صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۹ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۴

بکارگیری تجهیزات تشخیص چهره در فرودگاه واشنگتن

تطبیق میان عکسی که در پاسپورت افراد درج شده است با قیافه فعلی آنها به‌خودی خود کار دشواری‌ است، حال اگر شرایطی که شخصی از پاسپورت جعلی استفاده می‌کند یا چهره ‌خود را دستکاری کرده تا با پاسپورت فرد دیگری سفر کند، نشان می‌دهد که چرا پلیس فرودگاه واشنگتن تصمیم به استفاده از تجهیزات تشخیص چهره گرفته است.
کد خبر : 9779

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Engadget، براساس اعلام فرودگاه واشنگتن دی‌سی، از این پس افرادی که قصد سفر به آمریکا از طریق فرودگاه شهر واشنگتن دی‌سی را داشته باشند، قبل از آن که به آنها اجازه ورود به بخش گمرک داده شود باید مورد عکاسی قرار گیرند تا نرم‌افزار تطبیق چهره بتواند صحت پاپورت آنها را تأیید کند.


در این طرح موقت که طی دو تا سه ماه آینده در این فرودگاه اجرا می‌شود، پلیس از هر خارجی که قصد عبور از گیت‌های ورودی را داشته باشد یک عکس می‌گیرد و با مشخصات چهره‌ای که در عکس پاسپورت او ثبت شده تطبیق می‌دهد.


این نرم‌افزار در حال حاضر در مرحله آزمایشی است و در این مدت تنها به‌عنوان یک تأیید کننده و کمک به پلیس و گمرک مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در صورتی که این آزمایش موفقیت‌آمیز باشد، در آینده پلیس با استفاده از این نرم‌افزار به کنترل صحت هویت افراد می‌پردازد.


به‌کارگیری فناوری‌های تشخیص هویت و چهره در مکان‌های عمومی، موجب اعتراضات مدنی زیادی شده است که معترضان معتقدند چنین فناوری‌هایی حریم خصوصی افراد را به‌خطر می‌اندازد.


اگرچه پلیس فرودگاه واشنگتن اعلام کرده است که عکس‌ها بلافاصله پس از تأیید هویت پاک می‌شوند و هیچ عکسی با هویت فرد در یکجا ذخیره نخواهد شد، اما منتقدان چنین فناوری عنوان می‌کنند که معلوم نیست در نرم‌افزار نهایی نیز چنین کاری انجام شود و از سوی دیگر میزان پایبندی یک نرم‌افزار به قوانین با میزان پایبندی مأموران سوگند خورده پلیس، قابل برابری نخواهد بود و در صورت انتشار عکس‌ها، نرم‌افزار قابل پیگرد نیست.


با این همه امنیت ملی آمریکا معتقد است که اسکنرهای فوق دقیق میلی‌متری می‌توانند با اطمینان زیادی، هویت افراد را تشخیص دهند و در صورتی که عکسی با مشخصات چهره صاحب پاسپورت همخوانی نداشته باشد، بدون نیاز به صرف وقت یا داشتن چشمان تیزبین، قادر به تشخیص آن خواهند بود؛ امری که هر مأمور پلیس یا گمرکی از آن بهره‌مند نیست و تنها افراد خاصی با توانایی‌های خدادادی قادر به تشخیص جزئیات در زمانی کوتاه هستند. نتیجه این مجادله هرچه که باشد، آینده سفرهای هوایی را تحت تأثیر قرار خواهد داد.


مترجم: محمدرضا احمدی نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر