صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۸ - ۱۸ تير ۱۳۹۵

انجام تحقیقات در کشور برای پیوند زبان/عضله‌ بازو، ساق پا و شکم جایگزین زبان در بیماران مبتلا به سرطان

رئیس انجمن جراحان گوش،‌ گلو، بینی و سر و گردن با اشاره به انجام تحقیقات برای پیوند زبان، گفت:اکنون از عضله‌ بازو، ساق پا و شکم به عنوان جایگزین زبان در برخی بیماران مبتلا به سرطان زبان استفاده می‌شود.
کد خبر : 99833

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خبرگزاری فارس، مهدی خواجوی در ارتباط با عمل پیوند زبان، اظهار داشت:‌ بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان حلق و زبان به دلیل مشکلات ایجاد شده ناشی از این بیماری بخشی از زبان یا در مواردی به طور کامل زبان خود را از دست می‌دهند که به دلیل ضرورت وجود زبان در عمل بلع لازم است عضله‌ای جایگزین زبان شود.


وی افزود: امروزه از بدن خود بیمار عضله و پوست از قسمت‌های مختلف بدن همچون بازو، ساق پا و یا شکم برداشته و پس از اتصال عصب به آن در محل دهان به جای زبان جایگزین می‌شود، البته این مساله کارایی زبان را نداشته چرا که زبان عضلات متنوعی دارد.


جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه پیوند زبان هنوز در جهان انجام نشده است، گفت:‌ البته این مساله دست یافتنی بوده و روز به روز اعمال پیوند در حال توسعه است.پیش از این پیوند قلب، کلیه و کبد امری ناممکن بود ولی در حال حاضر این مساله به راحتی در کشورهای مختلف جهان انجام می‌گیرد.


خواجوی تصریح کرد: هنوز پیوند زبان به دلیل اینکه عضلات حساسی دارد و این عضو از بدن عملکرد خاصی انجام می‌دهد، موفق نبوده و برنامه‌هایی که در این زمینه انجام شده تحقیقاتی بوده و هنوز درمانی نیست البته در ایران نیز پا به پای دنیا این تحقیقات در حال انجام است.


وی خاطر نشان کرد: جایگزینی قسمتی از عضله‌ بازو، ساق پا یا شکم به جای زبان در بیماران مبتلا به سرطان مرتبط بیشتر به منظور انجام عمل بلع در آنها بوده و تکلم نیز تا حدودی انجام می‌شود، ولی دارا بودن حس چشایی و ... برای این بیماران هنوز ممکن نشده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: پوست پیوند
ارسال نظر