صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۹ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۵
در گفت‌وگو با آنا

تهمینه میلانی: از ۲۰ سال قبل برای فیلم «دو زن» هنوز از حوزه طلبکارم/ اگر در برخوردهایمان قانون‌مدار نباشیم باید منتظر عواقب بدتر بود

تهمینه میلانی معتقد است قانون بد بهتر از بی قانونی است و تمام افراد باید به قانون هرچند ناقص پایبند باشند و اگر مدیری نمی‌تواند جلوی بی قانونی بایستد باید استعفا بدهد.
کد خبر : 115057

تهمینه میلانی، کارگردان سینما، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «اگر قانونی باشد که همه به آن احترام بگذاریم و طبق همان قانون کارهایمان را پیش ببریم، هر کس تکلیف کار خودش را می‌داند و وظیفه خود را به درستی انجام می‌دهد. در هر زمینه‌ای به ویژه در هنر و سینمای ایران برخوردها شخصی شده و این موضوع بسیار غم‌انگیز است.»


وی ادامه داد: «مشکل دیگری که وجود دارد حساسیت مسئولان بر روی شخصیت‌ها و اسامی است. چند وقتی است که بر روی اسم من حساس شده‌اند و به واقع من هنوز خودم دلیلش را نمی‌دانم. تا کنون 13 فیلم ساخته‌ام که هیچ‌کدام نه‌تنها مشکلی نداشته، بلکه با پژوهش بر روی موضوعات سعی کرده‌ام کمکی به جامعه و کشورم بکنم. تمامی فیلم‌های من به گوشه‌ای از مشکلات جامعه پرداخته و آنها را مطرح کرده است. حال اگر کسی با موضوعاتی که من در فیلم‌هایم به آن پرداخته‌ام زاویه داشته و از آن‌ها خوشش نمی‌آید نمی‌توان از کار من ایراد گرفت و گفت که بد بوده است.»


باید منتظر عواقب بدتر باشیم


میلانی افزود: «اگر در برخوردهایمان قانون‌مدار نباشیم، باید منتظر عواقب بدتر در همه زمینه‌ها در کشور باشیم و دخالت‌ها و قدرت‌طلبی می‌تواند ضربه جبران‌ناپذیری به سینما و فرهنگ کشورمان بزند. تولیدات حوزه هنری در طی این سال‌ها در سینمای ایران چه بوده و این ساختمان عریض و طویل چه دستاوردی برای فرهنگ کشور داشته است؟ من از بیست سال پیش و از فیلم «دو زن» هنوز از حوزه طلبکارم و پولم را نگرفته‌ام. حتی سی دی فیلم «دو زن» را بدون رعایت حق و حقوق کارگردان پخش کرده‌اند. کتاب‌هایی که حوزه چاپ کرده، چند نفر خوانده‌اند؟ اگر کتاب‌ها را هدیه داده‌اید که نمی‌توان نام آن را تیراژ گذاشت.»


کارگردان «آتش بس» بیان کرد: «اگر در مجلس قانونی وضع شده و به تصویب رسیده، همه باید به آن قانون احترام بگذارند و پایبند باشند. حتی قانون بد بهتر از بی قانونی است. شاید نقدهایی به قانون وارد باشد اما باید به همان قانون هر چند ناقص پایبند بود تا به جامعه آسیب نرسد و نظم خود را پیدا کند. اگر کسی قدرت این را ندارد که جلوی بی‌قانونی یا برداشت‌های شخصی از قانون بایستد باید استعفا بدهد. پدیده‌ای به نام استعفا در همه جای دنیا مرسوم است و سیاست‌مداران و رجالی که تحت فشار قرار می‌گیرند استعفا می‌دهند و اعتراضشان را نشان می‌دهند.»


در جنگ قدرت، اولین ضربه به هنر وارد می‌شود


وی ادامه داد: «در این جنگ قدرت، اولین ضربه به هنر و ورزش وارد خواهد شد. ورزش و هنر مخصوصا سینما به دلیل پرطرفدار بودن همیشه قربانی شده‌اند. این دو پدیده باعث اشتیاق و هیجان و همبستگی میان مردم می‌شوند و مردم عاشق آنها هستند و به همین دلیل همیشه در تیررس قرار دارند.»


کارگردان «سوپراستار» اظهار کرد: «در همه جای دنیا مرسوم است مراسمی را برگزار می‌کنند که انرژی افراد تخلیه شود، مثل جشن رنگ در هندوستان یا جشن گوجه‌فرنگی در ایتالیا که همه مردم فارغ از شغل و جایگاه در این جشن‌ها شرکت می‌کنند و این باعث ایجاد ارتباط میان مردم می‌شود و در واقع همه مردم بخشی از شهر می‌شوند و شهرشان برای آنها جایی امن و دوست داشتنی می‌شود، اما ما در ایران حتی از برگزاری کنسرت‌ها هم جلوگیری می‌کنیم و جوامع دیگر را نیز مورد تمسخر قرار می‌دهیم.»


وی افزود: «در کشور ما مکانی برای تفریح و لذت دسته‌جمعی و شادی وجود ندارد. به عنوان مثال حضور بانوان در جاهای مختلف از جمله ورزشگاه‌ها می‌تواند سبب شود که افراد بی ادب تا حدودی جلوی هتاکی خود را بگیرند و مراعات دیگر افراد را نیز بکنند اما متاسفانه کسی به این مساله توجه نمی‌کند.»


گفت‌وگو از احمدرضا معراجی


انتهای پیام/

ارسال نظر