صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۵ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۵
معاون راهور ناجا:

دفاتر ثبت اسناد از تنظیم سند وکالتی و قطعی بدون تأییدیه پلیس خودداری کنند/ برگ سبز خودرو سند رسمی است

معاون فنی و مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ناجا با اشاره به موضوع نقل و انتقال خودروها، گفت: خریدار و فروشنده باید به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند.
کد خبر : 118161

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سایت راهور، سرهنگ سعید روحی در حاشیه بازدید از مرکز تعویض پلاک خودرو الغدیر، درباره تعویض پلاک و روند کاری که در مراکز تعویض پلاک انجام می‌شود، گفت: بر اساس ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، متعاملین یعنی معامله کنندگان خودرو موظفند برای بررسی اصل خودرو و همچنین هویت طرفین معامله و دریافت پلاک جدید به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند.


وی با بیان اینکه قانونگذار صراحتاً بررسی اصالت خودرو و اصالت طرفین معامله را بر عهده کارشناسان پلیس راهنمایی و رانندگی گذاشته است، افزود: صدور برگ سبز نیز به پشتوانه همین بانک اطلاعاتی پلیس و مواردی که در آن ثبت شده انجام می‌شود و همانطور که بارها اعلام شده و پیش از این علاوه بر مسئولین ناجا و وزیر کشور نیز بر آن تاکید داشته‌اند صدور برگ سبز خودرو به عنوان سند رسمی محسوب شده و ثبت سند در دفاتر اسناد اختیاری است.


روحی افزود: برابر قانون نیز اموال منقول نیازی به ثبت سند رسمی نداشته و ثبت سند آن اختیاری است. همانطور که فردی تلویزیون، یخچال، جواهرات، فرش و ... را سند نمی‌زند.


وی ادامه داد: سامانه شماره گذاری به سامانه آگاهی و اجرائیات و تصادفات متصل است و به صورت خودکار اگر فردی ممنوع المعامله باشد از ارائه خدمات به او ممانعت می کند.


وی درباه افراد ممنوع المعامله گفت: از سال 95 بیش از 142 هزار حکم قضائی ثبت شده که بیش از 9 هزار مورد آنها مربوط به افراد ممنوع المعامله است. همچنین قوه قضائیه بیش از 400 هزار فقره نیز از پلیس استعلام انجام داده است.


روحی با نشان دادن نمونه‌ای از اسناد افراد ممنوع المعامله، افزود: توصیه اکید ما به دفاتر ثبت اسناد این است که از تنظیم سند وکالتی و قطعی بدون در دسترس داشتن تاییدیه پلیس خودداری کنند؛ چرا که ممکن است خودرو دو تکه، سرقتی یا دارای نواقص دیگر باشد که البته همین امر نیز نشان می‌دهد شرط کافی و اصلی برای شماره گذاری و نقل و انتقال خودرو همان برگ سبزی است که صادر می‌شود.


روحی گفت: اگر به خودروهای صفر و نوشماره نیز توجه کرده باشیم کارخانه برای این خودروها تنها برگ سبز صادر کرده و هیچ سند رسمی صادر نمی‌شود حال آنکه اگر اجباری برای تنظیم سند در دفاتر اسناد وجود داشت می‌بایست از همان زمان تحویل از کارخانه این سند ثبت می‌شد.


وی در خصوص هزینه تعویض پلاک در نقل و انتقال خودرو خاطرنشان کرد: بر اساس قانون پلیس برای خودروهای کمتر از 50 میلیون تومان 50 هزار تومان و برای خودروهای بالای 50 میلیون تومان 100 هزار تومان را دریافت می‌کند، این در حالیست که در دفاتر اسناد چندین برابر این مبالغ دریافت می‌شود. ضمن اینکه تمامی مبالغ دریافتی از سوی پلیس به خزانه دولت رفته و منفعتی برای ناجا ندارد.
روحی با تاکید بر اینکه هدف پلیس خدمت رسانی به شهروندان است، افزود: تمام حرف ما این است که نباید شهروندان برای یک امر اختیاری به زحمت افتاده و هزینه‌ای مضاعف پرداخت کنند. ضمن اینکه صدور دو سند برای یک وسیله نقلیه نه تنها الزامی نیست بلکه امر غیرعادی تلقی می‌شود، بنابراین همانطور که پیش از این نیز گفتم مراجعه به مراکز تعویض پلاک و نقل و انتقال خودرو در پلیس راهنمایی و رانندگی اجباری و شرط کافی است و ثبت سند در دفاتر اسناد امری اختیاری است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در برگ سبز صادر شده از سوی پلیس امکان تشخیص مالکیت دانگی خودروها وجود دارد یا خیر؟ گفت: این موضوع در برگه‌های سبز لحاظ شده و سهم هر فرد در مالکیت خودرو قید می‌شود و در نهایت نیز با رضایت شرکا پلاک به نام یکی از آنان ثبت می‌شود، بنابراین این ادعا که پلیس نمی‌تواند مالکیت دانگی خودرو را مشخص کند نیز صحیح نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر