صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۰۳ - ۱۳ تير ۱۳۹۵

انگ بیماری جنسی و اخراج دختری از خوابگاه

سازمان نظام پزشکی در حال رسیدگی به پرونده پزشکی است که گفته می‌شود بیماری دختری دانشجو را اشتباه تشخیص داده و باعث شده مسئولان خوابگاه با اطلاع از مصرف داروی بیماری جنسی هرپس، شبانه او را اخراج و خوابگاه را ضدعفونی کنند.
کد خبر : 98932

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا،‌طبق آمار بین المللی سالانه هزاران نفر در جهان دچار عوارض یا مرگ و میر ناشی از قصور پزشکی می شوند اما در این بین ، گاهی هیچگونه عارضه جسمی به بیمار تحمیل نمی شود بلکه آسیب آن روحی و روانی و حتی اجتماعی است.


مادری به نام «ناصری» درباره دردسرهای ناشی از یک تشخیص اشتباه پزشکی گفت ماجرا از آنجا شروع شد که دخترش در خوابگاه دانشجویی به پزشک زنان مراجعه می کند و پزشک بدون انجام هرگونه آزمایشی، بیماری او را «هرپس» تشخیص می دهد. هرپس بیماری است که از طریق جنسی منتقل می شود و واکسن آن ۹۰۰ هزار تومان قیمت دارد.


فردای آن روز ، دوستان این دانشجوی دختر ، نسخه پزشکی او را به طور اتفاقی می بینند و به خاطر انگ بیماری و همچنین مسری بودن، قضیه را به مسئول خوابگاه اطلاع می دهند.


مسئول خوابگاه نیز با مطب پزشک تماس می گیرد و از بیماری دختر دانشجو می پرسد، جالب آنکه این در حالی که پزشک باید رازدار بیمار خود باشد اما بیماری هرپس دختر دانشجو را تائید می کند. مسئول خوابگاه نیز شبانه وسایل دختر دانشجو را بیرون ریخته و اتاق را ضدعفونی کرده و این دختر را اخراج می کند. دختر شب را در یک هتل به سر می برد تا مادرش از شهرستان برسد که این دانشجو با چشمانی گریان راهی شهر خود می شود.


چند روز بعد پس از مراجعه به پزشک دیگر و انجام آزمایش ها، مشخص می شود که دختر دانشجو اصلا به بیماری هرپس مبتلا نبوده و تشخیص اشتباه پزشک، این همه دردسر را به وجود آورده است.


اکنون پرونده این خطای پزشکی از سوی نظام پزشکی در حال پیگیری است و پزشک نیز در پی دلجویی از بیمار اما تبعات این خطای پزشکی تا مدت ها روح دختر دانشجو را آزار می دهد.


این دست از خطاهای پزشکی موجب از بین رفتن احساس اعتماد بیمار به سیستم پزشکی و همچنین بروز نگرانی های غیر ضروری برای بیمار و خانواده او می شود در حالیکه پزشک با تجویز یک آزمایش ساده می توانست از این همه دردسر و آسیب های روحی و روانی برای این دختر جوان جلوگیری کند.


البته نباید فراموش کرد که قصور پزشکی در همه کشورها اتفاق می افتد و آمار آن در ایران نیز به گفته برخی مسوولان، کمتر از آن است که بخواهد نگرانی ایجاد کند اما اینکه از بین پرونده های پزشکی بیشترین خطاهای پزشکی که به دادسراها ارجاع داده شده ، مربوط به متخصصان زنان است، نیاز به تحلیل و رسیدگی بیشتر دارد.



در همین حال، قائم مقام انتظامی سازمان نظام پزشکی ایران در این باره گفت: هر شکایت پزشکی که به سازمان نظام پزشکی ارسال شود، ثبت می شود و پس از آن در سه مرحله مورد بررسی قرار می گیرد.


محسن خلیلی با بیان اینکه ما اطلاعی از تک تک پرونده خطاهای پزشکی در واحدهای مربوطه خود نداریم، افزود: در صورتی که این‌گونه خطاهای پزشکی به این سازمان گزارش داده شود، به طور یقین مانند همه خطاهای پزشکی، رسیدگی خواهد شد.


وی با بیان اینکه این فرد هم می تواند برای رسیدگی بیشتر موضوع خطایش به این سازمان مراجعه کند، ادامه داد: البته موضوعی که در مورد این خانم مطرح شده در حد یک ادعا از سوی مادر این خانم است و ما باید بررسی کنیم که خطا از سوی پزشک به چه شیوه ای بوده است و اگر پزشک به عنوان خاطی شناخته شده باشد، با وی براساس قانون برخورد خواهد شد.


خلیلی سه مرحله رسیدگی به پرونده شکایات پزشکی را بررسی در دادسرا، کارشناسی در کمیسیون های مختلف و رسیدگی در هیات بدوی عنوان کرد و افزود: پس از تایید در این سه مرجله، اگر رای صادر شد بازهم حق اعتراض وجود دارد و افراد می توانند نسبت به این موضوع اعترض خود را اعلام کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر