صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۹ - ۰۶ فروردين ۱۳۹۴
یک مقام نظامی آمریکایی:

آمریکا برنامه فضایی ایران را زیر نظر دارد

یک مقام نظامی آمریکایی اعلام کرد که آمریکا برنامه فضایی ایران را زیر نظر دارد.
کد خبر : 9893

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا و به نقل از واحد مرکزی خبر، دریاسالار سسیل هانی (Cecil Haney) رئیس بخش فرماندهی استراتژیک آمریکا در نشست خبری در جمع خبرنگاران در مقر پنتاگون حاضر شد و گفت: «وقتی به فضای سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که فضای تهدیدهای امروزی جهان بسیار پیچیده‌تر و متنوع‌تر و مبهم‌تر از هر زمان دیگری است.


در این فضای امنیتی جهان، چندین بازیگر در حوزه‌های مختلف نقش آفرینی می‌کنند. دفتر فرماندهی راهبردی ایالات متحده به تهدیدهای راهبردی و حفظ ارزش‌ها و شیوه زندگی آمریکایی متمرکز است. برای مدت هفتاد سال ما توان بازدارندگی و امنیت مطمئن داشته‌ایم. باآنکه توانمندی هسته‌ای ما ایمن و کارآمد است، نمی‌توان تصور کرد این وضع برای همیشه به همین صورت باقی خواهد ماند. ما توان هسته‌ای خود را حفظ کرد‌هایم حال آنکه دیگران به مدرنیزه کردن نیروهای هسته‌ای راهبردی خود و توسعه فعالیت‌های ضدفضایی مبادرت کردهاند و ماهیت توانمندیهای سایبری خود را پیچیده‌تر و گسترده‌تر کردهاند و این توانمندی‌های راهبردی را در سراسر جهان گسترش داده‌اند. همه می‌دانند که روسیه در حال مدرنیزه کردن پایه و اساس هسته‌ای خود است.


ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه به اقدامات تحریک کننده خودش ازقبیل نمایش توان هسته‌ای در زمان بحران اوکراین و نفوذ در مناطق شناسایی دفاع هوایی آمریکا و متحدانش با استفاده از پروازهای راهبردی دورپرواز خودش و نقض پیمان «آیاناف» INF ادامه می‌دهد.


این مقام آمریکایی در ادامه افزود: البته روسیه تنها کشوری نیست که این کار‌ها را انجام می‌دهد. چین توان موشک‌های بالستیک قاره پیما و زیردریایی‌های توانمند را به‌وجود آورده است. چین اخیرا نیز توانمندی‌های ضدفضایی خودش را به نمایش گذاشته است. کره شمالی مدعی است سرجنگی های کوچک شده در اختیار دارد و به صورت مکرر، موشک‌های بالستیک هسته‌ای خودش از نوع «کی ان او-هشت» KN-O۸ را به نمایش می‌گذارد. ایران نیز اخیرا یک وسیله فضایی به فضا پرتاب کرده است که می‌توان از آن برای ایجاد سکوی شلیک دوربرد استفاده کرد. با آنکه توان بازدارندگی امروز آمریکا مبتنی بر توانمندی‌های هسته‌ای است و با این توانمندی‌ها، تقویت می‌شود، این قدرت بازدارندگی فرا‌تر از بعد هسته‌ای است.


توان بازدارندگی ما دربرگیرنده فضای مجازی نیز است که فضایی رقابتی است. بودجه پیشنهادی رئیس‌جمهور (آمریکا) برای بخش دفاعی در سال ۲۰۱۶، توازنی بین اولویت‌های ملی و واقعیت‌های مالی است. این بودجه به مخاطرات جدید هم توجه دارد. آمریکا نمی‌تواند منابع مالی لازم را برای توانمندی‌های راهبردی‌اش تامین نکند. هرگونه کاهش بودجه پیشنهادی رئیس‌جمهور برای این بخش‌ها مانعی برای توانمندی ما به منظور مدرنیزه کردن نیروهای نظامی مشترک و حفظ توان نظامی می‌شود و ما را در معرض این خطر قرار می‌دهد که امنیت کمتری داشته باشیم و توانایی ما برای مقابله با تهدیدهای آتی کاهش یابد. ما برای مقابله با این چالش‌ها به همکاری همگانی نیاز داریم. همه بخش‌های دولتی باید با هم تعامل داشته باشند.


این مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره بازنگری در اسناد هسته‌ای آمریکا گفت که بازنگری در رویکرد بازدارندگی هسته‌ای کشور که در سال دو هزار و چهارده انجام شد، بسیار مهم بود. این کار نشان دهنده میزان اهمیت این حوزه است و درعین حال نشان می‌دهد داشتن توان بازدارندگی راهبردی موثر و ایمن از طریق جریانی کلی تا چه اندازه اهمیت دارد. این بازنگری در سطوح مختلف داخلی و خارجی و پایین به بالا بود و نگاهی کلی نگر داشت.


این بازنگری به موضوع رهبری در حوزه راهبردی و توان هسته‌ای نیز مربوط است. بسیار خوشایند است که این موضوع تا این سطح مطرح شده است. باید برنامه مدرنیزه شدن برنامه توانمندی هسته‌ای ما ادامه پیدا کند. روند مدرنیزه کردن توانمندی هسته‌ای در کشورهای دیگر ادامه دارد. برای ما هم مهم است که بازدارندگی راهبردی قابل اتکاء و ایمن و امن و موثر داشته باشیم. رئیس‌جمهور اوباما در سخنرانی خود در پراگ در سال 2009 تاکید داشت که خواهان دنیای عاری از تسلیحات کشتار جمعی است اما همانطور که او گفته است این کار زمان می‌برد و مستلزم صبوری است. شاید این اتفاق در طول حیات وی رخ ندهد. کشورهای دیگر در این حوزه سرمایه گذاری کرده‌اند. برای ما نیز موضوع بازدارندگی مهم است. ما نمی‌خواهیم کشورهای دیگر توانمندی‌های هسته‌ای خود را بیش از پیش تقویت کنند و ما کاری نکنیم. وقتی از بازدارندگی هسته‌ای صحبت می‌کنیم، مسئله فرا‌تر از تسلیحات هسته‌ای است. این مسئله به توانمندی کنترل و فرماندهی هسته‌ای کشور، سکوهای هسته‌ای و همه بخش‌های دیگر ازجمله تسلیحات هسته‌ای مربوط می‌شود.


خبرنگار دیگری از این مقام آمریکایی پرسید که آمریکا چه تعداد سلاح هسته‌ای دارد که «دریاسالار هانی» در پاسخ گفت: «می‌خواهم تمرکز ما بیشتر بر پیمان جدید استوار باشد و اینکه تا سال ۲۰۱۸ می‌خواهیم به کجا برسیم. ما موافقت کرد‌ه ایم تا پنجاه درصد کلاهک هسته‌ای عملیاتی خود را کاهش بدهیم. ما تاکنون بخشی از کلاهک‌های هسته‌ای خود را کاهش داده‌ایم. بانگاهی به گذشته متوجه می‌شویم که ما در این مسیر تا چه اندازه پیشرفت داشته‌ایم. به هرحال، ما در مسیر حرکت به سمت آینده می‌خواهیم توان بازدارندگی هسته‌ای جدی و موثر و ایمن داشته باشیم».


خبرنگار دیگری در ادامه این نشست خبری پرسید که ایران اخیرا به توان پرتاب فضایی دوربرد دست یافته است. ارزیابی شما در این خصوص چیست؟ آیا ایران می‌تواند موشکی را شلیک کند که به ایالات متحده برسد؟ به نظرشما، ایران تا چند وقت دیگر می‌تواند این کار را انجام بدهد؟ سوال دیگرم درباره مذاکرات هسته‌ای جاری با ایران درباره برنامه هسته‌ای این کشور است. اگر این مذاکرات موفقیت آمیز باشد، آیا توافق هسته‌ای می‌تواند بازدارنده‌ای کافی برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی هسته‌ای کامل با سرجنگی‌های کوچک شده و سامانه پرتاب چنین موشکهایی باشد؟


دریاسالار هانی در پاسخ گفت که در وهله نخست باید توجه داشت که برنامه بازدارندگی ما، رویکرد کلی کشور در این حوزه است. من نمی‌خواهم به جزییات کارهای جاری در حال حاضر بپردازم. سخن گفتن در این خصوص گمانه زنی خواهد بود. باید مقامات مسئول در شورای امنیت ملی و وزارت امورخارجه آمریکا به کارهای خود در خصوص این مشکل خاص ادامه بدهند. به هرحال، باید بگویم اینکه ایران بتواند فعالیت های فضایی انجام بدهد تاحدودی به مشکل حوزه فیزیک مربوط است که به آن می‌پردازیم (بعد فنی مسئله). به همین علت است که ما سامانه دفاع موشکی داریم. این سامانه دفاع موشکی برای آن است که بتواند درمقابل چنین تهدیدهایی بایستد که هم از جانب ایران و هم از جانب کره شمالی مطرح است. ما به کارهای خود درباره این سامانه ادامه می‌دهیم تا به موقع آماده باشد.


خبرنگار پرسید: «آیا ایران موشک‌های دوربردی دارد که بتواند به ایالات متحده برسد؟» «هانی» در پاسخ گفت که در حال حاضر باید بگویم، ایران روی این توانمندی کار کرده است. ایران تاکنون فقط توانمندی خود را برای رفتن به فضا نشان داده است. می‌خواهم این صحبت را در همین جا ختم کنم.


هانی در پاسخ به سوالی درباره تهدید هسته‌ای کره شمالی گفت: «ما همکاری بسیار نزدیکی با کره جنوبی درباره تهدیدهای هسته‌ای کره شمالی داریم. سال گذشته فرمانده ارتش کره جنوبی با بنده در مقر فرماندهی استراتژیک ایالات متحده دیدار کرد. ما بحث‌های زیادی داشتیم. ما درباره بازدارندگی راهبردی و اطمینان خاطره‌ این حوزه صحبت کردیم. بنابراین می‌بینید که در این حوزه همکاری بسیار نزدیکی با کره جنوبی داریم».


انتهای پیام/

ارسال نظر