برداشتی از گردهمایی تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی
در نخستین روز گردهمایی، گفتوگوی شخصی با آیتالله نمازی مدیرکل جدید تشکلهای اسلامی سیاسی، شناخت و ارادتم به این شخصیت را دوچندان کرد، از دغدغههایش که دغدغههای دانشجو و وسعت فکریاش که تمام آرمانهای دانشجوست، انتصاب بجای این شخصیت بزرگ قابلتحسین بود.
دیدارهای متعددم با دبیران انجمنهای اسلامی و تبادل افکار و راهبرد و نیز محوریت بحثهایی مانند اولویت کار جمعی و گفتمان آزاداندیشی و نیز توسعه فعالیتها و تسهیل اتحادیههای دانشجویی موجود از مهمترین مباحث مطروحه بود.
تخصیص سهمیه تحصیلات تکمیلی برای فعالان تشکلهای دانشجویی موضوعی بود که اغلب بر آن اتفاقنظر داشتند.
اما بگذارید از شرح بهترین اتفاق از دوران بلوغ اجتماعی و سیاسیام تا امروز برایتان بگویم، یعنی دیدار با آیتالله هاشمی رفسنجانی؛ آیتالله مجاهد و نستوه که فحوای کلامش کلام پیر و مراد جماران امام راحل عظیم الشان بود. شیوایی و بلاغت گفتار و دُر بیپایان کلامشان آنقدر به جانم نشست که برای تمام کسانی که بهناحق هرچه میبافتند و به دار بیبصیرتی نقشهای زندگیشان گره میزنند، دعا کردم؛ دعا کردم خداوند بگذرد از این ظلم بزرگی که به نام انقلابیگری به ستون انقلاب روا میدارند، خداوند رحمت کند بر بدگویان که کلام آیتالله نیز جز رأفت و گذشت از آنان چیزی نمیگفت، از شباهت دورانها گفت از صبر امام علی (ع)، از روزهای سخت رهبری بعد از انفجار هفتم تیرماه، از هزینههایی که برای ماندن انقلاب شد، یار و یاور امام (ره) همه ما را به تلاش برای هرچه نزدیک شدن به اسلام ناب محمدی دعوت کرد و از جوانان خواست در این راه همچون بزرگان، همچون شهیدان از پرداخت هزینه ابایی نداشته باشیم و ایشان تأکید کردند که: راه درست هزینه دارد و از هزینهها نباید هراسید.
اعمال محدودیتها در فعالیت تشکلها مهمترین مسالهٔ مطرحشده دانشجویان با آیتالله بود که دغدغه همیشگی است؛ ایشان جان کلام را با سخن پیامبر اکرم (ص) چنین پاسخ دادند:«بهترین اعمال نزد خداوند مشکلترین آن است.»
روز پایانی این گردهمایی در دیدار با دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر طه هاشمی معاون دانشجویی فرهنگی و بیان نکتهنظر دانشجویان صورت گرفت.
افطار این روز میهمان دکتر روحانی رئیسجمهوری بودیم؛ دانشجویان از رشتههای تحصیلی و شهرهای مختلف ولی با حرفهای مشترک که فقط در این جلسه به آنها پرداختند از مهاجرت نخبگان که معضل ضررآفرین برای فردای ایران اسلامی است تا آشتی صنعت با دانشگاه، و نگاهی از پشت عینک امنیتی که رشد دانشجو و آینده مسئولیتی او در نظام اسلامی را ممکن نخواهد کرد؛ جوانترین دانشجویی که به کسوت استادی فائق آمد و دانشجویی که ایستاده در غبار را بر بوم هنر سینما ترسیم کرد، از جمله کسانی بودند که به نمایندگی جمع میهمان ریاستجمهوری، صحبت کردند.
گپ و گفت دانشجوییام با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیان دغدغهها در رشتههای علوم پزشکی برای دانشجویان و پاسخهایی دقیق و متواضعانه در دقایقی از سوی دکتر هاشمی آبی به آتش دلسوزی پرستارانهام بود.
اما در پایان این نشست گرچه ترک جمعی از بهترین جوانها و خوشفکرترینشان برایم سخت بود؛ ولی با رهتوشهای ارزنده از این گردهمایی و نیز امید به حل مشکلات مطرحشده هتل فرهیختگان تهران را ترک گفتم و بهسوی شهر خویش بازگشتم.
در پایان چند مورد بحث شده و پیشنهادهای مطرحشده از سوی دبیران تشکلها در این گردهمایی را به اختصار ذکر میکنم:
۱- کار سیاسی در تشکلها تقویت شود و دبیرخانه تشکلهای اسلامی سیاسی جایی برای سیاسیکاری نداشته باشد.
۲- حمایت از اتحادیههای قانونی موجود؛ برگزاری انتخابات و مجمع عمومی سالیانه برای پیشبرد اهداف و مطالبات تشکلها صورت گیرد.
۳-اصلاحات در آییننامه تسهیل فعالیتها که بخش زیادی از آنها ضمانت اجرایی ندارند و در جلسات با ریاست دانشگاه و نیز مدیرکل تشکلهای اسلامی سیاسی به شرح آنها پرداخته شد.
۴- اختصاص سهمیه تحصیلات تکمیلی به فعالان تشکلهای دانشجویی
۵- تعیین نمایندگان از سوی اتحادیهها برای بازدیدهای دورهای از تشکلها در واحدهای دانشگاهی برای شناسایی نقاط قوت و ضعفها
۶-ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از اطلاعات تشکلها در اداره کل بهمنظور پرهیز از موازی کاریهایی که مشکل بسیاری از دبیران و فعالان دانشجویی محسوب میشود.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود
انتهای پیام/