صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۰۵ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۴

روزنامه «گاردین»: ایران و گروه ۱+۵ به «توافق مشروط» درباره حجم غنی سازی دست یافتند

روزنامه انگلیسی گاردین گزارش کرده است که دو طرف مذاکره کننده بر سر پرونده هسته‌ای ایران درباره ظرفیت غنی‌سازی ایران به «توافقی مشروط» دست یافته‌اند.
کد خبر : 9731

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه ای انگلیسی به نقل از برخی دیپلمات‌های حاضر در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 مدعی شده است که دو طرف حاضر در این گفت‌وگوها در پاره‌ای موضوعات به «توافق مشروط» دست یافته‌اند، ولی اختلافات در برخی موضوعات دیگر همچنان باقی است.


روزنامه «گاردین» امروز دوشنبه گزارش کرد: دیپلمات‌های حاضر در گفت‌وگوهای هسته‌ای، در آستانه نزدیک شدن به هفته سرنوشت‌ساز این رایزنی‌ها می‌گویند که در مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران گام های معناداری به سمت توافق جامع هسته‌ای برداشته شده است.


مذاکره‌کنندگان قرار است بار دیگر روز چهارشنبه یا پنج شنبه در شهر «لوزان» سوئیس گرد هم جمع شوند. مذاکراتی که گفته می‌شود امکان دارد تا روز یکشنبه هفته بعد ادامه یابد.


به نوشته «گاردین»، دیپلمات‌های حاضر در «لوزان» تأیید کرده‌اند که دو طرف بر سر یکی از موضوعاتی که تا سال ها مانع توافق بود یعنی «حجم غنی‌سازی ایران» به توافق دستیافته اند.


براساس ادعای روزنامه «گاردین»، به ایران اجازه داده شده است در مدت توافقنامه که میان 10 تا 15 سال خواهد بود تعداد 6000 دستگاه از سانتریفیوژهای خود را داشته باشد.


علاوه بر این ادعا شده است که رآکتور آب سنگین اراک نیز به گونه‌ای بازطراحی می‌شود که پلوتونیوم کمتری تولید شود.


پیشتر خبرگزاری «آسوشیتدپرس» مدعی شده بود که پیش‌نویس توافقنامه میان دو طرف حاکی از آن است که ایران برای مدت یک دهه یا بیشتر حدود 6 هزار دستگاه سانتریفیوژ خواهد داشت.


این در حالی است که دیپلمات‌های دو طرف این گزارش را نادرست خواندند و تأکید کردند هنوز پیش‌نویسی از توافقنامه احتمالی تهیه نشده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر