صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۹ - ۱۳ تير ۱۳۹۵

کاتب خبر داد: تأکید دولت بر تک نرخی شدن بنزین در لایحه برنامه ششم توسعه

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در لایحه برنامه ششم توسعه پیشنهاد تک نرخی شدن بنزین را ارائه کرده است.
کد خبر : 98741

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، غلامرضا کاتب در حاشیه جلسه علنی امروز - یکشنبه - مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دولت دو پیشنهاد در لایحه برنامه ششم توسعه برای اصلاح بودجه در بخش سوخت ارائه داده که هر دو پیشنهادی برای اصلاح تبصره 14 قانون بودجه است.


وی با بیان این‌که «پیشنهاد دولت به مانند گذشته تک نرخی بودن بنزین است»، ادامه داد: این گونه آرامش در جامعه حفظ می‌شود به دلیل اینکه در تک نرخی بودن سوخت فسادی وجود ندارد که امیدواریم همکاران نماینده به این موضوع رأی دهند.


این نماینده مجلس اضافه کرد: پیشنهاد دیگر دولت درباره ضوابط حذف 3 دهک جامعه از دریافت یارانه است که از درآمد سالانه 35 میلیون تومان برخوردار هستند به دلیل اینکه تاکنون در این بخش تنها از بخشی از اقشار نام برده شده و نکته دیگر اینکه در صورت دریافت یارانه نقدی از تیر ماه این موضوع به عنوان جرم محسوب می‌شود، بنابراین دولت پیشنهاد حذف تبصره 14 را داده است.


در پیشنهاد پرداخت بدهی به پیمانکاران و بانک‌ها در لایحه جدید 45 هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده که اگر یقیناً در مجلس این اتفاق بیفتد و اوراق مالی اسلامی را دولت بتواند به فروش برساند، نقش مهمی در شکستن رکود و بهبود شرایط دارد

کاتب اظهار کرد: شناسایی اقشاری که در بودجه برای حذف پرداخت یارانه نقدی مشخص نشده‌اند و در این باره جرم مرتکب شده‌اند، کار آسانی نیست و دولت برای حفظ اعتماد و رضایت مردم پیشنهاد حذف این تبصره را داده است.


وی با اشاره به این‌که «بزرگترین چالش کشور رکود اقتصادی است»، گفت: مجلس و دولت باید در این راستا تصمیماتی اتخاذ کنند که اقتصاد کشور از حالت رکودی خارج شود.


عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: مصوبه‌ای در هیأت وزیران به تصویب رسیده که اصلاحیه قانون بودجه را تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌کند و در این اصلاحیه 3 تبصره وجود دارد که بحث تبصره‌های 19 و 20 نیز در آن مطرح است که در لایحه بودجه سال 95 به تصویب مجلس نرسید.


کاتب تصریح کرد: در این راستا پیشنهاداتی داده شده که از جمله آن می‌توان به پیشنهاد در تبصره 20 لایحه بودجه سال 95 اشاره کرد که بر اساس آن دولت مجاز خواهد بود برای پرداخت بدهی‌های خود به بانک‌ها، اوراق مالی اسلامی را به فروش برساند تا بدهی بانک‌ها تسویه و زمینه برای افزایش سرمایه بانک‌ها فراهم شود که این موضوع تسهیلات دهی بانک‌ها را آسان خواهد کرد.


وی ادامه داد: در تبصره 19 لایحه بودجه سال 95 کل کشور که به موضوع اصلاح صورت‌های مالی می‌پردازد به دولت اجازه داده شده که از محل مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی‌های خارجی بتواند به عنوان بدهی‌های دولت به بانک مرکزی و بانک‌های دیگر محاسبه کند و رقمی پیش‌بینی می‌شود که از انجام این مهم رقمی تهاتر شود.


این نماینده مجلس افزود: در پیشنهاد پرداخت بدهی به پیمانکاران و بانک‌ها در لایحه جدید 45 هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده که اگر یقیناً در مجلس این اتفاق بیفتد و اوراق مالی اسلامی را دولت بتواند به فروش برساند، نقش مهمی در شکستن رکود و بهبود شرایط دارد.


کاتب ادامه داد: همچنین یکی دیگر از پیشنهادهای دولت مبنی بر این است که بتواند 5 هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی به فروش برساند که صرف بیمه سلامت و 7 طرح تحول سلامت شود تا اقدامی در راستای کار ارزشمند دولت باشد و دولت بتواند بدهی‌های خود را در این زمینه پرداخت کند.


وی با اشاره به این‌که «کلیات لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه توسط شورای نگهبان رد شده است»، گفت: به دلیل اینکه تعداد مواد اضافه شده در لایحه برنامه ششم بیشتر از تعداد موادی است که دولت در لایحه گزارش داده بود، شورای نگهبان این لایحه را رد کرده است.


این نماینده مجلس ادامه داد: دولت در لایحه مذکور 50 ماده به مجلس ارائه کرده بود که در تصمیمات کمیسیون مشترک تلفیق 70 ماده به آن اضافه شده به همین دلیل شورای نگهبان موضوع را مغایر با اصل 75 قانون اساسی و کلیات لایحه دولت دانست.


کاتب افزود: بررسی این لایحه در دستور کار هفته جاری کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خواهد بود. بر این اساس بنا شده تا بخش‌هایی که در لایحه دولت نبوده در صورت حذف یقینا مورد موافقت دولت قرار خواهد گرفت و در دستور کار مجلس می‌آید و شورای نگهبان نیز همراهی خواهد کرد تا بخش مذکور نهایی شود تا به سرعت لایحه احکام دائمی شدن و لایحه برنامه ششم مصوب تا در روند اقتصادی کشور موثر باشد.


انتهای پیام/

برچسب ها: غلامرضا کاتب
ارسال نظر