زرهانی: باید از پیشگاه قرآن عذرخواهی کنیم/ گام بلند در راهاندازی مدارس سما قم
به گزارش خبرنگار آنا، معاون دانشگاه و رئیس سازمان سما در این مراسم با ابراز خرسندی از حضور در یک محفل قرآنی دانشگاهی در شهر دارالمومنین و شکرگزاری از فرصت پیشآمده گفت: «قرآن کتاب هدایت است و همه بشریت تا پایان تاریخ حق بهرهبرداری از این منبع الهی را دارند. زندگی تمامی انسانها تلفیقی از نور و ظلمت است که با کمک قرآن به سمت نور حرکت میکند و خوش به سعادت افرادی که با تفکر و تدبر در آیات الهی، حیات طیبه مییابند.»
دکتر احمد زرهانی پریشانیهای موجود در جامعه را حاصل دوری از قرآن دانست و اظهار کرد: «موفقیتهای افراد در زندگی فردی و اجتماعی ماحصل نزدیکی و عمل به قرآن است و نابسامانیها نیز برآمده از دوری از این کتاب آسمانی است.»
معاون دانشگاه و رئیس سازمان سما انس با قرآن را دری به سمت رستگاری دانست و با اشاره به دوره طولانی استعمار و فاصله گرفتن از قرآن و مفاهیم و دانش قرآنی، بازگشت مجدد مصلحان جامعه برای غلبه بر استبداد و احیای تفکر دینی را یادآور شد و تصریح کرد: «راه نجات فرد، جامعه و کشور بازگشت به قرآن است.»
زرهانی با بیان حق داشتن قرآن بر گردن همه مسلمانان عنوان کرد: «ما باید از پیشگاه قرآن نیز عذرخواهی کنیم چراکه به اندازه کافی در جامعه به آن نپرداختهایم.»
وی ادامه داد: «در نظام تعلیم و تربیت و به ویژه سازمان سما باید خشت اول آموزش و پرورش خود را بر پایه قرآن بگذاریم؛ از همین رو ما در دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان سما یکی از زمینههای ارتقای برند سما را پرداختن به قرآن به صورت آموزش قرائت، فهم آیات و عملیاتی کردن آن در زندگی اجتماعی قرار دادهایم.»
معاون دانشگاه و رئیس سازمان سما مسابقات قرآن را دری برای ورود به فهم قرآن دانست و وجود این همه قاری و حافظ قرآن را از مواهب انقلاب اسلامی دانست.
وی خطاب به حضار گفت: «وقتی شما حافظ و قاری قرآن باشید، قرآن نیز در اثنای مختلف زندگی و نشان دادن راه از بیراه حافظ و نگهبان شما خواهد بود. قاری قرآن بودن منافاتی با انجام سایر فعالیتهای علمی، اجتماعی و فرهنگی ندارد. در تفکر اسلامی مذهبی شدن مساوی با انزوا نیست.»
شریفی معاون دانشگاه و رئیس مرکز آموزشی و فرهنگی سما دیگر سخنران این مراسم گفت: «مفتخریم که سما واحد قم میزبانی این دوره از جشنواره کشوری قرآن در سما را بر عهده دارد و میزبان چهرههای منور قرآنی، اساتید برجسته، داوران معزز، دانشجویان و دانش آموزان منتخب و کارکنان ارجمند سازمان سما است و امید داریم بتوانیم در زمینه احیای قرآن؛ این کتاب آسمانی گامهای مفید و موثری برداریم.»
وی با اشاره به فعالیتهای قرآنی در سما قم، به تشریح فعالیتهای کلاسهای نور که با دارابودن تمامی امکانات و تجهیزات به تدریس درس قرآن میپردازند، پرداخت.
معاون دانشگاه و رئیس مرکز آموزشی و فرهنگی سما قم پیشنهاد راهاندازی و تاسیس دبیرخانه دائمی جشنواره قرآنی سما را در شهر مقدس قم برای وسعت دادن به فعالیتهای قرآنی و برنامهریزیهای سالیانه مطرح کرد. لازم به ذکر است پیشنهاد او از سوی دکتر زرهانی نیز مورد استقبال قرار گرفت.
اجرای زیبا و دلنشین همخوانی توسط گروه بینالمللی همخوانی و مدیحهسرایی از دیگر بخشها این مراسم بود که با استقبال حاضران روبهرو شد.
در خاتمه توضیحاتی درخصوص روال اجرایی مسابقات، انتخاب داوران و شرایط انتخاب برگزیدگان توسط رئیس هیات داوران به منظور ایجاد نشاط، آرامش و برگزاری شایسته مسابقات ارائه شد.
سپس مسابقات در دو بخش خواهران و برادران در چهار رشته قرائت به روش ترتیل، قرائت به روش تحقیق، حفظ و ترجمه و تفسیر آغاز به کار کرد.
زرهانی: در راه تاسیس مدارس سما قم، منتظر گام بلندی هستیم
چهارمین جلسه نظارت و هماهنگی سما استان قم هم پس از افتتاحیه جشنواره قرآنی طرح قدس با حضور دکتر زرهانی معاون دانشگاه و رئیس سازمان سما و اعضای جلسه برگزار شد.
در شروع برنامه محمد حسین شریفی، دبیر شورای نظارت و هماهنگی سما گزارشی از فعالیتهای معاونت سما قم ارائه داد.
زرهانی با قدردانی از برنامههای اتجامشده در معاونت سما واحد گفت: «ما منتظر برداشتن گامهای بزرگ برای مدرسهسازی در قم هستیم زیرا با توجه به پتانسیل معنوی و انسانی که در این شهر جاری است امکانات و فضای آموزشی سما بسیار کم است و در این راستا ما نیازمند اهتمام و تلاش بسیار زیادی هستیم.»
وی تاسیس انستیتوهای زبان را به عنوان یکی از راههای کسب درآمدهای غیرشهریه برای واحدهای سما اعلام کرد و گفت: «هر تحولی در آموزش و پرورش از مدرسه آغاز شده است، اعضای هیات علمی با کار در کنار دانش آموزان و محیطهای آموزشی مدرسه میتوانند طرحهای بنیادی برای ارتقای سطح علمی مدارس فراهم آورند.»
رئیس سازمان سما شورای نظارت و هماهنگی سما استان را قوه مقننه سما نامید که میتواند طرحهایی را با توجه به مصوبات شورای سازمان در اولویتهای کار خود قرار دهد و استفاده کند.»
در ادامه دکتر محمد کسرایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با تشکر از دکتر زرهانی گفت: «ایشان اولین مسئول سمایی موافق با گسترش سما در شهر قم و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی این شهر هستند.»
خرید ساختمان دانشگاه آزاد اسلامی واقع در میدان پلیس شهر قم به عنوان آموزشکده سما و تامین مالی آن از طریق مشارکت بین واحد دانشگاهی و سما، تاسیس مدارس سما در استان قم، معرفی اعضای گروه ارزیابی و نظارت بر آموزشکده فنی و حرفهای سما استان قم از جمله مصوبات این جلسه شورای نظارت و هماهنگی استان قم بود که با نظر مساعد دکتر زرهانی و اعضای حاضر همراه بود.
ادای احترام دکتر زرهانی به قاریان عشق
زرهانی در حاشیه نهمین جشنواره قرآنی سما (طرح قدس) از مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم که محل برگزاری مسابقات تفسیر قرآن بود، بازدید کرد.
وی با همراهی دکتر کسرایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، شریفی معاون دانشگاه و رئیس مرکز آموزشی و فرهنگی سما قم، دکتر نیازی معاون دانشحویی و فرهنگی بر سر مزار شهدای گمنام؛ قاریان عشق حضور یافت و به مقام شامخ این عزیزان ادای احترام کرد.
انتهای پیام/