برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان شهریور/ صلح وسلام شعار فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سید طه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه بررسی جشنواره ملی نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، ضمن قدردانی از حضور نماینده وزارت ارشاد و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «فعالیت همکاران دانشگاه آزاد اسلامی در استان آذربایجان شرقی که مجری جشنواره ملی نشریات دانشجویی هستند، قابل تقدیر است.»
او به شعار فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «سال گذشته "صلح وسلام" به عنوان شعار فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برای جشنوارهها، همایشها و کارگاههای آموزشی انتخاب شد.»
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی درباره انتخاب این شعار گفت: «عنوان صلح برای اصلاح چهره منفی است که از اسلام توسط گروههای مانند داعش ساخته شده است. غرب از دو موضع به اسلام نگاه میکند، اول اینکه فکر میکند اسلام دینی خشونتطلب است و از طرفی میخواهد، بداند اسلام چگونه دینی است؟ آیا آنچه که میبینید با واقعیت این دین مطابقت دارد یا خیر.»
هاشمی گفت: «این فرصت مناسبی برای جمهوری اسلامی است تا چهره حقیقی اسلام را نشان دهد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور امن اسلامی امروز فرصت دارد به شناخت و معرفی چهره حقیقی اسلام در جهان کمک کند و اسلام واقعی را نشان دهد.»
او تاکید کرد مردم کشور ما نباید به خاطر دیدگاههای سیاسی با هم نزاع کنند. هاشمی افزود: «عنوان صلح با توجه به این مسائل انتخاب شده است، ابتدا این شعار برای یک سال در نظر گرفته شده بود، اما بعد از بررسی و مناسب بودن این شعار؛ صلح و سلام به عنوان شعار فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.»
برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی در واحد تبریز
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «اولین جشنوار تئاتر دانشجویی در مشهد، اولین جشنواره اقوام و میراث معنوی در کرمان و اولین جشنواره فیلمهای کوتاه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی تحت عنوان سنگر در فیروزکوه، استان تهران برگزار شده است و جشنواره نشریات دانشجویی هم در پایان شهریور در تبریز به عنوان طرحهای ماندگار فرهنگی برگزار خواهد شد.»
هاشمی به فعالیتهای فرهنگی واحد تبریز اشاره کرد و گفت: «معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد این باور را در دانشجویان ایجاد کند که محیط دانشگاه، محیط متفاوتی است. دانشگاه تقدس دارد. این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد.»
او یادآوری کرد تقدس علم و دانش در دین اسلام نیز توصیه شده است. هاشمی گفت: «ما باید این باور را در دانشجویان ایجاد کنیم. دانشجویان، کارمندان و اعضای هیات علمی با هر عقیده، تفکر و جناح سیاسی باید معتقد باشند که محیط دانشگاه متفاوت و مقدس است و قوانین و مقرراتش باید بیش از هرجای دیگری رعایت شود.»
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: «درباره فعالیت نشریات دانشجویی نباید از دانشجو توقع کار حرفهای داشت، برگزاری این جشنواره هم برای این است که دانشجویان در دانشگاه تمرین کنند و یاد بگیرند.»
هاشمی گفت: «دانشجویان نباید فکر کنند استثنایی برای کسی و یا تفکری در دانشگاه وجود دارد. دانشجو فرزند ما محسوب میشود. همچنین این باور باید برای دانشجویان ایجاد شود که در چارچوب قوانین عمل کنند و یاد بگیرند درست انتقاد کنند. شرط این مسائل اعتمادسازی است.»
او درباره داوری جشنواره نشریات دانشجویی گفت: «اگر وزن کسانی که داوری میکنند، زیاد باشد اعتراضات کم میشود. همچنین ترکیب داوران باید به گونهای باشد که دانشجویان احساس نکنند داوری سیاسی و خطی بوده است.»
سیاست معاونت دانشجویی و فرهنگی گسترش نشریات و کانونهای دانشجویی است
هاشمی درباره سیاستهای معاونت دانشجویی و فرهنگی گفت: «سیاست ما گسترش نشریات و کانونهاست. جامعه جوان ما امروز درمعرض نابودی هویت فرهنگی، ملی و ارزشی است. بنابراین باید در مقابل این موضوع ایستاد و ارزشها را برای جوانان با فعالیتهای فرهنگی تبیین کرد.»
تلاش کنیم موسیقی بد گسترش پیدا نکند، نه اینکه جلوی موسیقی را بگیریم
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: «به طور مثال در رابطه با موسیقی باید تلاش کنیم موسیقی بد گسترش پیدا نکند، نه اینکه جلوی موسیقی را بگیریم. در دانشگاه کنسرت برگزار نمیشود و در همه جای دنیا هم همینطور است، اما نباید جلوی موسیقی را گرفت و باید طبق چارچوبها و قوانین و مقررات شورای اسلامی شدن دانشگاهها که زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است، در رابطه با این موضوع عمل کرد.»
او افزود: «ما باید در دانشگاه حساسیتهای ملی، خرده فرهنگها و ارزشها را در نظر بگیریم و در چارچوب قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی حرکت کنیم. اما نباید با محدود کردن و جلوگیری از فعالیتها و برنامه های قانونی مانع توسعه فرهنگی و اجتماعی شویم.»
هاشمی به فعالیت کانونها و تشکلهای دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «اهتمام دانشگاه آزاد اسلامی این است که دانشجویان سیاستورزی یاد بگیرند. فعالیت تشکلها به فعالیتهای فرهنگی و کانونها مربوط نیست و آنها کاملا مجزا عمل میکنند.»
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: «جشنواره نشریات دانشجویی به عنوان یک طرح ملی هر دوسال یک بار در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد و همه واحدها میتوانند در اجرای این طرح سهیم باشند. دبیرخانه این جشنواره هم دائمی خواهد بود.»
انتهای پیام/