صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۴ تير ۱۳۹۵

ساخت خاک هوشمند با کمک فناوری نانو

یک دانشجوی کانادایی در قالب برنامه آموزشی سه ماهه، موفق به تولید نوعی نانوذره جاذب شده است که در گلدان قرار می‌گیرد و می‌تواند آب و غذای مورد نیاز گیاه را به آرامی رها کند. دولت کانادا 60 هزار دلار حمایت مالی برای توسعه این محصول به این دانشجو اعطاء کرده است.
کد خبر : 99049

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، آب دادن به گل‌ها نیاز به برنامه و زمان‌بندی خاصی دارد که اگر رعایت نشود، ممکن است یا گیاه دچار کم آبی شود یا از آبیاری زیاد دچار مشکل شود.


محصول جدیدی در دانشگاه واترلو ساخته شده است که می‌تواند به این موضوع کمک کند. محققان این پروژه با استفاده از فناوری‌ نانو محصولی ساختند که قادر است آب را ذخیره کند و گیاه را در مدت زمانی که آب به گلدان نرسد، سیراب کند.


سونیا واچ این محصول را که LeafGenius نام دارد، در مدت یک دوره سه ماهه کلاس فناوری‌ نانو ساخته است. زمانی که نام فناوری‌ نانو می‌آید مردم به جنبه‌های فناورانه و صنعتی آن می‌اندیشند، اما واچ ماده‌ای ساخته که زیست تخریب‌پذیر است و می‌تواند روی خاک قرار گیرد.


واچ می‌گوید: «زمانی که شما به گلدان آب می‌دهید، آب جذب این ماده و موجب تورم آن می‌شود. بعد به مرور این آب از داخل ماده رها و توسط گیاه استفاده می‌شود. زمانی که دوباره به گلدان آب دهید، این ماده آب مازاد را جذب می‌کند. بنابراین با استفاده از این فناوری نیاز نیست شما به‌طور دائم به گیاه آب دهید».


در LeafGeniun از نانوذرات استفاده شده‌است. این نانوذرات دارای حفره‌هایی هستند که می‌توانند علاوه بر آب، غذای گیاه را نیز با خود حمل کنند. می‌توان این نانوذرات را با کود و مواد غذایی پر کرد و بعد آن را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار داد. از آنجایی که رهاسازی آب و غذا از این ساختار به آرامی انجام می‌شود، اثربخشی آن نیز بیشتر است.


واچ این محصول را مورد استفاده قرار داد، با این که تجربه‌ای از باغبانی نداشت؛ نتیجه به دست آمده رضایت‌بخش بود. او می‌گوید: «بسیاری از مردم تجربه و مهارت باغبانی ندارند، من نیز ندارم. این محصول برای آنها بسیار مناسب است».


این فناوری به مردم کمک می‌کند تا گیاهان را در داخل یا خارج از منزل به خوبی نگهداری کنند.


انتهای پیام/

برچسب ها: نانو نانوذره
ارسال نظر