اتمام تجمیع ساختمانهای سازمان مرکزی دانشگاه آزاد تا مهر/ راهاندازی تلهکابین واحد علوم تحقیقات در زمستان امسال
مهرنوش زارعی هنزکی_گروه دانشگاه: یکی از نیازهای اساسی دانشگاهها، ساختمانهای آموزشی و پژوهشی مناسب است. دانشگاه استاندارد، نیازمند رعایت شاخصهایی در زمینه فضای آموزشی است. از طرفی دانشگاهی که میخواهد مراکز رشد و پارکهای فناوری پویا داشته باشد که در زمین اقتصاد دانشبنیان قدم بردارند پیش از هر چیز نیازمند ساختمانهای مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است. مسئولیت دشوار معاونت عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی بر عهده محسن هاشمی است. نامی که با پروژههای عمرانی گره خورده است. گفتوگوی آنا با معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی درباره عملکرد سه ساله معاونت عمرانی را میخوانید:
دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر چهقدر پروژه عمرانی در حال ساخت دارد؟
در نیمه سال 1392 که تغیر مدیریتی در دانشگاه ایجاد شد بیش از دو ونیممیلیون مترمربع پروژه نیمهتمام وجود داشت که با تلاش گسترده مدیران و همکاران بخش عمرانی در واحدهای دانشگاه بیش از یکمیلیون وهشتصدهزار مترمربع از پروژههای نیمهتمام اعم از مسقف، محوطه وحصار به بهرهبرداری رسید. پروژههای بهرهبرداری شده در کمتر از سه سال به اتمام رسیده است. طبق برنامه تا پایان سال جاری نیز حدود 400هزار مترمربع دیگر از پروژهها تکمیل و در سال آینده نیز به همین میزان از پروژههای عمرانی تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.
پیش از سال 92 بسیاری از پروژههای عمرانی متوقف شده بودند و بعد از آن به یک باره پروژهها راهاندازی شدند. این اتفاق در شرایطی افتاد که به دلیل توقف مشکلاتی مثل بالا رفتن هزینهها یا مشکلاتی با پیمانکاران وجود داشت. چطور پروژهها راهاندازی شدند؟
در سالهای 1389 و 1390 دو شوک به اقتصاد کشور وارد شد، شوک اول مربوط به هدفمندی یارانهها و افزایش قابل توجه حاملهای انرژی و شوک دوم مربوط به کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت ارز بود. طبیعی بود که بر اثر این دو شوک هزینه اجرای پروژههای عمرانی نیز افزایش یابد و پیشرفت قراردادهای عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی که عموما با قیمتهای ثابت بسته شده بود توسط پیمانکاران متوقف شود.
از آغاز دوره جدید فعالیت معاونت عمرانی در مهر 1392، این پیشنهاد مطرح شد که با توجه به پیشبینی جبران افزایش هزینههای عمرانی از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی برای پروژههای دولتی، از همان مقررات دولتی، برای پروژههای عمرانی دانشگاه استفاده شود و با پرداخت تعدیل بر اساس بخشنامه به پیمانکاران برای تکمیل پروژه، امکان فعالیت مجدد در پروژههای متوقف فراهم شود. مرداد 1393 و با موافقت رئیس دانشگاه این بخشنامه اجرایی شد، مضاف برآنکه از درگیریهای حقوقی پیمانکاران با دانشگاه نیز جلوگیری به عمل آمد.
یکی از برنامههای معاونت عمرانی راهاندازی شهرکهای شفا است. این شهرکها در چه استانهایی به مرحله ساخت رسیده و در چه استانهایی آغاز شدهاند؟
همه استانهای کشور باید حداقل یک شهرک شفا، ترجیحا در مرکز استان داشته باشند، هم اکنون در 15 استان کشور پروژه شفا کلنگ خورده و در بعضی از مراکز از جمله سه استان تهران در پردیس ، گلستان در گرگان و خراسان شمالی وارد مرحله اجرایی شده است.
اولین شهرک شفا چه زمانی آماده میشود؟
براساس برنامه زمانبندی، تا پایان سال آینده زیرساختهای شهرکهایی که وارد مرحله اجرایی شدهاند تکمیل میشود و آماده بهرهبرداری خواهند بود.
یکی دیگر از پروژههای مهم دانشگاه آزاد اسلامی، بیمارستان فرهیختگان است. این بیمارستان در چه وضعیتی قرار دارد؟
بیمارستان فرهیختگان سال گذشته از نظر عمرانی تکمیل و بخشی از آن در حال بهرهبرداری و بخشی در حال تجهیز است.
پروژه حمل ونقل کابلی واحد علوم وتحقیقات در چه مرحلهای است؟
امروز در کشورهای توسعه یافته، حمل ونقل کابلی به عنوان یکی از سیستمهای سبز و سازگار با محیط زیست مطرح است و مورد توجه مدیریت شهری نیز قرار دارد.
در ایران تا کنون تلهکابین به عنوان یک وسیله تفریحی شناخته شده بود و برای نخستین بار با توجه به شرایط ارتفاعی و موقعیت واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی که با حدود 40هزار دانشجو و پرسنل از ناوگان اتوبوس برای حمل ونقل خود در بیش از هفت کیلومتر مسیر کوهستانی استفاده میکرد، تصمیم گرفته شد که سامانه حمل ونقل کابلی بهعنوان یک سیستم حمل ونقل عمومی و نه صرفا یک وسیله تفریحی استفاده شود و فاصلهای طولانی با چهار ایستگاه به هزار و هشتصد متر مسیر تقلیل و سرعت متوسط به 18 کیلومتر برساعت افزایش یافت و از حوادث احتمالی بدلیل شیب مسیر، بارندگی یا رانش و آلودگی محیطزیست نیز جلوگیری بهعمل آید.
با برگزاری مناقصهای بینالمللی و حضور شرکتهای معتبر جهانی، بزرگترین سازنده سیستم حمل ونقل کابلی در جهان با مشارکت شرکت تام ایران خودرو بهعنوان برنده مناقصه مشخص شدند. این پروژه از اوایل سال گذشته آغاز شده و اکنون با توجه به ساخت تجهیزات، در مراحل نهایی خود قرار دارد. به امید خدا دانشجویان، استادان و کارمندان در زمستان امسال با سامانه حمل ونقل کابلی تردد خواهند کرد.
بعد از اجرای طرحهای تجمیع 1 و 2 در دانشگاه آزاد اسلامی، موضوع تجمیع ساختمانهای واحدهای تهران مطرح شد، وضعیت این پروژه در چه شرایطی قرار دارد؟
دانشگاه آزاد اسلامی، در شهر با حدود 230 ساختمان و سایت پراکنده فعالیت میکند. این پراکندگی موجب مشکلاتی برای دانشگاه و بروز ناسازگاری و مشکلاتی در بافت شهری و ساکنین مناطق مجاور ساختمانهای دانشگاه شده است.
براساس تصمیم مدیریت دانشگاه و تفاهمنامه منعقد شده با شهرداری تهران، مقرر شد ساختمانهای پراکنده دانشگاه از 230 نقطه در شش نقطه متمرکز شوند و کمپسهای استاندارد وطرحهای ماندگاری برای تجمیع واحدهای تهران که حدود 200هزار دانشجو را در خورد جا داده است تهیه شود.
در این میان تجمیع سازمان مرکزی از سال گذشته آغاز شد و تا مهر آینده و با بهرهبردای ساختمان اداری به اتمام خواهد رسید.
براین اساس طرحهای تجمیع واحد تهران شمال در حال اجرا است. در واحد تهران جنوب، زمین انتخاب شده و در مرحله طراحی است و بهزودی کلنگزنی میشود اما هنوز در رابطه با واحد تهران مرکز تصمیم قطعی در مورد محل سایت اصلی این واحد از میان چند گزینه موجود انتخاب نشده است.
در مورد تجمیع واحد پزشکی نیز پروژه در مرحله انتخاب طراحی قرار دارد و بهزودی کلنگزنی خواهد شد.
بحث تبدیل به احسن کردن املاک مازاد دانشگاه هم مطرح بوده. پروژهای از این دست حالا در دانشگاه وجود دارد؟
براساس طرح تجمیع، املاک و ساختمانهای دانشگاه که بر اثر طرح تجمیع بلااستفاده و مازاد محسوب میشوند باید تبدیل به احسن شوند تا هزینه اجرای پروژه تجمیع و توسعه دانشگاه تامین شود، بنابراین سازمان مرکزی و واحدها با املاک مازاد مواجه میشوند. وظیفه تبدیل به احسن املاک مازاد سازمان مرکزی، به معاونت عمرانی و وظیفه تبدیل به احسن املاک مازاد واحدها به شرکت هلدینگ دانشگاه(شتاپ) واگذار شده است.
بهطور کلی برای تبدیل به احسن املاک، ابتدا بررسی انجام میشود که کدام یک از املاک برای تخریب ونوسازی مناسب هستند و کدام یک دارای ساختمان قابل استفاده و برای فروش مناسب هستند.
املاکی که قرار است تخریب و نوسازی شوند از طریق فراخوان سرمایهگذاری برای آنها سرمایهگذار جذب شده و املاکی که باید بهفروش برسند از طریق آگهی مطبوعاتی فراخوان برای خریدار آنها اعلام میشود.
در مجموعه املاک سازمان مرکزی، هشت ملک برای تخریب و نوسازی مناسب تشخیص داده شدهاند که مراحل فراخوان و جذب سرمایهگذار آنها توسط معاونت عمرانی انجام شده و به مرحله اخذ جواز از شهرداری رسیدهاند.
در واحدهای شهرستانها نیز در رابطه با تبدیل به احسن املاک اقداماتی انجام شده است.
انتهای پیام/