آیین اختتامیه جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی برگزار شد
به گزارش گروه فرهنگی آنادر اختتامیه جشنواره شعر رضوی حجتالاسلام سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در آیین اختتامیه جشنواره شعر رضوی به زبان آذری اظهار کرد: شاعران آئینی باید از این هنر خود برای شکل گرفتن فضای معنوی در جامعه اسلامی استفاده لازم را به عمل آورند.
وی ضمن تقدیر از برگزارکنندههای این جشنواره به ایجاد احساس، حال و هوای معنوی به واسطه قرائت اشعار مختلف اشاره کرد و برای استمرار بخشیدن به این سری برنامهها و ارتقای کیفیت آنها ابراز امیدواری کرد.
این استاد دانشگاه و حوزههای علمیه با خطاب قرار دادن شعرا و ادیبان قرار گرفتن در این مسیر و شعرسرایی برای اولیای الهی و ائمه معصوم (ع) را یک افتخار بزرگ و ارزشمند برشمرد و بیان کرد: قدم برداشتن در این سمت و سو به معنای واقعی کلمه مایه مباهات است.
وی داشتن قدرت بیان، سخنوری و حرف زدن را یکی از الطاف خداوند و آیات الهی ذکر کرد و افزود: عنایت دیگر خداوند خلق انواع گویش در بین اقوام مختلف است.
قدرت شعر یکی از عوامل پیروزی رزمندگان در دفاع مقدس بود
در ادامه مراسم معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه شعر برای همه قابل فهم بوده و اقشار مختلف مردم معمولا عمق آن را درک میکنند، ادامه داد: به ویژه اینکه میزان اثرگذاری آن را در هشت سال دفاع مقدس به واسطه نوای حاج صادق آهنگران همه ما به وضوح دیدیم، به طوری که با همراهی شعرا و معلمانی خوشبیان و سخنور رزمندگان را تهییج کرده و شوق شتاب به جبهههای حق علیه باطل را در آنها ایجاد میکردند.
علیرضا رادفر با اظهار اینکه شاعر نمیتواند درد جامعه را نبیند بلکه باید مشکلات را دیده و آن را به تصویر بکشند، اضافه کرد: شاعر در یک بیت میتواند مفاهیم زیادی را به اقشار مختلف مردم، مخاطبان خاص و عام خود منتقل کند، به طوری که امروز میبینیم با شعر محبت خودشان، مسائل و دغدغههایشان را مطرح میکنند.
وی از برگزارکنندههای جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری دستگاههای اجرایی که در این زمینه قدم برمیدارند، قدردانی کرد و گفت: حرکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سایر نهادها و ارگانها برای تدارک چنین جشنوارهای به معنای واقعی کلمه ارزشمند بوده و نباید از تاثیرگذاری آن غفلت کنیم.
حضور شاعرانی از 5 کشور در بخش بین الملل جشنواره
همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در این مراسم گفت: 242 اثر از شعرای داخلی و خارجی به دبیرخانه یازدهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری ارسال شده است.
حجت الاسلام محمدباقر کریمی افزود: از این تعداد 222 اثر از شعرای داخلی و 20 اثر از شعرای خارجی به دبیرخانه رسید که مورد داوری قرار گرفت.
وی اظهار کرد: علاوه بر شعرایی از استان های مختلف کشور از جمله تهران، البرز، خراسان رضوی، فارس، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، شاعران ارزنده ای از کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق، آلمان و جمهوری نخجوان در این دوره از جشنواره نیز شرکت کرده اند.
در پایان این مراسم از برگزیدگان داخلی و خارجی جشنواره شعر رضوی به زبان آذری تجلیل شد.
انتهای پیام/