صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۹ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۵

هر ایرانی روزانه چند گرم نمک مصرف می‌کند؟

فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد بر لزوم مصرف مناسب نمک تاکید کرد و گفت: ایرانی ها روزانه بیش از 20 گرم نمک مصرف می کنند که عوارض و بیماری‌های زیادی را ناشی می شود.
کد خبر : 105821

به گزارش گروه اجتماعی آنا از ایرنا، دکتر محمد روشنی در چهلمین همایش سلامت و زندگی با موضوع هپاتیت و کبد چرب در سالن همایش ایوان شمس افزود: نمک در رژیم غذایی ایرانی‌ها به میزان زیادی مصرف می‌شود از این رو ایران جزو کشورهایی است که بیشترین میزان مصرف نمک را دارد.


وی بر لزوم مصرف کمتر نمک برای پیشگیری از ابتلا به برخی بیمار‌ها تاکید و توصیه کرد که مردم میزان مصرف نمک در رژیم غذایی خود را کاهش دهند.


فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد با اشاره به شیوع چاقی در کشور بیان کرد: سن چاقی در حال کاهش است و نوجوانان در معرض این خطر هستند.


روشنی فاصله گرفتن کودکان از فعالیت‌های متعارف و مناسب آنان را یکی از عوامل شیوع این عارضه اعلام کرد و گفت: کودکان باید بر اساس مقتضیات سن خود فعالیت بدنی داشته باشند.


وی افزود: مصرف برخی غذاها مانند سوسیس، کالباس، چیپس و پفک با رژیم صحیح غذایی همخوان نیست و والدین باید رژیم غذایی سالم را در اختیار کودکان قرار دهند.


روشنی با اشاره به اینکه ابتلا به کبد چرب علامت خاصی ندارد، گفت: در آزمایشات دورهای که افراد انجام می‌دهند، مشخص می‌شود که فرد مبتلا به این عارضه شده است.


وی افزود: کبد چرب تدریجا پیشرفت می‌کند و در نهایت به نارسایی کبد تبدیل می‌شود و مشکلات فراوانی را برای فرد مبتلا به وجود می‌آورد.


روشنی تغذیه سالم و فعالیت بدنی را دو رکن اساسی پیشگیری از ابتلا به کبد چرب و همچنین درمان این بیماری اعلام کرد و گفت: ایرانی‌ها تحرک بدنی کمی دارند که با توجه به نقش اساسی ورزش در پیشگیری از این بیماری، باید به آن توجه جدی داشته باشند.


وی در مورد آسیب‌های بدن ناشی از مصرف نوشابه‌ها و غذاهای آماده (فست فودها) اظهار کرد: مصرف اینگونه مواد غذای سرعت ایجاد کبد چرب و عوارض ناشی از آن را افزایش می‌دهد.


فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد، به استفاده از رژیم غذایی پرکالری و کم تحرکی در بیشتر جوامع از جمله ایران اشاره کرد و گفت: استفاده از نوشابه‌های دارای مواد قندی و غذاها و روغن‌های پرکالری می‌تواند شیوع کبد چرب را افزایش دهد.


روشنی با اشاره به اینکه مصرف میوه و سبزی در ایران کمتر از میانگین جهانی است، اظهار کرد: تقریبا 2 برابر مقدار فعلی باید سبزی مصرف کنیم که بهتر است تازه یا بخارپز باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر