صفحه نخست

آناتک

آنامدیا

دانشگاه

فرهنگ‌

علم

سیاست و جهان

اقتصاد

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

همدان

هرمزگان

یزد

پخش زنده

۱۰:۰۶ | ۱۷ / ۰۳ /۱۴۰۴
| |

لیست محصولات کولبری نیاز به تجدید نظر دارد؛ عدم وجود نظارت بر محصولات کولبران

رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری روز جهانی ایمنی غذا به اهمیت نظارت بر کیفیت و ایمنی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: متأسفانه هیچ نظارتی بر محصولات غذایی و آرایشی وارداتی از طریق کولبر‌ها وجود ندارد.
کد خبر : 977074

به گزارش خبرنگار آنا؛ نشست خبری همایش روز جهانی ایمنی غذا با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، روز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ در سالن اجتماعات سازمان غذا و دارو، برگزار شد. 

مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۷ ژوئن روز جهانی غذا نام گذاری شده است گفت: این روز به دلیل اهمیت مصرف غذا در زنجیره مصرف 

سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا درگیر بیماری می‌شوند که ناشی از عدم سلامت غذا است. سازمان غذا و دارو و اداره کل غذا و دارو بر ایمنی غذا نظارت دارند.

اگر به ایمنی غذا دقت نشود به درمان تبدیل می‌شود و همه سازمان های سلامت باید به موضوع مراقبت از ایمنی غذا دقت کنند.

وی با اشاره به مواد غذایی صادرشده به کشور های دیگر و بازگشت آنها به کشور گفت: تنها ۸ محصول خام گیاهی توسط سازمان غذا و دارو نظارت می‌شود و مابقی محصولات توسط سازمان‌های دیگر تایید می‌شوند. برخی از بازگشت‌های محصولات غذایی به دلایل سیاسی است و همه این بازگشت‌ها به دلیل عدم کیفیت نیست.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا گفت: شناسه گذاری از مزرعه تا سفره برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و این سازمان باید تا پایان برنامه هفتم شناسه گذاری محصولات غذایی را انجام دهد و اگر این شناسه گذاری‌ها آغاز شود سازمان غذا و دارو نظارت خود را آغاز می‌کند.

وی به کولبری محصولات غذایی و آرایشی بهداشتی اشاره کرد و گفت: هیچ نظارتی بر این محصولات وجود ندارد و باید این موضوع برطرف شود.

عبدالعظیم بهفر، مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در بند ۷ ابلاغ مقام معظم رهبری تولیت سلامت بر عهده وزارت بهداشت است، گفت: وزارت بهداشت باید به هم نظارت و هم پاسخگو باشد.

بهفر گفت: تداخل کاری و تفسیر‌ها باعث شده برخی محصولات بدون هماهنگی با سازمان غذا و وزارت بهداشت در لیست کولبری و واردات وجود داشته باشد.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: سعی شده کترینگ‌های حوزه تامین غذاهای آماده تحت نظر باشد. 

وی افزود: در سال گذشته ۳۱ هزار ۸۰۰ گواهی بهداشت برای صادرات به شرکت‌ها داده شده است، کاهو، فلفل دلمه‌ای، سیب درختی، انگور، کرفس، خیار و بادمجان ازجمله محصولاتی است که گواهی برای آنها صادر شده است. اقلام غیرمجاز شناسایی شده ۲۸۶ هزار مورد بوده است و برای حدود ۲۵۵ هزار قلم از این موارد اقدامات اطلاع‌رسانی و جمع آوری انجام شده است.

در هیچ جای دنیا نظارت صددرصدی بر محصولات غذایی وجود ندارد

یوسف صادقیان امین مشاور اداره کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی ادامه تشریح کرد: آزمایشات مرتبط با ارزیابی محصولات وارداتی و تولیدشده در کشور در حال انجام است اما تازمانی که  نتوانیم شناسه گذاری را انجام دهیم تنها این آزمایشات برای یک نظارت نسبی است، زنجیره  پایش و رصد کامل نیست.

صادقیان گفت: در هیچ جای دنیا نظارت صددرصدی بر محصولات غذایی وجود ندارد و معمولا کالای پرمصرف کنترل می‌شود. اما وقتی نظام ردیابی و شناسایی تحقق پیدا کند اگر محصولی مشکل داشته باشد می‌توان پیگیری کرد و تولید کننده و پخش کننده محصولات دقت بیشتری می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر