صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
واکنش نماینده پیشین تهران به مطلب منتشرشده در یالثارات

احمد توکلی:‌ بازیگران و همسرانشان بازنده‌اند ولی یالثاراتی‌ها بازنده‌ترند

احمد توکلی با انتشار یاداشتی به نوع حجاب بازیگران شرکت‌کننده در جشن حافظ و تیتر هفته‌نامه یالثارات در مورد این جشن واکنش نشان داد.
کد خبر : 105977

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در متن این یادداشت که با عنوان «بازنده و بازنده‌تر» در سایت «الف» منتشر شده، آمده است:


«۱- گاهی یک سخن ممکن است تمام زحمات آدم را بر باد دهد. نشریه «یالثارات» عکس‌هایی از هنرپیشگانی با همسرانشان که در جشنواره حافظ شرکت کرده بودند منتشر ساخت و نسبت «دیّو...» به آن بازیگران داد.


۲- پیامبر -صلی اللّه علیه و آله و سلّم- در وصیت به علی -علیه السلام- فرمود: مسلمان کسی است که مردم از آسیب دست و زبانش سالم بمانند. و باز فرمود: علی جان خداوند مخلوقی برتر از زبان نیافریده است که با زبان انسان وارد بهشت می‌شود و با همین زبان به جهنم درمی‌افتد. پس آن را محدود کن که اگر رهایش کنی سگ هاری خواهد بود.


۳- گناه همسران آن بازیگران این بود که حکم حجاب را رعایت نکرده بودند و تبرج و جلوه‌گری هم داشته‌اند. شک نیست که مسلمان باید حجاب را مراعات کند و در غیر این صورت گناه مرتکب شده است که اصلاح رفتار و توبه چاره‌ای برای بخشش خدای رحیم است. از نظر اجتماعی نیز حداکثر تعزیر دارد که تنبیهی کمتر از حد شرعی است.


۴- آقایان، بازیگران مخاطب آن نسبت زشت، نیز گناهشان بیشتر از همسرانشان نباشد کمتر نیست؛ زیرا علاوه بر رضایتی که علی‌القاعده داشته‌اند، چون قوام خانه با آن‌هاست مسئولیت‌شان بیشتر است.


۵- آثار منفی این تبرج و رضایت بدان، در رواج بی مبالاتی جنسی و تضعیف بنیان‌های خانواده بر کسی پوشیده نیست در حالی که قوام خانواده برای خود این آقایان و خانم‌ها نیز مهم است ولی غفلت دارند که یکی از عوامل مخرب برای کانون خانواده همین رفتار و رضایت به آن است.


۶- شکی هم نیست که اگر مسلمانی با این صحنه روبه‌رو شود، اگر شرایط اقتضاء کند با رعایت ضوابط نهی از منکر هم بر او واجب است. اما ...


۷- پس از وقوع، انتشار این عکس‌ها چه وجهی دارد؟ علی‌القاعده مجاز نیست. البته اگر کسی بخواهد به عنوان تقبیح این گونه اعمال به آن عکس‌ها استناد کند به شرط آن که بیننده یا بینندگان، صاحبان آن تصویر را نشناسند، مجاز است. ولی انتشار عکس مرد شناخته شده‌ای با همسرش که حجاب ندارد گناه است. گناه با گناه چاره نمی‌شود.


۸- گناه انتشار عکس‌ها به کنار، نسبتی که به مردان این زوج‌ها داده شد با دو معصیت بزرگ همراه است که برای یکی حد شرعی و برای دیگری مجازات کمتر، یعنی تعزیر جاری می‌شود. وقتی به مردی بگوییم «دیّو...» در آن واحد به دو نفر دو نسبت می‌دهیم: نسبت زنا به زن عفیف (معنای خاص آن در نظر است؛ بی حجاب بی عفت نیست) و نسبت «...کشی» به شوهر که مخاطب آن فحش بوده است.


۹- مجازات گناه اول حد شرعی است که در آیه ۴ سوره نور آمده است: «وَالَّذِینَ یَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ یَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِینَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا ۚ وَأُولَئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ به کسانی که بدون داشتن چهار شاهد، زنان عفیف را به زنا متهم می‌کنند، ۸۰ ضربه تازیانه بزنید و تا پایان حیات‌شان هرگز گواهی‌شان را نپذیرید. و آنان فاسق و گنهکاراند»، تنبیه سخت بدنی و محرومیت از یک حق اجتماعی مهم. نسبتی که به مرد مخاطب داده شد، گرچه مجازاتش حد نیست ولی کم نیست. افتراء انتساب کاری به فردی است که آن کار از نظر قانون جرم باشد. چون «...کشی» قانونا جرم است پس نسبت دادنش به دیگری افتراء است (با شرایطی). مجازات مفتری یک ماه تا یک سال حبس و تا هفتادوچهار ضربه شلاق تعیین شده است.


۱۰- چون خداوند را حکیم و عادل می‌دانیم، وقتی گناهی برایش مجازات حد وضع شده باشد و گناه دیگری تعزیر، تکلیف مرتکبان آشکار است.


۱۱- زنان بدحجاب یا بی‌حجاب حق‌الله را ضایع کرده‌اند که گناهشان البته آثار منفی اجتماعی نیز دارد. چون این قشر در فرهنگ‌سازی نقش دارند، باید بیشتر در رفتار خویش بیندیشند و چنان رفتار نکنند که در موضع تهمت قرار گیرند. چنان که علی علیه‌السلام فرمود: «کسی که خود را در موضع تهمت قرار می‌دهد نباید جز خویشتن را ملامت نماید.» ولی «یالثارات» حق افراد خاص را تباه کرده و حق‌الناس بر عهده دارد. حق‌الناس گناهی است که خداوند از آن نمی‌گذرد مگر صاحب حق بگذرد. علاوه بر این، با توجه به این که نسبت‌دهندگان، خود را حزب‌الله می‌نامند (و انصافا افراد فداکار در دفاع از جان و مال و ناموس همین مردم در میانشان کم نیست)، گناهشان به آبروی دین و متدینان آسیب‌زده است، پس حق‌الله را نیز ضایع کرده‌اند. همچنین چون از موضع انقلاب مرتکب این خطای بزرگ شده‌اند،حق انقلاب هم ضایع شده است. اینان نخست باید به فکر نجات خود از آتش جهنم باشند، بعد به اصلاح دیگران بیندیشند که امام علی علیه‌السلام فرمود: «من اصلاح شما را به هزینه فاسد کردن خودم جستجو نمی‌کنم.»


۱۲- قانون نیز مرتکب بی حجابی را به ده روز تا دو ماه یا پنج هزار تا پنجاه هزار تومان جریمه نقدی محکوم می‌کند. در عین حال بی‌مسئولیتی مرد را نسبت به حجاب همسرش جرم‌انگاری نکرده است. این سهم بازیگران و همسرانشان. اما از آن طرف نسبت‌دهنده آن فحش زشت، چنان که ملاحظه شد، به دو دسته مجازات سنگین محکوم می‌گردد.


۱۳- در این میان آن بازیگران و همسرانشان بازنده‌اند ولی یالثاراتی‌ها بازنده‌ترند. برادرانه هر دو دسته را به توبه دعوت می‌کنم که «خداوند توبه کنندگان را دوست دارد.» ولی قبول توبه یالثاراتی‌ها منوط به گذشت بازیگران و همسرانشان است. متواضعانه از یالثاراتی‌ها می‌خواهم: برای اصلاح دنیا و آخرت خود از نسبت‌های ناروا پوزش بطلبید و این گذشت را درخواست کنید، حتی اگر کوچک شوید. کوچکی دنیا جبران‌پذیر است، خواری آخرت جبران ندارد. هنرمندان عواطف رقیق دارند و درمی‌گذرند. چرا که آنان هم به گذشت و بخشش خداوند نیازمندند، که قرآن در همان سوره نور، آیه ۲۲ می‌فرماید: «وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ پس باید ببخشند و از مجازات درگذرند. آیا دوست نمی‌دارید که خدا از گناهان شما چشم بپوشد؟ و پروردگار بسیار آمرزنده و مهربان است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر