکز جامع خدمات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بیمارستان آیت الله طالقانی، گفت: این مرکز بعد از مرکز مشاوره ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دومین مرکز ارائه این خدمات است که به صورت تخصصی در کشور فعالیت می‌کند.


وی افزود: خدمات ژنتیک، طیف وسیعی از خدمات تشخیصی را با حضور متخصصان ژنتیک و متخصصان علوم بالینی شامل می‌شود و یک گروه از متخصصان رشته‌های مختلف پزشکی در این مرکز خدمات لازم را به مراجعه کنندگان ارائه می‌کنند.


یاسایی گفت: خدمات ژنتیک در کشور هنوز تعرفه گذاری نشده است و بسیاری از این نمونه‌ها برای انجام آزمایش‌های استاندارد به خارج از کشور فرستاده می‌شود و امکان انجام بسیاری از آزمایش‌های ژنتیک هنوز در کشور وجود ندارد.


وی افزود: هزینه خدمات مشاوره ژنتیک از 170 هزار تومان شروع می‌شود و تا بیش از سه میلیون تومان افزایش می‌یاید و با توجه به اهمیت این مساله خانواده‌های کم درآمدی را می‌شناسیم که حاضر هستند وسایل زندگی خود را بفروشند و هزینه انجام این آزمایش‌ها را پرداخت کنند.


رئیس مرکز جامع خدمات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این مرکز دارای سه بخش کلی است که شامل بخش طب مادر و کودک، یک بخش آزمایشگاه یکپارچه شامل آزمایشگاه ژنتیک مولکولی، سیتو ژنتیک و آزمایش‌های قبل از تولد است.


وی افزود: در یکی از بخش‌های این آزمایشگاه نمونه‌های آزمایشگاهی از دیگر بیمارستان‌های خصوصی و دولتی دریافت می‌شود و آزمایش‌های لازم روی نمونه‌ها انجام می‌شود.


یاسایی گفت: این مرکز توانایی پذیرش و آزمایش ژنتیک را برای حدود 200 نمونه در ماه دارد و برخی نمونه‌ها نیز باید به خارج از کشور ارسال شود.


وی گفت: با توجه به محدودیت‌های موجود امکان توسعه کیفی خدمات مرکز جامع مشاوره ژنتیک در کشور وجود ندارد و مجبوریم بسیاری از نمونه‌ها را به خارج ارسال کنیم.


یاسایی گفت: با توجه به محدودیت‌های کشور نمی‌توانیم در تمام استان‌ها مرکز جامع خدمات مشاوره ژنتیک ایجاد کنیم و بهترین راه این است که مانند کشور انگلستان 8 یا 9 مرکز خدمات مشاوره ژنتیک در دانشگاه‌های بزرگ مثل شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد و اهواز داشته باشیم و نمونه‌های آزمایشگاهی را از سراسر کشور به این دانشگاه‌ها ارجاع دهیم.


مرکز جامع خدمات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز سه شنبه در بیمارستان آیت الله طالقانی افتتاح شد.


انتهای پیام/

برچسب ها: ژنتیک
ارسال نظر