صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۹ - ۱۴ تير ۱۳۹۵
عضو کمیسیون عمران مجلس:

توانمند شدن ساکنان بافت‌های تاریخی، سایه تهدید را از سر این بافت ها کنار می‌زند

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: عمده ساکنان بافت های تاریخی و قدیمی شهرها از یک سو توان تامین هزینه های مرمت و احیای بناهای خود را ندارند و از سوی دیگر و مهمتر از آن نسبت به ظرفیت های اقتصادی که چنین کاری ایجاد می کند، نا آگاه هستند.
کد خبر : 99206

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی حمید بنایی گفت: در لزوم واگذاری عملیات مرمت و احیای بناهای تاریخی به بخش‌های غیر دولتی نمی توان هیچ تردیدی داشت. خصوصا اینکه دولت به لحاظ توان مالی و همین طور نیروی انسانی، به هیچ عنوان موقعیت مناسبی برای پشتیبانی از این مجموعه عملیات ها ندارد.


نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی افزود: اما برای فعال کردن بخش خصوصی در این حوزه هم مشکلاتی وجود دارد که یکی از عمده ترین آنها نا توان بودن ساکنان بافت های تاریخی شهرها است. این ناتوانی هم در ابعاد مالی وجود دارد و هم در ابعاد اطلاعاتی و آگاهی اجتماعی در این اقشار.


وی ادامه داد: عمده ساکنان بافت های تاریخی و قدیمی شهرها از یک سو توان تامین هزینه های مرمت و احیای بناهای خود را ندارند و از سوی دیگر و مهم‌تر از آن نسبت به ظرفیت های اقتصادی که چنین کاری ایجاد می کند، نا آگاه هستند.


این عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: همین عدم توجه به نیازهای مالی و اطلاعاتی ساکنان بافت های تاریخی که یک بحث فرهنگی مهم است، باعث شده تا عموم مالکان و خرده مالکان این بافت ها در شهرهای کشور بیشتر راغب باشند تا با تخریب بنای تحت تملک خود و با دریافت تسهیلات نوسازی، از ارزش زمین این بناها برای ساخت و سازهای جدید استفاده کنند و همین هم باعث از بین رفتن بافت های تاریخی و هویت شهرهای کشورمان شده که در موازات آن یک ظرفیت بزرگ اقتصادی و فرهنگی در بخش گردشگری را هم از دست داده ایم.


بنایی با اشاره به آمارها در این زمینه توضیح داد: طبق بعضی از برآوردها به طور متوسط ما در شهرهای ایران شاهد از بین رفتن حدود 70 درصد بافت های تاریخی به دلیل همین مساله نا توانی ساکنان این بافت ها در نگهداری بناها و نا آگاهی نسبت به زمینه های اقتصادی و فرهنگی احیای آنها بوده ایم.


نماینده مردم گناباد هشدار داد: در صورتی که نتوانیم در مسیر توانمندسازی ساکنان ساکنان بناهای تاریخی حرکت قابل توجهی داشته باشیم، باید شاهد از بین رفتن باقی مانده بافت های تاریخی شهرهای کشور هم باشیم. به عبارتی تا ساکنان بافت های تاریخی توانمند نشوند، سایه تهدید بر سر این بافت ها وجود خواهد داشت.


وی اشاره کرد: همین الان در شرایطی که رسانه ها به شدت پیگیر موضوع حفظ آثار فرهنگی و بناهای تاریخی هستند، باز هم شاهد هستیم که مالکان بناهیا تاریخی مهمی در گوشه و کنار کشور تمام تلاش خود را برای تخریب بناها و استفاده از ظرفیت اقتصادی زمین آنها انجام می دهند و این نشان می دهد که برای نجات این بخش نیاز به تلاشی بزرگ داریم.


انتهای پیام/

برچسب ها: میراث فرهنگی
ارسال نظر