صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۸ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۵
معاون غذا و دارو ی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

داروهای وارداتی فاقد برچسب فارسی مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: قیمت داروها در سراسر کشور یکسان و توسط کمیسیون قیمت گذاری وزارت بهداشت تعیین می شود و محصولات وارداتی که فاقد برچسب فارسی باشند و یا برچسب اصالت نداشته باشند مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.
کد خبر : 108628

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر فیروز سرودی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ضروری خواندن حمایت از بیماران خاص برای تهیه اقلام دارویی، گفت: سهم بیمار یا مابه التفاوت داروهای بیماران خاص، توسط معاونت غذا و دارو تقبل می‌شود.


وی با اشاره به یکسانی قیمت داروها در سراسر کشور، یادآور شد: قیمت دارو در سراسر کشور توسط کمیسیون قیمت گذاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود، البته قیمت داروها ( داخلی – وارداتی) با توجه به کارخانه تولید کننده یا برند متفاوت بوده که این امر ممکن است سبب سردرگمی بیماران شود.


سرودی تاکید کرد: مصرف نا به‌جا و خودسرانه آنتی بیوتیک ممکن است عوارض ناخوشایندی در پی‌داشته باشد. مصرف آنتی بیوتیک نامناسب نه تنها عفونت را درمان نمی‌کند بلکه ممکن است سبب بروز عوارض جانبی بدتر شدن وضعیت بیمار، پیچیده‌تر و طولانی تر شدت بیماری و به دنبال آن نیاز به مراجعه و بستری شدن در بیمارستان و استفاده از داروهای گران‌تر شود.


وی در ادامه افزود: از سوی دیگر بیمارانی که بیش از حد نیاز و به طور خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف می کنند دچار نوعی مقاومت به آنتی بیوتیک های موجود شده و در کنار خود سایر افراد جامعه را نیز در معرض مقاومت میکروبی به آنتی بیوتیک ها قرار می‌دهند. تنها راه از بین بردن این چرخه معیوب این است که در گام اول تنها هنگامی آنتی بیوتیک تجویز و مصرف شود که مورد نیار است.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص گزارش عوارض دارو و یا اشتباه داروخانه‌ها، گفت: عموم مردم می‌توانند از طریق سامانه 1490 و در آینده نزدیک با داخلی 3 کد 190 به طرح شکایات و یا بیان عوارض دارویی بپردازند. این سامانه علاوه بر موارد ذکر شده پاسخگوی سوالات در خصوص نحوه صحیح مصرف داروها، تداخل دارویی و سازگاری داروهای تزریقی ، مصرف داروها در حاملگی و شیردهی، مسمومیت با داروها، سموم گیاهان، مارهای سمی و گزیدگی‌ها است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان باید در هنگام خرید محصولات داخلی به تاریخ تولید، تاریخ انقضا و پروانه ساخت درج شده روی بسته بندی توجه کنند. در مورد محصولات وارداتی، تمامی محصولات باید دارای برچسب اصالت مخدوش نشده باشند و حتما از طریق سامانه پیامکی درج شده بر روی چسب اصالت استعلام شوند. محصولات وارداتی که فاقد برچسب فارسی باشند و یا برچسب اصالت نداشته باشند مورد تایید سازمان نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر