صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۴ - ۰۷ تير ۱۳۹۵

چرا افطار خرما بخوریم؟ چقدر بخوریم؟

مصرف خرما در ماه رمضان در تنظیم قندخون بسیار موثر است. بنابراین توصیه می شود در وعده افطار 3 تا 5 عدد خرما مصرف شود؛ اما باید از مصرف بیش از حد خرما همچون سایر شیرینی‌ها پرهیز شود.
کد خبر : 97139

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، مصرف خرما در وعده افطاری در کنترل اشتها و پرخوری نقش مهمی دارد، همچنین مصرف این میوه با ارزش باعث بازگشت توان مغزی و عضلانی پس از ساعت ها روزهداری خواهد شد. بنابراین بهتر است روزه داران از خرما و کشمش برای آغاز افطاری خود استفاده کنند.


علاوه بر آن، مصرف خرما در ماه رمضان در تنظیم قندخون بسیار موثر است. لذا توصیه می شود در وعده افطار 3 تا 5 عدد خرما مصرف شود؛ اما باید از مصرف بیش از حد خرما همچون سایر شیرینی ها پرهیز شود.


باید تاکید شود که این میوه پر خاصیت می تواند انتخاب خوبی به جای قندهای صنعتی باشد؛ به دلیل اینکه قند آهسته و به مرور در بدن آزاد و مواد مغذی و فیبر لازم برای بدن را تامین می کند، می تواند تغذیه مناسبی در وعده های سحر و افطار برای بانوان شیرده، دختران و پسران روزه اولی در ماه رمضان باشد.


مصرف خرما، در بازیابی توان مغزی و عضلانی فرد روزه دار بسیار موثر است زیرا که پس از ساعت ها روزه داری، کاهش قند خون بر مغز تاثیر می گذارد و موجب می شود که فرد احساس ضعف کند بنابراین مصرف خرما در وعده افطار این خاصیت را داراست که ظرف بیست دقیقه قدرت و توانایی را به شخص روزه دار بازگرداند.


همچنین از جمله خواص خرما می توان به تقویت ایمنی بدن در برابر بیماری های عفونی و غیر عفونی و افزایش مقاومت بدن اشاره کرد.


خرما میوه ای است که ویتامین های A، B، C و E را به همراه املاح معدنی شامل فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم را برای بدن تامین می کند. البته ناگفته نماند که خرما برای پیشگیری از افزایش فشارخون و کم خونی تاحدی موثر است و با اثرات آنتی اکسیدانی که دارد، اسید معده را نیز خنثی می کند، همچنین تنظیم انعقاد خون، بهبود مشکلات روده ای، کاهش اضطراب، عصبانیت و ایجاد آرامش در دوران بارداری نیز از دیگر خواص مصرف خرما است.


میوه خرما به تنهایی یا با مخلوط شیر برای بهبود کیفیت خواب نیز موثر است و هر سه عدد خرما یک واحد میوه محسوب می شود و با توجه به اینکه روزانه باید 4 تا 5 واحد میوه و سبزی مصرف شود، می توان خرما را به عنوان یک واحد میوه برای افراد سالم در نظر گرفت. مصرف خرمای تازه از خرمای خشک بهتر و فواید آن بیشتر است.


همچنین خرما می تواند به عنوان یک میان وعده قابل حمل و ساده مورد استفاده قرار گیرد و توصیه می شود افراد عادت کنند خرما را به عنوان جایگزینی برای قند با چای مصرف کنند. این میوه به میزان لازم دارای آهن، اسیدفولیک، پروتئین و چربی است که به دلیل کربوهیدراتی که در خود دارد، مصرف سه عدد از آن به میزان 60 کیلوکالری، انرژی لازم برای بدن را تامین می کند.



انتهای پیام/

ارسال نظر