صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۴ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۵

 ایران با کمبود منابع آب باکیفیت مواجه است

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: به شدت با کمبود منابع آب باکیفیت مواجه‌ایم و اجرای خطوط طولانی انتقال آب تاییدی بر این موضوع است.
کد خبر : 109216

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، حمیدرضا جانباز درباره احتمال بروز بحران آب در ایران افزود:عمده مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است و شرب فقط 6 درصد مصارف را تشکیل می‌دهد.
وی ادامه داد:امروز به ناچار مجبور به انتقال آب به بخش عمده‌ای از فلات مرکزی کشور هستیم که جمعیت زیادی در آن مناطق زندگی می‌کنند و بر این اساس کمبود منابع آب باکیفیت موضوعی جدی است.
جانباز خاطرنشان کرد:این موضوع نباید موجب نگرانی جامعه شود، زیرا فقط 6 درصد مصرف آب کشور در بخش شرب است،اما در هر حال باید آب مورد نیاز مردم را در حد کیفیت شرب تامین کرد.
وی همچنین آلوده‌شدن منابع آبی در برخی نقاط کشور را دیگر دلیل اجرای پروژه‌های انتقال آب عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت:امروز اجرای سیاست‌هایی همچون نمک‌زدایی و شیرین‌سازی آب شور،انتقال آب به فلات مرکزی و افزودن بیش از پیش به آب‌های مرزی، از سیاست‌های اصلی وزارت نیرو است.
پیشتر معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفته بود، منابع آب تجدیدشونده کشور از 130 میلیارد مترمکعب در سال‌های گذشته،امروز به کمتر از 104 میلیارد مترمکعب کاهش یافته و بارش‌های کشور در مقایسه با متوسط درازمدت، 20 درصد کمتر شده است.
به گفته «هدایت فهمی»،در سال‌های گذشته بین 120 تا 200 میلیارد مترمکعب اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی انجام شده و از حجم ثابت آبخوان‌های کشور کاسته شده است.
وی،این رخداد را هشداری جدی و مساله‌ای خطرناک دانست و گفت:نشست زمین فقط یک مورد از تبعات آن به شمار می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر