استقبال دانشجویان دانشگاههای دولتی از حضور تابستانه در دانشگاه آزاد اسلامی
مهرنوش زارعی هنزکی_گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیاری از دانشجویان سعی میکنند فرصتهایی که درطول ترم از دست دادهاند، در ترم تابستان جبران کنند اما برخی از دانشجویان که در شهرهای خود تحصیل نمیکنند کمتر از بقیه میتوانند از این فرصت استفاده کنند، آنها که 9 ماه از خانوادههایشان دور بودند، مجبور میشوند از فرصت تابستان برای درس خواندن چشم پوشی کنند.
از طرفی قوانین دانشگاهها نیز براساس امکانات و تقاضای دانشجویان هر سال دستخوش تغییراتی میشود؛ این مقررات گاهی برای دانشجویان دست و پا گیر و گاهی انتخاب واحد در ترم تابستان را برای آنها آسانتر می کند.
دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاههای غیردولتی است که دانشجویان کاردانی و کارشناسیاش هر سال تا سقف 10 واحد میتوانند برای ترم تابستان اخذ کنند. هیات رئیسه این دانشگاه به جز قوانین تحصیلی که هر سال برای ترم تابستان تصویب میکرد امسال پذیرش دانشجوی مهمان از دانشگاههای دیگر را برای ترم تابستان مجاز اعلام کرد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در مصاحبه اخیر خود با خبرگزاری آنا در این باره گفت: «دانشجویان همه دانشگاهها اعم از دولتی و غیردولتی با داشتن معرفینامه معتبر از دانشگاه خود میتوانند ترم تابستان را به عنوان مهمان در دانشگاه آزاد اسلامی بگذرانند.»
او اعلام کرد شهریه این دانشجویان هیچ تفاوتی با شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ندارد. شهریه ترم تابستان دانشگاه آزاد برای 6 واحد نصف شهریه ثابت به اضافه شهریه متغیر و برای 7 تا 10 واحد دوسوم شهریه ثابت به اضافه شهریه متغیر است.
حسینزاده لطفی همچنین تاکید کرده بود: «پذیرش دانشجوی مهمان از دانشگاههای دیگر در گذشته هم وجود داشته اما از امسال و با آغاز ترم تابستانی به صورت رسمی و گستردهتری خواهد بود، زیرا دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد ظرفیت و امکانات خود را در اختیار همه دانشجویان کشور قرار دهد.»
استاد و امکان تحصیل در شهر محل زندگی؛ انگیزه مهمان شدن دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی
ترم تابستانی در دانشگاه آزاد اسلامی به نسبت دانشگاههای دولتی محدودیتهای کمتری دارد. محدودیتهای کمتر یکی از انگیزههای دانشجویان دانشگاههای دولتی برای گذراندن ترم تابستانی در دانشگاه آزاد اسلامی میتواند باشد.
امیر، دانشجوی کارشناسیارشد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران میگوید: «باتوجه به اینکه ترم تابستان برای مقطع کارشناسیارشد محدودیتهایی دارد، دانشگاهی را انتخاب میکنم که محدودیت کمتری داشته باشد و اگر دانشگاه آزاد اسلامی برای ترم تابستان واحد ارائه بدهد و محدودیت کمتری داشته باشد حتما از این فرصت استفاده میکنم.»
دانشجویان مقطع کارشناسیارشد دانشگاه آزاد اسلامی برای ترم تابستان میتوانند یک درس را بگذرانند و فرقی نمیکند این درس چند واحدی باشد.
محسن، دانشجوی کارشناسیارشد دانشگاه تربیت مدرس هم درباره مهمان شدن در دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: «ترم تابستان، بیشتر برای جبران واحدهای مانده است. اما هر دانشگاهی قوانینی دارد که بیشتر اوقات نمیگذارد در طول تابستان واحدی برداریم. بنابراین اگر ببینیم دانشگاهی نسبتا راحت تر از بقیه دانشگاهها در تابستان واحد ارائه میدهد و از نظر قانونی هم مهمان شدن در آن مشکلی ندارد، قطعا از این فرصت استفاده میکنیم. چون مهم این است که عقب افتادگیها را در طول تابستان جبران کنیم.»
درس برداشتن با استادان مورد علاقه، یکی از انگیزههای دیگر دانشجویان برای گذراندن ترم تابستانی در دانشگاه آزاد اسلامی است. موضوعی که برخی از دانشجویان هنر دانشگاه تهران به آن اشاره میکنند.
شاهین، دانشجوی کارشناسی تئاتر دانشگاه تهران میگوید: «مسئله استاد برای من مهم است، در طول ترم بارها پیش آمده که خواستهام درسی را با استادی که دوست دارم، بردارم اما نتوانستهام. اگر ببینم دانشگاه آزاد در تابستان آن درس را با استاد خوب ارائه میدهد حتما استقبال میکنم.»
او ادامه داد: «دانشجویان کارشناسی مخصوصا در حوزه هنر بیشتر از دانشجویان دیگر در محیط دانشگاه هستند، خیلی از آنها برای تابستان واحد برمیدارند. اگر دانشگاه آزاد شرایط بهتری برای ترم تابستان داشته باشد، مسلما ترجیح میدهند در طول تابستان در آن دانشگاه درس بخوانند.»
امکان تحصیل در شهرهای مختلف یکی دیگر از مزایای ترم تابستانی دانشگاه آزاد اسلامی است که دانشجویان دانشگاههای دیگر را برای ترم تابستان ترغیب میکند. دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از هر واحدی میتوانند ترم تابستان را در واحد دلخواه خود بگذارنند و با رسمی شدن پذیرش دانشجویان دانشگاههای دولتی، دانشجویان این دانشگاهها هم این انتخاب را دارند که در شهرهای خود ترم تابستانی را بگذرانند.
علی، دانشجوی کارشناسی هنر دانشگاه تهران که اهل اراک است میگوید: «اگر شهریه ترم تابستان در دانشگاه آزاد اسلامی تفاوتی با دانشگاههای دیگر نداشته باشد، یعنی اخذ واحد گرانتر از دانشگاههای دیگر نشود ترجیح این است که در واحد شهرستانی که زندگی میکنم ترم تابستان را بگذرانم. در این صورت هزینههایم پایین میآید و فقط شهریه دانشگاه دارم.»
دانشگاهها برای اطلاعرسانی ترم تابستانی تعامل کنند
یک دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه شهید بهشتی نیز درباره تمایل به مهمان شدن در دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: «دانشگاهها باید تلاش کنند دانشجویان ترغیب شوند تا زمان بیشتری در دانشگاه حضور داشته باشند. این رغبت با همین تعدیل قوانین اتفاق میافتد. دانشجوی دانشگاه دولتی وقتی برای گذراندن ترم تابستان با مشکل روبهرو میشود، ترجیح میدهد مدت درس خواندنش طولانیتر شود ولی ترم تابستان برندارد و در بسیاری از مواقع هم از شرایط دانشگاههای دیگر برای مهمان شدن اطلاع پیدا نمیکند.»
او بر اطلاعرسانی بهتر اتفاقاتی نظیر این تاکید میکند و میگوید: «دانشگاهها با هم تعامل ندارند و همین موضوع سبب میشود تا دانشجویان از شرایطشان مطلع نشوند، وقتی اطلاعرسانی در کل دانشگاههای کشور قوی باشد. دانشجو برای مهمان شدن یا حتی بسیاری از کارهای دیگر که بین دانشگاهها مشترک میتواند بهترین گزینه را نسبت به شرایطش انتخاب کند.»
چند نفر از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی نیز درباره مهمان شدن برای ترم تابستان در دانشگاه آزاد اسلامی به مسائلی مانند استاد، شهریه و قوانین اشاره کردند و معتقد بودند اگر شرایط در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بهتر باشد از این موضوع استقبال میکنند.
دانشگاه آزاد اسلامی امسال به صورت رسمی پذیرش دانشجوی مهمان از دانشگاههای دیگر را مجاز اعلام کرد. ترم تابستان این دانشگاه 5 تیر آغاز شده است و دانشجویان کل کشور همچنان برای اخذ واحد در طول تابستان در این دانشگاه فرصت دارند.
انتهای پیام/