صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۲ - ۱۲ تير ۱۳۹۵
در تهرانگردی مسجدجامعی مطرح شد؛

پیگیری مشکلات موزه عروسک‌های ملل/ادای احترام به سربازان کشته شده ارتش

عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران از پیگیری مشکلات موزه عروسک‌های ملل خبر داد.
کد خبر : 98548

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ احمد مسجد جامعی با حضور در منطقه 6 تهران، به بازدید از مکان‌های مختلفی چون مرکز تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خانه نمایش دا و بیمارستان 503 ارتش پرداخت و با برخی از بزرگان و مشاهیر منطقه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.


عصر روز آخرین جمعه ماه رمضان، احمد مسجد جامعی اولین تهرانگردی تابستانی خود را در تابستان امسال، به بهانه نزدیکی روز ادبیات کودکان و نوجوانان، با حضور در پارک لاله و مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آغاز کرد. بنای این مرکز اولین ساختمانی بود که در سال 1344، کانون در آنجا راه‌اندازی شد و بعدها به مرکز تئاتر تبدیل شد.


در این دیدار که علیرضا حاجیان زاده،‌ مدیر عامل کانون نیز حضور داشت، عضو شورای اسلامی شهر تهران،‌ گفت: به گفته مسئولان حدود 140 مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سطح کشور وجود دارد که سهم تهران از این تعداد 64 مرکز است.


وی با اشاره به اینکه تعدادی از این مراکز به صورت سیار در شهرستان‌ها فعالیت می‌کنند، بیان کرد: واحدهای سیار از سال 1350 کار خود را آغاز کرده‌اند که در یک تریلی به مکان‌های مختلف کشور سفر می‌کنند که طبق گفته مسئولان کانون، این واحد سیار امسال حدود 600 برنامه در سطح کشور دارد. این یک کار ملی است و در سطح همه کشور است و جالب است که این رشد تصاعدی برنامه‌های کانون، ناشی از استقبال کودکان از آن است.


همچنین علیرضا حاجیان زاده نیز در این بازدید اظهار کرد:‌ معمولاً تئاترهایی که در کانون اجرا می‌شود کتاب‌های این مرکز و کتب درسی است که به تئاتر تبدیل شده است.


عضو شورای اسلامی شهر تهران، در حاشیه بازدید از این مرکز به محل اجرای نمایش «کلوچه‌های خدا» رفت و دقایقی را به تماشای این تئاتر کودک نشست.


به گفته مسجد جامعی بازیگران و چهره‌های مطرحی چون فاطمه معتمدآریا، محمدعلی طالبی، حمید جبلی، محمدرضا علیقلی و بسیاری دیگر از نام‌ها و چهره‌های شاخص سینما و تلویزیون، ماحصل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند.


اما مقصد بعدی تهرانگردان که به صورت سر زده نیز انجام شد، بازدید از خانه نمایش «دا» بود. این خانه نمایش اولین تماشاخانه خصوصی در ایران است که ظرفیت آن بسته به نوع اجرای تئاترها 35 تا 70 نفر است. این مرکز در سال 89 افتتاح شد و بنا به گفته مسئولان این تماشاخانه، این بنا سال‌ها متروکه بوده و آنها در آگهی روزنامه همشهری این مکان را به‌عنوان یک انباری پیدا کرده و برای مهیا و آماده شدن آن به عنوان یک مرکز نمایش, زحمات فراوانی را متحمل شده‌اند.


مسجدجامعی نیز با تشکر از این زحمات تصریح کرد: تبدیل یک مکان خدماتی به یک مرکز فرهنگی کار فوق العاده‌ای است که نظیرش را در سطح تهران بسیار کم شاهد هستیم. طبق معماری که این بنا دارد، گویا پیش از این آب انبار بوده و شاید قدمت آن به دوره پهلوی برگردد.


وی افزود: دغدغه‌ای که مسئولان این تماشا خانه دارند این است که با ساخت و سازهایی که وجود دارد ممکن است این مکان نیز دستخوش تخریب شود که امیدوارم سازمان میراث فرهنگی، تدابیری اتخاذ کند تا آسیبی به این آب انبار وارد نشود.


بیمارستان حضرت فاطمه (س) از دیگر بخش‌هایی بود که مسجد جامعی و تهرانگردان برای بازدید از آن وارد خیابان جمال الدین اسد آبادی شدند. به گفته مسئولان بیمارستان، این مرکز اولین مرکز ترمیمی است که بنا بر نیاز زمان جنگ شکل گرفته است. مسجد جامعی در این دیدار از بخش‌های مختلف بیمارستان بازدید کرد و از بیماران بستری در بخش‌های مختلف، عیادت کرد.


عضو شورای اسلامی شهر تهران، سپس به پارک شفق رفت و با سالمندان این پارک در گذری که به نام آنها نامگذاری شده بود، دیدن کرد.


وی همچنین به بخش‌های مختلفی که در این پارک وجود داشت رفت و از بناهای آنجا بازدید کرد. مسجد جامعی با با بیان اینکه معماری برخی از این بناها به دهه 30 بازمی‌گردد، خاطرنشان کرد: محلی در محوطه پارک وجود دارد که برای اجرای نمایش رو باز است و تندیس‌هایی که در آن محوطه است، نشان می‌دهد که برای پیش از انقلاب است.


عضو شورای اسلامی شهر تهران،‌ ادامه داد: در اینجا راسته‌ای را نیز برای سالمندان ایجاد کرده‌اند. آنها می‌گفتند پیش از این فضایی در اختیارشان بود که هم اکنون در اختیار مدیریت شهری است.


وی تصریح کرد: اینجا از جمله مناطقی است که ساکنان آن از سطح سواد بالایی برخوردارند و تعداد سالمندان آن نیز زیاد است و این اقتضا می‌کرد که این فضا در اختیار سالمندان باشد.


مسجد جامعی با اشاره به فضای پارک شفق، توضیح داد: این پارک فضای زیبایی دارد که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.


اما پس از خبر کشته شدن تعدادی از سربازان ارتش که هفته گذشته روی داد و موجی از ناراحتی و اندوه را در جامعه همراه داشت، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصمیم داشت تا در برنامه این هفته خود، به نوعی ادای احترامی به آنها داشته باشد. به همین جهت او به بیمارستان 503 ارتش در خیابان ولیعصر رفت و با سربازهایی که در آنجا بودند، به گفت‌وگو نشست و یاد سربازهای کشته شده را گرامی داشت.


مسجد جامعی همچنین از بناهایی که در این بیمارستان بود بازدید کرد. به گفته مسئولان این بیمارستان، بناهای این بیمارستان، مربوط به دوره پهلوی اول است که البته تغییراتی در نمای آنها شکل گرفته است. سالن آمفی تئاتر این بیمارستان نیز که ثبت میراث فرهنگی شده است، از قدیمی‌ترین بناهای آن است و پیش از این یک خانه ییلاقی بوده و گویا وجیه الله میرزا سپهسالار آن را وقف کرده است.


تهرانگردان پس از آن دقایقی را در مسجد شفا که گویا در سال 1340 ساخته شده و کلنگ احداث آن توسط آیت الله سید احمد خوانساری به زمین زده شده است، گذراندند. آیت الله سید رضی شیرازی اولین امام جماعت این مسجد بود که تا به امروز نیز در این مسجد به اقامه نماز می‌پردازد. در بازدید از این مسجد، نمازگزاران عنوان کردند که یکی از درهای این مسجد رو به خیابان اصلی باز می‌شد که جلوی آن را مسدود کردند و تقاضای رسیدگی به این موضوع را داشتند.


به منزل یک زوج فرهنگی نام آشنا رفتند. مهدی محقق و نوش آفرین انصاری، از نویسندگان و پژوهشگران ایران هستند که این هفته میزبان مسجدجامعی و تیم تهرانگردی بودند. در این دیدار صمیمی مسجد جامعی به بیان خاطراتی از زمان فرهنگ نامه کودک و نوجوان پرداخت. همچنین انصاری در این دیدار به یکی از مشکلاتی که این روزها گریبان گیر عروسک‌های موزه عروسک ملل است اشاره کرد و گفت: موزه عروسک‌های ملل، تیرماه امسال به دلیل مشکل پرداخت اجاره، تصمیم به جمع آوری عروسک‌های خود گرفته است که تقاضا داریم به این مسئله رسیدگی جدی شود.


عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار کرد: این موضوع را حتماً پیگیری خواهم کرد.


مقصد بعدی تهرانگردان آسیاب آبی یوسف آباد بود. این آسیاب تنها آسیاب آبی است که در تهران باقی مانده و مربوط به دوران قاجاریه است. احمد مسجد جامعی در این بازدید بیان کرد: در حال حاضر جلال عجایبی کار احیای این آسیاب آبی را بر عهده گرفته است که گویا طبق همان معماری قدیمی و طرح اولیه‌ای که بوده، در حال احیا و بازسازی است.


اما کلانتری یوسف آباد محلی بود که وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، به آنجا رفته و از بنای آن بازدید کردند. مسجد جامعی در این بازدید خاطرنشان کرد: این کلانتری در سال 1334 تا 1335 ساخته شده است و از چند جهت بسیار مورد توجه و اهمیت است.


وی افزود: اینجا تنها کلانتری است که وقف شده است و مهمتر اینکه خود مردم آن را ساخته‌اند و همه جوانب نیز در آن در نظر گرفته شده است.


مسجد جامعی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که در ساخت این کلانتری مورد توجه است در کنار کلانتری خانه‌ای هم برای رییس کلانتری و خانواده‌اش ساخته شده بود که امروز به بخش اداری کلانتری تبدیل شده است.


آخرین محلی که تهرانگردان به آنجا رفتند،‌ منزل حسین محجوبی هنرمند نقاش بود. در این خانه گالری علاوه بر تابلوهای این هنرمند، آثار مهمی از نقاشان مختلف دیگر نیز به نمایش درآمده است. همچنین تابلوهایی از فرزانه محجوبی دختر این هنرمند که در این دیدار نیز حضور داشت، در قسمت‌های مختلف گالری به چشم می‌خورد. مسجد جامعی در دیدار با این هنرمند و پس از بازدید از گالری که او در خانه خود دارد، تصریح کرد: محجوبی و آثار نقاشی او در ایران و جهان شناخته شده هستند. از جمله کارهای ماندگار او در زمینه رشته تحصیلی‌اش، طراحی پارک ساعی تهران در سال 1342 و نظارت بر اجرای ساخت پارک‌های ملت و نیاوران در سال‌های بعد است.


انتهای پیام/

برچسب ها: شهرداری منطقه 6
ارسال نظر